Nagyarányú győzelem a szünet előtt

Az U 14 B2-es bajnokság alapszakaszának elején bosszantóan nagy arányú vereségek érték kölyök B-csapatunkat.

Október 17-án már megmozdult valami, amikor a mieink hosszabbításban nyertek a hatvaniakkal szemben. Ezután még becsúszott egy hazai vereség a Vasas ellen, ezt azonban újabb győzelem követte (6-12), a Zempléni Hiúzokkal szemben. Szombaton délben a csoporttabella 5. helyezettje, a KMH SE Warriors volt a debreceni alakulat ellenfele.

Nem kezdődött valami jól az összecsapás, még le sem pergett az első perc, amikor a KHH csapatából Bán Zsuzsanna megszerezte a vezetést. A 4. percben Tóth Levente révén egyenlítettünk, a 14. percben azonban ismét az vendégek vezettek, Bán Zsuzsanna használta ki Csóka Bernát kiállítását. Gyengén hokiztak a mieink, a KMH tízszer vette célba a debreceni kaput, míg mi csak ötször veszélyeztettünk. Nem véletlen, hogy az öltözőből kihallatszottak az edzői intelmek és szerencsére nem is múltak el nyom nélkül.

A 2. játékrész első percében emberfórba kerültünk, amit 22.08-kor gólra is váltottunk, Juhász-Berencsi Luca talált be, először a szezon során! A 30.15-nél emberelőnybe kerültek a mieink, de a lehetőség kimaradt, ugyanúgy, mint a KMH létszámfölényes 2 perce 34.54-től. Ebben a periódusban jóval harciasabban hokiztunk, jóval többet lőttünk kapura, mint az ellenfél, összességében visszajöttünk a mérkőzésbe.

A 3. harmadban fölénybe került a debreceni legénység, ám az első gólra a 46. percig kellett várni, a találatot Tóth Zalán szerezte. Szintén a 46. perc eseménye volt, hogy újra emberhátrányba került az ellenfél, ezt a 47. percben Csóka Bernát góllal büntette, majd röviddel később Juhász-Berencsi Luca meglőtte a második gólját is. 48.38-nál a vendégcsapat időt kért, de a találkozó képe nem változott, sőt 50.03-nál Kató Richárd is beköszönt, éppúgy, mint 56.22-nél emberelőnyben Derzsi Csanád.

A debreceni legénység magabiztosan múlta felül vetélytársát, a mieink visszajöttek a meccsbe, megfordították a találkozó állását és 5 gólt tettek a két csapat közé.  Mindez egyértelmű előrelépést jelent, különösen a szezonkezdés időszakához viszonyítva. A kapuban Somogyi-Szabó Balázs 24 lövést hárított, kiváló, 92,31 %-os hatékonysággal védett.

Köllő István vezetőedző örült a győzelemnek, de a hibákat sem hallgatta el.

„Már a bemelegítés során is látszott, hogy a vendégcsapat semmivel nem jobb nálunk, éppen ezért elégedetlen voltam a nyitó harmadban mutatott játékkal, fel is emeltem a hangomat az első szünetben. Például az edzéseken sokat gyakoroljuk a korong megtartását, ennek ellenére most is többször előfordult, hogy elszórtuk a pakkot. A 2. játékrészben harciasabban hokiztunk, jól küzdöttünk, sokat lőttünk kapura, ez a hozzáállás már jóval közelebb járt az elvárásaimhoz. A legfontosabb az volt, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe. A 3. harmadban nyomás alá helyeztük az ellenfelet, bár a játékunkba több hiba csúszott, ötször is sikerült bevenni a KMH kapuját. Örömteli, hogy sikerül lassan sikerül kikászálódni a gödörből, de még ennél is többre leszünk képesek, amennyiben csapatjátékot játszunk, ahelyett, hogy majd mindenki egyedül akarná eldönteni az adott mérkőzést.”

Debreceni HK - KMH SE Warriors 7-2 (1-2, 1-0, 5-0)
Gólszerzők:
Juhász-Berencsi L.(2), Tóth L., Tóth Z., Csóka, Kató és Derzsi, illetve Bán Zs.(2)

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok