Könnyedén, magabiztosan és felszabadultan hokiztunk

Március 13-án elkezdődtek a helyosztó mérkőzések az U 14-es bajnokságban is. A mieink az 5-10. helyért szálltak harcba, első ellenfelünk a DVTK Jegesmedvék csapata volt.

A hazai csapat három és fél sorral lépett a jégre, a mieink kerete 12+1 játékosból állt. A létszámfölény azonban nem zavarta a mieinket, akik már az első harmadban is nagyon magabiztosan hokiztak. A 7. percben elcseréltük magunkat, de miskolciak ezt nem tudták kihasználni. A 9. percben emberfórba kerülünk, ami kimaradt, a következőt azonban 12.45-nél sikerült gólra váltani; Vona Balázs passzából Vincze Dávid szerezte meg a vezetést.

A 2. játékrészt Dankó Gábor kiállítása vezette be, majd a 22. perctől ismét egy csapatbüntetést kellett kivédekeznünk. A harmadban javarészt kiegyenlített játék folyt a pályán, a hazaiak hajtottak az egyenlítésért, de háromszor is emberhátrányba kerültek, nem tudtak kiegyenlíteni. Az utolsó perc elején Kuti Balázst is leküldték, de ez nem gátolta a mieinket abban, hogy 39.51-nél Kiss Máté lövésével növeljék az előnyünket.

Miskolci emberhátránnyal indult a 3. harmad, majd egy emberhátrányt sikerült kapott gól nélkül lepergetnünk. 50.56-nál Kuti Balázst vitték ki, Vincze Dávid azonban egy szép egyéni akció végén így is betalált. 56.00-nál a gólszerzőt állították ki, a házigazdák pedig Oláh révén szépítettek. 57.54-nél a miskolci szakvezető időt kért, de nem tudtak feljebb zárkózni, 58.50.nél Vincze Dávid újabb gólt szerzett, ezzel beállította végeredményt.

A stílusosan és eredményesen hokizó debreceni együttes a gólerős Vincze Dávid Károly vezetésével megérdemelten győzött. A mieink jövő szombaton folytatják a helyosztómeccsek sorát, a komoly játékerőt képviselő MAC Budapest csapatával szemben.

György István vezetőedző elismerően beszélt csapata teljesítményéről.

„Új fejezet nyílt a bajnokság ezen szakaszában, ettől kezdve sokkal kiélezettebb mérkőzéseket tudunk játszani, magasabb fordulatszámon kell pörögni minden találkozón. Az első meccs nagyon jó alapot teremthet a folytatásra. A játékosaim annyira könnyedén, magabiztosan és felszabadultan játszottak, hogy azt éreztem, már most elértük az idei év kitűzött céljait. Számtalanszor hangsúlyoztam már, hogy ebben a korosztályban semmi más nem fontos, csak az, hogy az edzéseken keményen dolgozzunk, fejlődjünk technikailag és a játék értését fejlesszük a lehető legmagasabb szintre. Edzéseken mindezt már sokszor viszont láttam, de most mérkőzésen is sikerült. Mindez megerősít bennünket abban, hogy folytatni kell a munkát az edzőknek és a játékosoknak is. Büszke vagyok a csapatra!”

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Gólszerzők:
Oláh, illetve Vincze (3) és Kiss

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok