Kiütéses győzelmet arattak a mieink

U 14-es csapatunk szombaton délután a Kárpáti Farkasok ellen lépett a jégre.

Az erőviszonyok előzetes felméréséhez elegendő volt egy pillantást vetni a csoport tabellájára; melyet a mieink vezettek 33 ponttal, míg ellenfelünk 5 ponttal sereghajtó pozícióban tanyázott.

Az első pillanatoktól kezdve nagy fölényben hokiztak a mieink. Míg a debreceni kapuban Dorogi Vincének az 1. harmadban mindössze egyszer akadt dolga, a csatáraink egyre-másra vezették a támadásokat. 01.26-nál az ellenfél szakvezetője időt kért, mert ekkorra már 3 gólos hátrányban volt a csapata. A harmad 11 percében hétgólos fórban voltunk, az etap végére pedig 0-9 volt az állás; Kovács Balázs, Máthé Miklós és Vincze Dávid egyaránt 2-2 találatot szerzett, utóbbi játékosunk az egyik gólját dupla fórban lőtte.

A 2. játékrész hatodik percében újra Vincze Dávid volt eredményes, majd ismét betalált Szűcs Martin is. A Farkasok 31.36-nál kapust cseréletek, de a trend nem változott, még kétszer beköszöntek a debreceniek, az utolsó percben Vincze Dávid emberhátrányos szituációban is jól fejezte be az akciót.

A 3. harmadban újfent néggyel növekedett a vendéggólok száma; Máthé Miklós már a negyedik gólját jegyezte. A második és a harmadik harmadban is dominált a debreceni legénység, miközben az ellenfél összesen 8 kapura lövésig jutott.

Ezen a találkozón nem volt egy súlycsoportban a két együttes, a debreceni gárda fölényét jól szemlélteti a 9-45-ös kapura lövési statisztika és az, hogy mieink első sora 11 gólt szerzett.

A mérkőzés történéseit György István vezetőedző elemezte.

„A mérkőzés előtt arról beszéltünk a játékosokkal, hogy próbáljunk meg rendet tenni a „tárházunkban”, hiszen minden eszközünk adott a jó játékhoz, csak a „rendetlenség” miatt nem mindig találjuk meg azokat. Úgy gondolom, hogy ezúttal sikerült ezt abszolválnia mindenkinek, újra olyan döntések, megoldások születtek, amelyek rendesen megszínezték a játékunkat. A találkozóhoz nem nagyon tudok többet hozzáfűzni; én tisztában vagyok azzal, hogy a játékosaim mit tudnak, mert naponta szembesülök vele és bízok abban, hogy rendszeresen meg is tudják mutatni a későbbiek során.”

Kárpáti Farkasok – Debreceni HK 0-17 (0-9, 0-4, 0-4)
Gólszerzők:
Máthé (4), Vincze (4), Szűcs (2), Kovács (2), Kuti (2), Kiss, Dankó és Lékó

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok