Négy nap Erdélyben

Február elején erdélyi túrára indult U 14 A csapatunk, ahol két-két mérkőzést játszott az ISK Csíkszereda és az ISK Lendület Gyergyószentmiklós együtteseivel. György István edzői az alábbiakban vonta meg a négy játéknap mérlegét.

"Az első találkozón sima 4-0 vereséggel kezdtünk. Ezen a napon sem taktikailag, sem motiváltságban nem sikerült felnőni a Csíkszereda mellé, nem volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele. Ilyen kemény hétvégének nekifutni ezzel a mentalitással, egyáltalán nem volt örömteli.

2018.02.01. Csíkszereda
DHK-ISK Csíkszereda 0-4 (0-0, 0-3, 0-1)
Gólszerzők:
Ravasz Cs.(3) és Lőrincz


A következő játéknapon szerencsére sikerült váltanunk, így sokkal kiegyenlítettebb meccset vívtunk. Még azt is megkockáztatom, hogy a mezőnyben jobbak voltunk a Csíkszeredánál, ez azonban gólokban nem mutatkozott meg. Hozzáteszem, a szeredai kapus fantasztikusan védett, egyszerűen nem találtuk meg a módját a gólszerzésnek. A nagy akarásba becsúsztak a hibák is, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak, végül egy gólos vereséggel zártunk.

2018.02.02. Csíkszereda
ISK Csíkszereda-DHK  2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Gólszerzők:
Ravasz, Nyisztor, illetve Szeferinkin


A harmadik napon a Gyergyószentmiklós csapatával mérkőztünk, akik igen előkelő helyet foglalnak el a táblázaton, tudtuk tehát, hogy ez a párharc sem lesz egyszerűbb a korábbiaknál. Határozott, kemény és agresszív játékot kértem a játékosoktól, ami az első harmadban annyira bejött, hogy a hazai csapatnak momentumai sem voltak. Sikerült három gólt szerezni, amiben a szerencse is közrejátszott, ám ez nem csökkenti a csapatom érdemeit. A második harmadra szétesett a játékunk, ezt a hazaiak ki is használták, egy kicsit közelebb tudtak zárkózniuk. A két gólos előnyt (4-2) azonban megőriztünk a záró felvonásra. A harmadik harmadban elég nagy nyomás alatt játszottunk, bár nekünk is megvoltak a lehetőségeink, a játékrész vége előtt egy perccel két gólt is kaptunk. Következett a hosszabbítás, ahol mindkét csapatnak volt lehetősége, hogy eldöntse a mérkőzést, ami egy egyéni akció révén nekünk sikerült. Nagyon megszenvedtünk a győzelemért és úgy gondolom, hogy igen értékes két pontot szereztünk.

2018.02.03. Gyergyószentmiklós
DHK-ISK Lendület Gyergyószentmiklós  5-4 hu (3-0, 1-2, 0-2, 1-0)
Gólszerzők:
Kovács B.(2), Novák, Fehér Á. és Szigeti, illetve Kovács E.(2), Bereczky (2)


Az utolsó napon ismét a gyergyói csapat volt az ellenfelünk. Nagyon fűtötte őket a visszavágás szándéka, így teljesen más mérkőzést láthattunk, mint egy nappal korábban. Jól kezdtek a hazaiak, nagyobb fordulatszámon pörögtek, mint az előző találkozón, mi azonban jól tartottuk magunkat. Az első játékrészt minimális különbséggel, 1-0-ra veszítettük el, a középső harmadot 1-1-el zártuk, következhetett a záró játékrész. Sikerült hellyel - közzel átvenni az irányítást, ki is dolgoztunk számos jó helyzetet, megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre. A meccs végén kapuslehozatallal is megpróbálkoztunk, ami egy újabb kapott gólhoz vezetett, így két gólos vereséggel fejeztük be a találkozót.

2018.02.04. Gyergyószentmiklós
ISK Lendület Gyergyószentmiklós-DHK 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Gólszerzők:
Antal Cs.(2), Bereczky, illetve Fehér Á.


Összességében eléggé hullámzó hétvégét zártunk, voltak kifejezetten jó időszakaink, viszont akadt olyan is, amelyet legszívesebben elhagytam volna. Az emberelőnyös játékunkon mindenképpen javítanunk kell, támadásban sokkal kreatívabbnak, bátrabbnak kell lennünk és meg kell tanulnunk kezelni a mérkőzés érzelmi hullámzásait is. Az utóbbi tényező nem megfelelő kezelése rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. Ez semmiképp sem jó, de okultunk belőle és igyekszünk jobban teljesíteni a továbbiakban. A célunk változatlanul az, hogy odaérjünk az alapszakasz 5-8. helyére."

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok