Nagyszerű küzdelemben nyertünk

Serdülő csapatunk kedden délben a Dunaújvárosi Acélbikák ellen vívta az utolsó alapszakasz mérkőzését.

A találkozó előtt a vetélytársak az U 16-os tabella második és harmadik helyén tanyáztak, ez is azt támasztotta alá, hogy hasonló képességű együttesek nagy csatája várható.

Közepes iramú, változatos játékkal indult a mérkőzés, a vendégcsapat valamivel többet veszélyeztetett. 07.04-nél Kuminka lövése Gergely Hunor és a kapuvas között becsúszott a hálóba. A továbbiakban is nagy küzdelem folyt a jégen, több összecsapás is kiállításba torkollott. A 13. percben Domán Péter, egy perc múlva a vendégektől Léhi, majd röviddel később Szűcs Martin ült ki a büntetőpadra. Az emberelőnyökből nem született gól és a nézőtéren már mindenki elkönyvelte a harmad végeredményét, amikor Balogh Áron löbbölte az újvárosi kapura játékszert, ami a meglepett hálóőrről a hálóba pattant. Az utolsó pillanatban lőtt góllal egyenlített tehát a debreceni alakulat.

A 2. játékrész elejét keményen megnyomták a mieink. A 24. percben Révész Levente szerzett korongot, remek cselekkel fűzte át magát a vendégvédőkön, majd fonákkal a felső sarokba vágta a pakkot. A DAB gyorsan megpróbált egyenlíteni, a kontrát azonban Gergely Hunor hárította. 24.39-nél Barna Olivért állították ki, a mieink végig támadták az emberelőnyt, de nem tudtak betalálni. 26.46-nál, már egyenlő létszámban ismét Révész Levente indult meg, az újvárosi védők nem tudták feltartóztatni és máris a hosszú felsőben landolt a korong! A 28. percben Barna gáncsolt egyet, amiért ismét a büntetőpadon kötött ki. A fórban remekül zsugáztak a mieink a vendégkapu előtt, Máthé Miklós rövid passzát Bodnár Bence vágta a hálóba. Az újvárosiak azonban nem hagyták magukat; a 29. percben Révész Levente is kapott egy kisbüntetést, ezt kihasználva, Barna Olivér éles szögből szerzett góllal szépített. 31.28-nál Kovács Somát küldték le egy fölösleges szabálytalanság után. Rövidesen rá is fáztunk; a védőink csak követték Nagy Benjámin akcióját, aki a DAB második emberelőnyös gólját is megszerezte. A felzárkózást nem követte újabb újvárosi találat, a 38. percben Débicset állították ki, majd az utolsó percben a vendégek padja is kapott egy kisbüntetést játékkésleltetés miatt.

A vendégek öltözőjében ideges lehetett a hangulat; a 42. percben elcserélték magukat, ami újabb kisbüntetést vont maga után. A mieink lecsaptak a lehetőségre és két gyors góllal elhúztak az újvárosiaktól; 41.28-nál Máthé Miklós lőtte be Balogh Áron átadását, röviddel később Révész Levente találta üresen a kapuvasnál helyezkedő Szűcs Martint, aki megszerezte csapata hatodik gólját. A srácok úgy gondolták, hogy ezzel végeztek aznapra, a vendégek azonban nem voltak ebben partnerek. Két gyors, veszélyes kontrát vezettek, csak Gergely Hunoron múlt, hogy nem változott a meccs állása. Az 50. percben az Acélbikák közül Molnárt állították ki, de az emberelőnyt eltékozolták a mieink. 51.13-nál Máthé Miklóst küldték ki, a DAB nagy erőkkel támadott, komoly nyomást helyeztek a mieinkre, végül azonban gól nélkül egészültünk ki. 58.10-nél a vendégcsapat időt kért, a kapusukat is lehozták. Az utolsó percben Rácz még szerzett egy gólt az Acélbikáknak, de ez már csak szépségtapaszként szolgált.

Végig nagy iramú, izgalmas mérkőzésen megérdemelten győztek a mieink a jól képzett játékosokkal felálló újvárosiakkal szemben. Ez a találkozó nem hasonlított a vasárnapi, SZJA elleni meccshez, és nem csupán a visszatért húzóemberek miatt; a srácok telve voltak önbizalommal, magabiztosan húzták meg a cseleket és szép gólokat szereztek. A védekezés viszont időnként kissé „szellősre” sikeredett, ezen a téren bőven van mit javítani. Erre azonban bőven lesz még ideje az edzőknek és a játékosoknak is.

A mieink szakvezetője, Okos Csanád elégedetten értékelte a találkozót.

„Kedden délben a hozzánk hasonló játékerőt képviselő dunaújvárosi csapat ellen léptünk jégre. Már az első percekben kiderült, hogy van keresnivalónk a mérkőzésen. Nagyon sokat dolgoztunk, próbáltunk keményen és okosan játszani, megtartani a korongot és kijavítani, ami a legutóbbi meccsen nem működött; ez nem más, mint a higgadtabb, magabiztosabb kivitelezés és befejezés minden játékszituációban. A Dunaújváros az középső zónában helyezkedő kiálló játékosok révén, főként egyéni megoldásokkal próbált áttörni a védelmünkön. Az ilyen játékstílust nem egyszerű levédekezni, mivel a hátvédeknek folyamatosan hátrafelé kell figyelniük, még akkor is, amikor a támadó zónában mi birtokoljuk a korongot. A problémát többnyire sikerült megoldanunk, az egy az egy elleni támadásokat is hárítani tudtuk. Csak nagy nehézségek árán mentek át rajtunk, ha sikerült is, Gergely Huni bravúrral hárított. Kifejezetten jó volt látni az ügyes megoldásainkat, elsősorban a támadó zónában. Kombinatív, türelmes és pontos hokival gólveszélyes helyzeteket alakítottak ki a srácok, melyek nagy részét be is tudták fejezni. Sikerült figyelemreméltó találatokat szerezni úgy az egyéni, mint a csapatjáték során.

Ezzel a mérkőzéssel lezárult az alapszakasz. Teljesen mértékben elégedett vagyok az eddig mutatott teljesítményünkkel. A keretünk alakulásától függetlenül, a játékosaim nagy részében minden meccsen megvolt az küzdeni akarás és a fejlődési szándék. Valamennyi ellenfelünkkel szemben sikerült felvenni a kesztyűt; ezzel a srácok bebizonyították, hogy érdemes szintet lépni, ahol még erősebb vetélytársak ellen léphetünk pályára és még magasabb tempójú találkozók várnak ránk.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 6-4 (1-1, 3-2, 2-1) 
Gólszerzők:
Révész L.(2), Balogh Á., Bodnár, Máthé és Szűcs, illetve Kuminka, Barna, Nagy B. és Rácz

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok