Két pontot elhoztunk Dunából

Január 8-án az alapszakasz során a negyedik alkalommal került szembe egymással a DHK és a DAB csapata. Legutóbb december 16-án, Debrecenben találkoztak, ekkor intenzív hullámvasutazás után vízilabda-eredmény született; 8-7 arányban a vendégek nyertek.

A pénteki meccs előtt az újvárosiak a MOL Liga tabellájának 5. helyét foglalták el, hét pont hátrányban a Brassó mögött, míg a mieink 49 ponttal a 6. helyen álltak. Az Acélbikák tehát egyszerre voltak üldözők és üldözöttek, Brassóban bizonyára sokan szorítottak a hajdúsági legénységnek. Morgan edző ezúttal követte a „győztes csapaton ne változtass” elvet, részben kényszerből is, minthogy Dancsfalvi és Hári mellett Sadikov sem volt bevethető állapotban. Az Acélbikák keretének érdekessége volt, hogy abban négy egykori debreceni játékos - Duschek, Kaskov, Odnoga és Tanka - is helyet kapott.

A vendégek szempontjából igencsak jól indult a mérkőzés, 02.41-nél már megszereztük a vezetést; Vincze Péter fonákját Godó lőtte rá és a pakk becsorgott Duschek mamutja alatt. Az Acélbikák megpróbálták fokozni a tempót, de nem voltak eléggé élesek. 08.10-nél Németh Attilát állították ki magas bottal való játék miatt. Hat másodperccel a hátrány letelte előtt Dansereau középről bevágta Azari átadását, egyenlített a hazai alakulat. 17.10-nél Ladygin-t is kirakták játékkésleltetés okán, az emberfórt azonban nem tudtuk kihasználni. Az első harmadban jól hokiztak a mieink, enyhe fölényben játszottunk, ezt a 13-15-ös kapura lövési mutató is alátámasztotta.

A 2. játékrészben eléggé dekoncentráltan játszott a hajdúsági együttes, fölénybe került, többször veszélyeztetett a hazai csapat. 22.08-nál a mieink közül Vaszjunyint állították ki, de az emberelőnyt nem tudták gólra váltani az Acélbikák. 26.37-nél azonban sikerült fordítaniuk: ezúttal Dansereau adott keresztpasszt Azarinak, aki kapásgóllal szerezte meg a vezetést. 28.45-nél Tanka került a büntetőpadra, de kimaradt ez a fórunk is. 37.08-nál viszont egyenlítettünk, Kosourov tűzte rá a Vaszjunyintól kapott korongot; először úgy tűnt, hogy Duschek-nél van a pakk, de végül mégis becsorgott a hóna alatt. Már azt gondoltuk, hogy marad a döntetlen állás, ám 10 másodperccel a harmad vége előtt Hüffner lövése Cseter ütőjén megpattant, így 3-2-es DAB vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A 3. harmadban élesedett a küzdelem, sokasodtak a 2 perces kisbüntetések. 43.58-nál előbb Bezrukov került a büntetőpadra, majd a 46. percben hazai oldalon Ladygin, a miénken Godó kapott pihenőt. A debreceni csapatnak ment jobban a négy a négy elleni játék: 47.37-nél Saluga passza után Németh Attila vágta be a korijáról felpattanó korongot. A játékrész java részében jobban játszottunk, az utolsó néhány percben viszont nagy erőket mozgósítottak az Acélbikák. A mieink önfeláldozóan védekeztek, ha kellett, csúsztak-másztak a jégen és hosszabbításra vitték a mérkőzést.

A „ráadásban” dominált a DHK, alig több, mint 3 perc alatt 7 lövést küldtünk Duschek kapujára, szemben a hazaiak két próbálkozásával. A plusz pont sorsa 63.13-nál dőlt el, ekkor Brown ugratta ki Németh Attilát, aki a botos felsőbe küldte a pakkot.

Jó játékkal, megérdemelten győzött a debreceni együttes, visszavágott a december közepén elszenvedett vereségért és egy pontot faragott a hátrányából az Acélbikákkal szemben. Pénteken hazai pályán a HK Beograd következik, ahol esélyesként lépünk a jégre. Bízunk abban, hogy Pleszkán tartja a jó formáját, a sérültjeink lassan rendbe jönnek és csatasorba állhatnak az újonnan igazolt játékosaink is. A Beograd csapatát kemény, szívósan küzdő hokisok alkotják, de a cél csakis a 3 pont itthon tartása lehet.

Dunaújvárosi Acélbikák-Debreceni HK 3-4 hu (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok