Megy ez nekünk jég nélkül is

Május 14-én és 21-én az Újpesti Jégcsarnokban rendezték meg a 2017. évi BAUER INLINE Magyar Kupa küzdelmeit, a DHK előkészítő és kölyök korosztályos csapatainak részvételével.

Mostanáig ebben a szakágban nem voltunk túlreprezentálva, az idén viszont három csapatunk is benevezett a kupára. A tornarészvétel egyik megálmodója korosztályos edzőnk, a sokszoros felnőtt Inline válogatott, REVÁK ZOLTÁN volt, akit először arról kérdeztük, hogyan jött létre ez az újszerű kezdeményezés.

R.Z.: Inline tornán tavaly nyáron szerepeltünk először, a csapatunk akkor a kölyök korosztályból verbuválódott. Megkérdeztem a szülőktől, hogy benevezzünk-e az idén is. Rábólintottak és a keret gyorsan összeállt, ezúttal már az előkészítő korosztályból is. A szervezkedés azon az alapon történt, hogy csak azok jöjjenek, akiknek van hozzá kedvük, végül az U 12-ben két csapatot is ki tudtunk állítani. Örültem a lehetőségnek, mivel a görhoki – azon túl, hogy a jégkorong hasznos kiegészítő tevékenysége – jelentős mértékben elősegíti többek között az erőnlét és a mozgáskoordináció fejlesztését.

- Mennyiben más ez, mint a jégkorong, nyilván azon túl, hogy nem jégen játsszák?

R.Z.: Egy mondatban válaszolva; nagyon más, bár a felszerelés azonos, a korcsolya kivételével. A játék egy speciális borításon zajlik, a pálya két térfélre oszlik, ahol 4-4 játékos áll egymással szemben. A korong méretre azonos, de az inline-ban könnyebb, mint a jégkorongban használt, mivel nem kemény gumiból, hanem műanyagból készül. A szabályrendszerben is jelentősek az eltérések: a játékidő 4 x 12 perc 5 perces szünetekkel, a kiállítások időtartama 1,5 perc, az ütközés pedig nem megengedett.

- Hol és hány alkalommal tudtatok edzést tartani?

R.Z.: A Jégcsarnok betonborításán tartottunk néhány edzést, sajnos nem tudtuk kipróbálni azt a speciális műanyag felületet, amelyen a meccseket lebonyolították.

- Hogyan alakultak a mérkőzések?

R.Z.: Az előkészítő korosztályban nem volt szerencsénk, mivel az első két találkozón éppen a legerősebb ellenfelekkel kerültünk szembe. Szoros csatában veszítettünk, amiben közrejátszott, hogy az elején nehezen tudunk alkalmazkodni a szokatlan körülményekhez. A további mérkőzéseinket nyertük, végül egymás ellen játszottunk a bronzéremért. A mieink kettes csapata végzett a 3. helyen, a torna gólkirálya Mihalik Gergő lett. Az U 14-es korcsoportban 5 csapat versengett az érmekért. A körmérkőzések során egy kivételével valamennyi találkozónkat megnyertük, a 2. helyen zártunk, úgy, hogy a játékosaink fele az előkészítő korosztályból érkezett. A torna gólkirálya Mihalik András lett, mellette Gellén László is kiváló teljesítménnyel rukkolt elő. Mindkét korosztály teljesítményével teljes mértékben meg voltam elégedve.


EREDMÉNYEK

U 12 - 2017. május 14. – Újpesti Jégcsarnok


Résztvevő csapatok: Vasas SC I., Vasas SC II., DHK I., DHK II., Zalaegerszegi Titánok, HK SPARTAK (SRB), Táti Tigrisek, Pesterzsébeti HC
 

DHK II. Vs. HK SPARTAK 0-1
DHK I. Vs. Zalaegerszegi Titánok 2-4
Vasas SC II. Vs. DHK II. 2-9
Vasas SC I. Vs. DHK I. 1-6
DHK II. Vs. Pesterzsébeti HC 3-2
DHK I. Vs. Táti Tigrisek 13-0
Bronz mérkőzés:      
DHK II. Vs. DHK I. 8-1


VÉGEREDMÉNY:

1.    HK SPARTAK
2.    Zalaegerszegi Titánok
3.    hely – DHK II.
4.    hely – DHK I.


A DHK csapatainak játékoskerete:
I. csapat: Himer Kornél, Árva László, Czecze Hunor, Domán Péter, Fehér Ádám, Mihalik Gergő, Rybaltovszki Gábor, Szűcs Martin, Varga Máté Attila
II. csapat: Révész Zsuzsa, Csanády Marcell, Gellén László, Gönczi Gergő, Juhos Patrik, Kovács Soma, Rácz Ábel, Révész Levente, Szalontai Lázár,Tóth Boglárka


U 14 - 2017. május 21. – Újpesti jégcsarnok
 

DHK Vs. Gepárdok II. 3-2
Gepárdok I. Vs. DHK 1-4
Pesterzsébeti HC Vs. DHK 6-2
Zalaegerszegi Titánok Vs. DHK 2-5


VÉGEREDMÉNY:

1.    Pesterzsébeti HC
2.    DHK
3.    Zalaegerszegi Titánok


A DHK csapatának játékoskerete:
Révész Zsuzsa, Dorogi Máté, Gellén László, Mihalik András, Mihalik Gergő, Révész Csongor, Révész Levente, Szeferinkin Philip, Varga Máté Attila, Zilahi Zsombor

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok