Magabiztos győzelem az első tréningmeccsen

Csütörtök délután az U 18-as együttesünk is elkezdte az éles felkészülési mérkőzések sorát, ellenfelük a Vasas SC csapata volt.

A főként törzsszurkolókból álló közönség kíváncsian várta, hogyan mutatkozik be az átalakulóban lévő ifi együttesünk a jó képességű vetélytárssal szemben.

Nagy iramban kezdett az ellenfél, az első játékrész elején jórészt a védekező harmadunkban folyt a játék. A mieink romboltak, sokat blokkoltak, de a támadásokra már nem futotta az erejükből. A debreceni srácok a nyolcadik perc táján kezdtek éledezni, néhány szép akciót láthatott a közönség, főként az első hazai sor jóvoltából. Az ellenfél játékosai sokat lőttek kapura, Antek bravúrokat bemutatva tartotta hátul a csapatot. A 15. percben emberelőnybe kerültünk, a Vasas játékosai azonban egy átadási hibát kihasználva lekontrázták a mieinket, így vendégvezetéssel zárult az első periódus.

A 2. harmad viszont a mieink formás akciójával indult, melynek végén Bartók szemfüles góllal egyenlített. A mieink diktálták a meccs tempóját, már a 3. percben emberelőnybe, majd dupla fórba kerültünk. A kettős előnyt gyorsan kihasználta a debreceni legénység, Ellerbrock lövése akadt be az alsó sarokba. Nem sokkal később Szabó Kornél került a büntetőpadra, a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. A 10. percben elcserélték magukat a mieink, a Vasas pedig góllal büntetett. György József vezetőedző kapust cserélt, Gönczi Bence lett a DHK hálóőre. A 11. percben Bartók az ellenfél kapuja mögül játszotta vissza a korongot, a jókor érkező Szabó Kornél pedig kilőtte a hosszú felsőt.  A 14. percben védelmi hibák nyomán egyenlítettek a piros-kékek, a harmad mégis hazai előnnyel zárult; Kovács Roland szép átadásából Spakovszky volt eredményes.

A 3. harmadik harmad ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt; Diószegi passzával Bartók robogott el és megszerezte az ötödik találatunkat. Majd egy gyors támadás végén benn volt a hatodik is, Sándor Bence vágta be Bartók átadását. A 4. percben Dorogit állították ki, emberhátrányba kerültünk. Kiegészülve azonnal támadásba mentünk át, ismét Bartók adott egy jó keresztpasszt, Szabó Kornél pedig megint pontosan érkezett; ezzel már 7-3 volt az eredmény. A gólunk után lassan átvette a játék irányítását a Vasas, főként a mieink 3. és 4. sora ellen kevergettek veszélyesen, Gönczi Bence többször is bravúrosan hárított. Az utolsó öt percben kétszer is betalált az ellenfél, mindkét gól előtt beszorultunk a védekező harmadunkba és nem tudtunk felszabadítani.

Kicsit lassan indult be a hazai gépezet, de amint felpörgött a első két sorunk, eredményes és látványos hokival rukkoltak elő, megszórták az ellenfelet. A DHK kapujában Antek Tamás és Gönczi Bence is nagyszerűen védett. Némi aggodalomra ad viszont okot az a tény, hogy a 3. és a 4. sorunk ezúttal nem tudott felnőni a feladathoz. Reméljük, hogy a következő felkészülési meccsen ezek a srácok is bizonyítanak!

A találkozó tapasztalatait György József vezetőedző foglalta össze.

„Az első harmadban nagy lendülettel kezdett az ellenfél, végig fölényben játszottak, minden akciót kapura lövéssel fejeztek be, 4-11 volt a próbálkozások száma a javukra. A 15. percben emberelőnybe kerültünk, de a vendégek lefüleltek egy lassú keresztpasszt és a kontrából megkaptuk az első gólunkat.  A 2. harmadban kiegyenlítődött a játék; az első sor akciójából Bartók volt eredményes, majd kettős emberelőnyből Ellerbrock lőtte ki a hosszú alsót. A mérkőzés felénél az ellenfél kihasznált egy rossz cserét és a korong becsorgott Antek hónalja alatt. Ezután egy nagyon szép összjáték következett; Bartók a kapu mögül a rövid oldalon tette vissza a pakkot Szabó Kornélnak, aki azt a hosszú felsőbe lőtte. Egy rossz letámadást követően megint átjátszottak minket és már 3-3 állt az eredményjelzőn. Kevéssel a harmad vége előtt újra a második sorunk volt eredményes, Kovács Roland passzát Spakovszky értékesítette. A 3. harmad elején Bartók emberhátrányban szlalomozott végig pályán és lőtte be a korongot az üres kapuba. Ezt követően Bartók szolgálta ki Sándor Bencét, majd megint Bartók adott gólpasszt Szabó Kornélnak, ezzel már 7-3 volt az eredmény. A harmad utolsó öt percében kétszer is betalált a Vasas, így kialakult az 7-5-ös végeredmény. A meccs első felében Antek Tamás állt a kapunkban, 18 lövésből 2 gólt, a második „”félidőben” Gönczi Bence 27 lövésből 3 gólt kapott. Mind a két kapus nagyon magabiztosan védett és a kötelezőkön felül komoly bravúrokkal járultak hozzá a győzelemhez.

Nagyon hasznos, jó iramú mérkőzésen vagyunk túl, ahol végig négy sorral játszottunk. Az első két sor remekül vette fel a tempót, szebbnél szebb akciókat vezettek, a harmadik és a negyedik sor sajnos, alárendelt szerepet játszott. Sokszor beszorítottak minket, főként ennek tudható be a nagy különbség a kapura lövések terén, így nagy szerepe volt a jó kapusteljesítménynek. A felkészülési mérkőzéseken tudom a srácokat élesben megfigyelni. Mindenki megkapja a megfelelő játékidőt, az így szerzett tapasztalatok alapján tudom majd a csapatot összeállítani. Még két felkészülési meccset játszunk a Miskolccal szemben, utána már a bajnokság következik.”

Felkészülési mérkőzés
DHK – Vasas SC 7-5 (0-1, 3-2, 4-2)
Gólszerzőink:
Bartók (2), Szabó K. (2), Ellerbrock, Spakovszky és Sándor B.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok