Kölyök csapatunk erdélyben túrázott

Az U 14-es korosztály I. csoportba sorolt csapatai az alapszakasz során egy alkalommal erdélyi túrára utaznak és két-két mérkőzést vívnak a Csíkszereda, a Gyergyószentmiklós és a Felcsík csapataival.

A mieink november 18-19-20-án teljesítették a penzumot. Lássuk, hogyan alakultak, milyen eredményeket hoztak a székely-magyar összecsapások!


2016.11.17. Felcsík- DHK 1-2 (1-0, 0-2, 0-0)

Antek Tamás kezdett, 15 lövést kapott, jól védett, bravúrokat is bemutatott. Mi 36 lövéssel próbálkoztunk, de nem játszottunk elég élesen, dekoncentráltak voltunk a 10 órás buszozás után. A góljainkat Diószegi és Révész szerezték.


2016.11.18.  Gyergyó - DHK 3-7 (0-6, 2-0, 1-1)

Petruska védett, 14 lövést kapott, mi 35-el válaszoltunk. Az első harmadban nagyon látványos és eredményes játékkal bebiztosítottuk a győzelmet, majd egyéni produkciókba bonyolódtunk, ezért az első sort leültettem a második harmadban. Szétszórtan és sok hibával játszottunk a meccs végéig. A gólokat: Bartók és Mihalik A. (2-2), Mihalik G., Diószegi és Szeferinkin (1-1) szerezték.


2016.11.18.  Gyergyó – DHK  3-6 (0-0, 2-4, 1-2)

Antek Tamás védett, 23 lövést kapott, mi 27-et lőttünk kapura. Itt már érződött, hogy a harmadik mérkőzésünket játsszuk, nem mindig voltak jók a döntéseink. A gólokat: Mihalik A. 2), Bartók, Diószegi, Szabó K. és Aranyos (1-1) szerezték. Révész Csongornak visszatört a keze. Mint később kiderült, nem tört el, de nem tudtam nevezni a további mérkőzésekre.


2016.11.19. Csíkszereda – DHK  3-5 (0-1, 1-4, 2-0)

Petruska Olivér védett, 21 lövést kapott, mi 29-szer próbálkoztunk. Nagyon gyengén kezdtünk, de szerencsére a Csíkszereda is langyos volt. A második harmadban sikerült 4 lőtt góllal bebiztosítani a a mérkőzést. A harmadik harmadban leültettem 3 játékost, hogy pihentessem őket a későbbi mérkőzésekre, de ezzel a sorok megbomlottak, a játék szétesett, el is veszítettük a harmadik harmadot. Gólszerzők Mihalik A. (3) és Sándor B. (2)


2016.11.19. Csíkszereda - DHK 2-5 (2-2, 0-1, 0-2)

Antek Tamás védett, 16 lövést kapott, mi 35-ször próbálkoztunk.  Ezen a mérkőzésen már nem játszottak a Mihalik testvérek és Révész Csongor sem. Sikerült 0-2-ről fordítani az első harmad végén, majd magabiztos játékkal uraltuk a meccset, végig mi irányítottuk a játékot. Gólszerzők: Szabó K. (3), Bartók (2). A mérkőzés végén Szigeti Tibor egy blokkolás után megsérült.


2016.11.20. Felcsík – DHK  7-6 (2-3, 1-1, 4-2)

A kapunkban Petruska kezdett, ő 21 lövést, Antek 6 lövést kapott, a mi 33-at lövésünkkel szemben. Ezen a mérkőzésen is sikerült fordítani és az első harmad végén az egyetlen megadott emberelőnyünket gólra váltva megszereztük a vezetést is. A második harmadban kiegyenlített játék mellett két emberhátrányt védekeztünk ki. Sajnos, a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. A harmadik harmad nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, nagyon sok helyzetet hagytunk ki az elején, majd gyorsan kaptunk 2 gólt. Időt kérem, de már nagyon fáradt volt a csapat. Kapust cseréltem, sikerült kiegyenlíteni, de nagyon gyerekes hibákat követtünk el a védekezésben, ezért megint gólt kaptunk. Két perccel a meccs vége előtt újra betalált a Felcsík és erre már nem tudtunk válaszolni. A gólokat Szabó K. (2), Sándor, Dorogi, Diószegi és Aranyos (1-1) szerezték.


György József edző a következők szerint értékelte az erdélyi túrát: „A sorozatmérkőzésekről szakmailag az a véleményem, hogy nagyon megterhelő a gyerekek számára. A napi két mérkőzés nagyon sok és ha ezt három napon keresztül kell csinálni, annak nincsen sportértéke és nem a gyerekek érdekeit szolgálja. Esetünkben ennek meg is lett az eredménye, két játékosunk is megsérült, akik remélem, hamar felépülnek. Révész Csonginak a csuklója zúzódott, Szigeti Tibornak pedig egy blokkolás után nagyon fájt a térde.

A legnagyobb gondot a kezdési időpontok jelentették. Sokszor csak 4-5 óra volt a két mérkőzés között, ki sem tudtuk pihenni az egyik mérkőzést, már készültünk a másikra. Ettől függetlenül meg vagyok elégedve az eredménnyel; 6 mérkőzésből ötöt megnyertünk és mindegyik meccsen fölényben játszottunk. Az eredmények nem tükrözték a tényleges különbséget, mert a befejezéseink nem voltak elég pontosak. Vasárnap, az utolsó mérkőzésen a játékosokon teljes mértékben kijött a fáradtság, el is veszítettük ezt a meccset. A selejtezőket is beleértve a 15 tétmérkőzésből ez volt az első, amikor vesztesen hagytuk el a pályát.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok