Kontroll alatt tartottuk a meccset

U 14-es csapatunk szombaton az FTC-Telekom együttesével mérkőzött meg a bajnoki pontokért. Kétszer játszottunk eddig a középszakaszban és az előző találkozókon csak egy pontot sikerült szerezni. A harmadik sem ígérkezett éppen könnyű menetnek.

Az 1. harmad negyedik percében Kovács Soma révén megszereztük a vezetést, majd jobbára a mezőnyben folyt a küzdelem. A 17. percben Nagy góljával egyenlítettek a hazaiak és rövidesen átvették a vezetést is, emberhátrányos szituációban Girán volt eredményes. Az első periódusban sokat támadott, többet lőtt kapura a debreceni alakulat, de összességében nem volt eléggé felszabadult a játékunk.

A 2. játékrész is változatos hokit hozott, de ebben a harmadban már jóval eredményesebben támadtak a mieink. A sort a 24. percben Máthé Miklós találata nyitotta meg, majd góltalan időszak következett, mindkét csapat két ízben is emberfórba került, ám ezeket nem tudták kihasználni. 37.35-nél góllá érett a mieink nyomása, Bodnár Bence révén visszavettük a vezetést, egy perccel később pedig Czecze Hunor növelte a debreceniek előnyét.

A 3. harmad elején Törőcsik góljával feljebb lopózott az FTC, de ennél többre már nem futotta a zöld-fehérek erejéből, sőt 58.19-nél Czecze Hunor ismét betalált. A hazaiak időt kértek, megpróbálkoztak a kapuslehozatallal is, de az eredmény már nem változott.

A találkozó java részében fölényben játszott a debreceni legénység. A mieink többet támadtak, jobb minőségű hokit produkáltak, ezzel megérdemelten hozták el a három pontot a Fradi otthonából. György István vezetőedző is elégedett volt a mérkőzéssel.

„Nem kezdtünk jól, éreztem a játékosokon, hogy valami akadozik, valamiért nem akart feloldódni a mérkőzések előtti lámpaláz, ami rányomta bélyegét a játék képére. Mindezek ellenére kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, bár hozzá kell tenni, hogy az FTC első sora remek támadó potenciállal rendelkezik, sokszor kényszerültünk a védekező zónába. A második és a harmadik harmadban aztán sikerült nagyobb nyomás alá helyezni a hazai csapatot, a lendületünk is nagyobb volt, több minőségi helyzetet is tudtunk kialakítani, mindezt már sokkal jobb volt látni az edző szemével is. Még nem játszottunk csúcsformában, a játék minőségében nem tudtuk megközelíteni az alapszakaszban látottakat, de ez már a középszakasz. Itt sokkal komolyabb ellenfelekkel kell megküzdünk, időre van szükség ahhoz, hogy hozzászokjunk. Összességében a csapatnak volt tartása, sok jó egyéni teljesítményt is láttam, aminek nagyon örültem.”

FTC-Telekom – Debreceni HK 3-5 (2-1, 0-3, 1-1)
Gólszerzők:
Nagy, Girán és Törőcsik, illetve Czecze(2), Kovács S., Máthé és Bodnár

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok