Két harmad elég volt a magabiztos győzelemhez

Egy nappal a Vasas B csapatától elszenvedett hazai vereség után, vasárnap a Zempléni Hiúzok ellen léptek pályára a mieink. A debreceni stáb abban bízott, hogy a srácok folytatják azt a jó játékot, amit a Vasas-meccs 3. harmadában nyújtottak.

Az 1. harmad 5. percében Derzsi Csanád nyitotta meg a góljaink sorát, majd Doros Lukács háromszor is hozzászólt a mérkőzéshez. A Hiúzok egyszer találtak be, 1-4-es összesítéssel zártuk a mérkőzés első periódusát.

A 2. játékrészt nem indítottuk jól, könnyelműen, dekoncentráltan hokiztunk, zsinórban három gólt szereztek és kiegyenlítettek a hazaiak. A harmad fele táján beleerősítettek a mieink, előbb Tóth Zalán használt ki egy emberfórt, majd Derzsi Csanád és Doros Lukács is növelte a debreceni gólok számát. Az ellenfél egyszer volt eredményes, kétgólos előnnyel fordultunk a 3. harmadra.

A záró felvonásban hengerelt a debreceni legénység, Tóth Zalán és Doros Lukács két-két góllal, Derzsi Csanád egy találattal járult hozzá a nagyarányú győzelemhez.

Magabiztos győzelemmel tértek haza a mieink Sátoraljaújhelyről, a mérkőzés nagy részében fölényben játszva, ebben az arányban is megérdemelten győztek.

Köllő István vezetőedző elégedetten kommentálta a találkozót.

„Nagy örömünkre a csapat folytatta azt az összeszedett, jó játékot, amit a Vasas elleni meccs hajrájában produkáltak. Már az 1. harmadban is érzékelhető volt az akarás, megbecsültük a korongot, jöttek-mentek a passzok és a befejezéseink is sikeresek voltak. A 2. harmadra eléggé elkényelmesedett a társaság, a hazaiak szorosan felzárkóztak a mieinkre. A szünetben figyelmeztettem a játékosokat, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet, mert ráfizethetünk. A 3. játékrészben visszatértünk az első harmad eredményes és jó produkciójához, öt gólt szereztünk és magabiztosan húztuk be a meccset. Összességében azt mondhatom, hogy mindig ilyen mérkőzést szeretnék látni. A kapusunk jól védett, a mezőnyben okosan hokiztunk, szép támadásokat vezettünk és a befejezések is rendben voltak. A 2. harmadtól eltekintve elégedett vagyok a teljesítményünkkel.”

Zempléni Hiúzok – Debreceni HK B 6-12 (1-4, 4-3, 1-5)
Gólszerzők:
Pejsa(2), Veres, Vásárhelyi, Ignácz és Felföldi, illetve Doros(6), Derzsi(3) és Tóth Z.(3)

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok