Kiharcoltuk a győzelmet

Utánpótlás csapataink közül az U 14 B-s alakulat már szombaton megkezdte az új évi menetelést, a KMH SE Warriors vendégeként. A két együttes az alapszakasz során találkozott legutóbb, akkor a mieink biztosan nyerték az összecsapást.

Az 1. harmadot jól kezdték a mieink és Derzsi Csanád góljával az 5. percben a vezetést is megszerezték. A 11. percben Bán Zsuzsanna révén válaszolt a KMH, majd röviddel később átvették a vezetést is, a találatot Apáti-Szabó szerezte. Némethi Levente azonnal egyenlített, a hazaiak azonban 13.55-nél kihasználták Tóth Levente kiállítását, a vezető gólt Bán Zorán lőtte.

A 2. játékrészben egyre nagyobb fölénybe kerültek a debreceniek, 33.05-nél Bárány találatával mégis az ellenfél növelte az előnyét. A 36. percben előbb szépített, majd néhány másodperccel később ki is egyenlített a vendégcsapat, a góljainkat Derzsi Csanád, valamint Tóth Zalán szerezték. Folyamatosan oda-vissza billegett az mérkőzés állása, a 37. percben Nagy juttatta újra előnyhöz a házigazdákat. 37.33-nál Doros Lukács ült ki 2 percre, a 39. percben azonban Csóka Bernát emberhátrányból is betalált, döntetlen állással ért véget a 2. harmad.

A 3. harmadban kétszer is vezetéshez jutott a hazai csapat, a debreceni srácok azonban mindkétszer egalizáltak, a gólokat Doros Lukács átadásaiból Derzsi Csanád szerezte. A győztes találatot ekkor még nem sikerült begyömöszölni, bár 10-3-ra „nyertük” a kapura lövéseket. A hosszabbítás 61.06-nál ért véget, ekkor Némethi Levente értékesítette Tóth Zalán passzát, ezzel a bónuszpontot is hazahoztuk a Tüskesátorból.

Küzdelmes mérkőzést vívott egymással a két csapat. A mieink a találkozó java részében fölényt harcoltak ki, kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfelük, számos jó lehetőség azonban kimaradt. A srácok kicsit még idény elejei formában játszottak, a kapusunknak sem ez volt élete meccse, a két pont megszerzése és a töretlen küzdőszellem viszont feltétel nélkül dicsérhető.

Köllő István edző a következőket emelte ki a mérkőzésről.

„Sejtettem, hogy szoros mérkőzés vár ránk, mivel a legutóbbi meccsünk is csak a 3. harmadban dőlt el a mieink javára. Ezúttal is fej-fej mellett haladtunk, de végül a hosszabbításban sikerült megszerezni a győztes találatot. Az ellenfél kezdettől a kiugrásokra alapozott, ami eleinte meglepte a mieinket, de aztán megtanultuk kezelni ezeket a szituációkat. Összességében jó meccset játszottunk, bár a magam részéről még többre számítottam a srácoktól. Rendes játékidőben is nyerhettünk volna, ha jobb hatékonysággal értékesítjük a helyzeteinket.”

KMH SE Warriors – Debreceni HK B 7-8 hu. (3-2, 2-3, 2-2, 0-1)
Gólszerzők:
Apáti-Szabó (2), Bán Zs., Bán Z., Bárány, Nagy és Czuder, illetve Derzsi (4), Némethi (2), Tóth Z. és Csóka

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok