Mindenki igyekezett a maximumot nyújtani

Szombaton délután az U 14-es tabellát vezető MAC Budapest csapatához látogattak a mieink. A fővárosaik voltak a találkozó esélyesei, az eredmény is jórészt ennek megfelelően alakult.

Az 1. harmadban meggyőző fölényben hokizott a hazai együttes, akik 12-2-renyerték a kapura lövéseket. A játékrészben két hazai és két debreceni emberelőny maradt kihasználatlanul. A mieink remekül védekeztek, ennek köszönhető, hogy Németh góljával csak egyszer talált be az ellenfél.

A 2. harmad elején újra kimaradt két emberfórunk, a MAC viszont kihasználta az debreceni emberhátrányt; 28.53-nál Szalontai-Virág talált be, majd néhány másodperccel utóbb Gál is beköszönt, immár egyenlő létszámban, majd Ipolyszögi már a negyedik fővárosi gólt szerezte.

A 3. etapot Carlson gólja vezette be, utána Lékó Marcell révén megszületett a mieink becsületgólja.  A záró harmadban egymás után háromszor került emberhátrányba az ellenfél, a debreceni szépítés azonban váratott magára. 58.18-nál újra előnybe kerültünk, de az utolsó percben Polgár révén megint a MAC szerzett gólt, beállítva a végeredményt.

A listavezető a játék valamennyi elemében felülmúlta a mieinket, akik jó védekező munkával és kiváló kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, bár ez kevéssé tükröződött a végeredményben.

György István vezetőedző is elmondta a véleményét a mérkőzésről.

„Ezen a találkozón nagyon sokat gyakorolhattuk a védekezést, aminek rendkívül örültem, hiszen ez is egy fontos eleme a játéknak. Nagyon sok időt töltöttünk a védekező zónánkban, viszonylag jól fedtük le, bár volt némi kavarodás helyenként, főleg, ha elfogyott az oxigén. Nagyon sajnálom, hogy támadásban ezúttal nem tudtunk hozzátenni; ha korongot szereztünk, vagy nagyon gyorsan elveszítettük a MAC gyors letámadásainak köszönhetően, vagy nem volt erőnk elindulni, vagy rosszul döntöttünk. Egy fizikailag sokkal erősebb, technikailag ügyesebb, játékban sokkal kreatívabb csapat ellen ez természetes, de mindezek ellenére büszke voltam a játékosokra, mert mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot. Kapusposzton erőn felül teljesítettünk a mai napon, aminek szintén nagyon örültem.  Ez egy újabb mérföldkő volt a fejlődésünkben, dolgozunk tovább és szép lassan zárkózunk fel a korosztályos követelményekhez.” 

MAC Budapest A1 – Debreceni HK  6-1 (1-0, 3-0, 2-1)
Gólszerzőnk:
Németh, Szalontai-Virág, Gál, Ipolyszögi, Carlson és Polgár, illetve Lékó

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok