Mindenki kivette a részét a győzelemből

U 16-os együttesünk vasárnap délután az FTC-Telekom ellen játszotta le első bajnoki mérkőzését. A mieink lendületes, jó játékkal rukkoltak elő és végül magabiztosan nyertek.

Együttesünk már a negyedik percben megszerezte a vezetést, Szűcs Martin talált be a zöld-fehéreknek. 06.21-nél emberelőnybe kerültünk; a lehetőség kimaradt, ám a 12. percben a lendülettel érkező Domán Péter nagy gólt ragasztott az ellenfél kapujába. Ezután az FTC is próbálkozott néhányszor, de nem találtak rést a debreceniek védekezésén.

A 2. játékrészben a mieink folytatták a bátor és eredményes hokit. Az etap 3. percében elcserélte magát a fővárosi együttes, emberhátrányba kerültek, ezt 23.25-nél Tóth Zoltán használta ki. Ezután mintegy 10 perces gólcsend következett, 33.37-nél azonban Bodnár Bence megszerezte a negyedik találatunkat, 34.14-nél pedig Fehér Ádám növelte ötre a góljaink számát.

A 3. harmad gyorsan meghozta a következő debreceni gólt, 43.54-nél Domán Péter egyéni akcióból volt eredményes. 49.09-nél Fehér Ádám is másodszor is betalált, ezzel hétgólosra nőtt a hazai gárda előnye. Ezután egy percen belül kiállították a legutóbbi két debreceni gól szerzőjét, az FTC pedig 50.43-nál Kostic révén gólra váltotta a kettős emberelőnyt. Ekkor csaknem tíz perc volt még hátra a találkozóból, az eredmény azonban már nem változott.

A debreceni csapat remek szezonnyitót produkált; erőteljes, bátor és lendületes hokival megérdemelten győzött. A támadók rendkívül hatékonyan dolgoztak; a statisztika szerint 20 lövésünk találta el az FTC kapuját, ezekből 7 gólt szereztünk. Kapusunk, Révész Zsuzsa nagyszerűen védett, 95,24 %-os hatékonysággal hárított.

Okos Csanád vezetőedző elégedetten nyugtázta a találkozó alakulását.

„Sikerült energikusan beleállni a mérkőzésbe, gyorsan megszereztük a vezetést is. Ezzel kaptunk egy önbizalom-löketet, amivel úgy vélem, dominálni tudtunk a mérkőzés nagyobb részben. Játékosaink rengeteget korcsolyáztak, előre és hátra is, nem sok teret hagytunk az ellenfélnek, a megfelelő időben értünk vissza védekezni és korongot szerezni. Letámadásaink többsége hasznos volt, ezekből számos korongot szereztünk. A helyzetkihasználásunk is jó volt, bátran és agresszíven játszottunk. Akadtak olyan periódusok a mérkőzésen, amikor nem igazán tudtuk összekötni a játékunkat és sokszor   korongot veszítettünk, de végül sikerült korrigálni. Mindhárom sorunk végig játszotta a mérkőzést, bőségesen kivették a részüket a mezőnymunkából. Hálóőrünk, Révész Zsuzsa jó kapusteljesítényét is meg kell említeni, kiváló hatásfokkal dolgozott.”

Debreceni HK – FTC-Telekom 7-1 (2-0, 3-0, 2-1)
Gólszerzők:
Domán (2), Fehér (2), Szűcs, Tóth Z. és Bodnár, illetve Kostic

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok