Kimaradtak a helyzeteink, az SZJA viszont gólokat szerzett

Az U 16-os bajnokságban október 25-ére eredetileg az Acélbikák elleni mérkőzés lett kiírva, a meccsbeosztás azonban megváltozott és végül az erős csapat hírében álló a Székelyföldi Jégkorong Akadémia érkezett hozzánk vasárnap.

Jó iramú, változatos játékkal indult a mérkőzés. A székely gárda gyorsan megszerezte a vezetést, a 3. percben Fehér Csanád kerülte meg a mieink kapuját és laposan becsúsztatta a pakkot. A bekapott gól után folytatódott a kiegyenlített játék, bár többet veszélyeztetett a vendégcsapat. 09.30-nál Kovács Somát állították ki, az előnyt azonban nem tudták kihasználni a székelyek, főleg Gergely Hunor nagy védéseinek köszönhetően. 11.47-nél Csanády Marcell került a büntetőpadra, majd röviddel később Fehér Ádám is leült mellé, dupla fórhoz jutottak a vendégek. Erősen nyomott az ellenfél, 13.38-nál Kozma belőtt egy kipattanót, utána a szimpla hátrányt sikerült kivédekezni. 16.11-nél az akadémistáktól Molnár Ákost állították ki, de keveset játszhattunk emberelőnyben, 16.49-nél Kovács Somát is leküldték a játékvezetők. 17.26-nál Csanády Marcell lépett ki üresben és értékesítette a helyzetet. 12 másodperccel a harmad vége előtt közvetlen közelről kihagytunk egy óriási gólhelyzetet, nem tudtunk egyenlíteni.

A 2. játékrészt viharos támadásokkal indították a mieink, több nagy lehetőséget alakítottunk ki, de megint nem sikerült betalálni. 29.35-nél kavarodás támadt a hazai kapu előtt, végül Molnár Ákos tuszkolta be a pakkot. 31.56-nál az ellenféltől Kozmát küldték ki, a debreceni srácok pedig nagy nyomást a vendégcsapatra. A 15. percben a korong már túljutott az ellenfél kapusán, de egy visszaérkező védő kivágta a gólvonalról. 35.47-nél Kozma ugrott ki és megszerezte az SZJA negyedik találatát. Kiegyenlített 2. harmadot produkált a két csapat, de a gólokat az erdélyiek lőtték.

A 3. harmadban az akadémisták kontrákra rendezkedtek be, emellett tördelték is a játékot. A 45. percben emberelőnybe kerültünk, amit nem sikerült gólra váltanunk. 51.50-nél Juhos Patrik került a büntetőpadra, a fórt keményen megnyomták az akadémisták, Gergely Hunor azonban szilárdan állt a mieink kapujában. 57.35-nél az ellenféltől Czirják kapott 2+10 percet térdhasználat miatt, egy perccel később pedig elszabadultak az indulatok. Szabó Tas durván a palánkra nyomta Csanády Marcellt, majd verekedés kezdődött a játékosok között. A teljesen fölösleges és érthetetlen erőfitogtatás hozadéka két agyrázkódás gyanújával kivizsgálásra küldött debreceni játékos volt, valamint az, hogy a hazai nézők már nem tudtak igazán örülni annak, hogy az utolsó percben Szűcs Martin góljával szépítettek a mieink.

A mérkőzés során többet támadott és jól gazdálkodott a helyzeteivel az erdélyi együttes. A mieink előtt egy egész sor helyzet maradt ki, főként a sikertelen befejezések miatt. Bár az ellenfél kulcsjátékosai fizikai téren felülmúlták a debrecenieket, ami főként az 1 az 1 elleni játékban jelentett hátrányt számunkra. Ennek ellenére dicséretesen helyt álltak a srácok, a kapunkban Gergely Hunor extra teljesítményt nyújtott.

Okos Csanád vezetőedző így látta a mérkőzést.

„Az 1. harmadot főként a kiállításaink határozták meg, az 5 az 5 elleni játék képe azonban kiegyensúlyozott volt, mindkét térfélen zajlottak az események. Annak ellenére, hogy sok időt töltöttünk az ellenfél harmadában, nem voltunk elég veszélyesek, és nem tudtunk komolyabb helyzeteket kialakítani. A 2. harmadtól technikai okok miatt a 2. csarnokban kellett folytatni a mérkőzést. A játékrész első felében sokat változott a játékunk, veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki, de a befejezések nem sikerültek. A harmad közepétől az SZJA növekvő nyomást gyakorolt ránk és egyre inkább kezdtek dominálni. A 3. harmad végén az ellenfél érthetetlen, durva szabálytalanságokat követett el, sajnos, ez lett a harmad fő eseménye.

Összességében a két csapat között a fizikai méretek terén, illetve a veszélyes helyzetek kialakítása, valamint gólra váltása területén volt a legfontosabb különbség. A serdülő kort követő években a fizikai méretkülönbségek kiegyensúlyozódnak és társulnak az egyéni képességekkel, amire mi kifejezetten nagy hangsúlyt fektetünk az edzések során. Ezen túl kiemelném, hogy Szűcs Martin után újabb U 14-es játékost sikerült beépíteni a csapatba Máthé Miklós személyében, mindketten jó teljesítményt produkáltak az aktuális mérkőzésen.”

Debreceni HK – SZJA 2-4 (1-2, 0-2, 1-0)
Gólszerzők:
Csanády és Szűcs, illetve Kozma(2), Fehér Cs. és Molnár

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok