Megszorongattuk a sportiskolásokat

Újonc női csapatunk vasárnap az U 25/B-s tabella negyedik helyezettjét, a KSI együttesét fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. A fővárosiak voltak a találkozó esélyesei, de örömünkre a debreceni lányok sokáig szorongatták a jóval rutinosabb ellenfelüket.

Az 1. harmadban érezhető volt, hogy a vendégek gyorsan dűlőre akarják vinni a meccset; támadtak, sokat lőttek kapura és már az első 10 percben háromszor is betaláltak. A góljaikat Romasz, Oravecz és Zsigmond szerezték. A 16. percben még kaptunk egy emberhátrányt is, de ezt sikerült gól nélkül lepergetni.

A 2. harmadra elszánt debreceni lányok érkeztek a jégre és már a 2. percben sikerült szépíteni; Fodor Kincső átadását Juhász-Berencsi Luca váltotta gólra. Öt perccel később Lányi Anna villant meg, találatával egy gólra zárkóztak fel a mieink. 27.12-nél Oravecz szerezte meg a KSI negyedik gólját, aztán a periódus végén emberfórba kerültünk, de nem sikerült kihasználni.

Két perc sem telt el a 3. harmadból, amikor újra működött a Fodor-Juhász-Berencsi játékkapcsolat, a lányok gólt jegyeztek, ezzel újra szoros lett az állás. A játékrész második felében is kaptunk egy emberfórt, amit nem tudtunk góllal befejezni, 55.40-nél ellenben Oravecz ismét eredményes volt, amivel beállította a találkozó végeredményét.

A debreceni ifjú hölgyek az 55. percig szoros meccset játszottak a jóval esélyesebb sportiskolások ellen, ami remek teljesítmény az újonc csapattól. Juhász Berencsi Luca két gólt szerzett, Fodor Kincső két gólpasszt adott, mellettük a 92,96 %-os védési hatékonysággal teljesítő Révész Zsuzsa is a tőle megszokott módon kitett magáért.
 
Prakab Szilárd vezetőedző így értékelte a mérkőzést.

„Mivel újoncok vagyunk, a bajnoki meccseken számunkra a legfontosabb a szilárd védekezés. Sajnos, a KSI ellen az első harmadban puhák voltunk, nem tudtunk eléggé összpontosítani, így gyorsan három gólos hátrányba kerültünk. A 2. játékrésztől megváltozott a helyzet, szép ellenakciókat vezettünk, jöttek a gólok is. Közelebb kerültünk az ellenfélhez és egészen az 55. percig tartottuk magunkat. A kapusteljesítmény ismét kimagasló volt, ugyancsak gratulálok Lányi Anna góljához és Juhász-Berencsi Luca két találatához, melyekhez a csapattársaik komoly segítséget nyújtottak. Összességében jó iramú, küzdős meccset vívtunk, elégedett voltam a csapat hozzáállásával és az elvégzett munkájukkal is.”

DEBRECENI HK – KSI 3-5 (0-3, 2-1, 1-1)
Gólszerzők:
Juhász-Berencsi(2) és Lányi, illetve Oravecz(3), Romasz és Zsigmond

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok