Két győzelemmel zártunk

Az U 14 A csapatunk szeptember 8-9-én budapesti selejtező tornán lépett a jégre. A mieink a MAC Budapest, a Sportország SC, a KMH Knights és a Vasas SC együtteseivel mérkőztek meg az A-csoportban maradásért.

A meccsek eseménytörténetét GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző elemezte.

Debreceni HK - MAC Budapest A 1-4 (1-0, 0-1, 0-3)
Gólszerzőnk:
Fehér Ádám

„A párharc nagyon jó mérkőzést, igazi jégkorong előadást hozott. Az első harmadban nekünk ment jobban a játék, többnyire a támadó harmadban töltöttük az időt. Számos jó lehetőségünk adódott (helyzet helyzet hátán), a befejezésekkel azonban gondjaink akadtak. A második harmadban kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, ám ezúttal a MAC csapata szerzett gólt. A harmadik harmadban az ellenfelünk némi mezőnyfölényben játszott. A fáradtságunk okán rossz döntéseket hoztunk, ezek nyomán fél perc alatt két gólt kaptunk emberelőnyben, ami el is döntötte a találkozó sorsát. Mindezek ellenére remek mérkőzés vívtunk, a csapat rendkívül jól játszott, kiválóan építkeztünk, helyzeteket alakítottunk ki és ha kellett, védekeztünk is. Elégedett voltam a csapatommal.”Sportország SC - Debreceni HK 2-7 (1-6, 1-0, 0-1)
Gólszerzőink:
Révész Levente (4), Rózsa Ákos, Fehér Ádám és Szalontai Lázár

„Ezen a mérkőzésen nem tudtuk megismételni a délelőtti jó játékunkat. Hiába szereztünk hét gólt, rengeteg hibával, elképzelés nélkül játszottunk. Néhány játékosom motivációjával és küzdőszellemével nem voltam elégedett, de szerencsére így is sikerült kézben tartani a meccset.”Debreceni HK - KMH SE Knights 3-2 (3-2, 0-0, 0-0)
Gólszerzőink:
Révész Levente, Fehér Ádám és Czecze Hunor

„A második játéknap első mérkőzésén egy hajszálnyival jobban ment a játék, mint előző nap délután, de menetrendszerűen ugyanazokat a hibákat követtük el. Az első harmadban fölényben hokiztunk, azonban a mérkőzés előre haladtával egyre inkább kiegyenlítődött a játék, mindkét kapu előtt bőven adódtak lehetőségek. A góllövéssel ismét hadilábon álltunk és a védekezésben is követtünk el olyan hibákat, amelyeket nem szabadott volna. Sokkal kreatívabban, nagyobb lendülettel kellett volna játszanunk, de végeredményben úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született.”Vasas SC - Debreceni Hoki Klub 9-4 (3-1, 3-1, 3-2)
Gólszerzőink:
Révész Levente (3) és Fehér Ádám

„A torna legjobb csapata várt ránk az utolsó mérkőzésen és a találkozón is érvényesült a papírforma. A meccs egészében fölénk nőtt a házigazda; csak elvétve sikerült az akaratunkat érvényesíteni. Így is számtalan helyzetet dolgoztunk ki, igaz, előttük is adódott szép számmal. Fizikálisan, korcsolyázásban és játékban is jobb volt a Vasas ezen a napon. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a 3. harmadban Rózsa Botond sajnálatos módon kéztörést szenvedett, valószínűleg jó pár hetet ki kell majd hagynia.

Összességében a két győzelemmel, illetve a MAC elleni játékkal elégedettek lehetünk, megtettünk minden tőlünk telhetőt. Az mindenképpen szembetűnő volt, hogy fizikálisan nagyon el vagyunk maradva a többi csapattól, erősebb, magasabb játékosok ellen kellett küzdenünk, de jócskán van fejleszteni való a technikai oldalon is, leginkább korcsolyázásban, a lövések és a passzok terén. A játékosok nagy része hellyel-közzel hozta a tőlük elvárható szintet, jó páran viszont a tudásuk alatt teljesítettek, bízom benne, hogy csak átmenetileg. Feltétlenül szeretném kiemelni kapusunkat, Révész Zsuzsát, aki mind a négy találkozón keményen dolgozott és jócskán hozzájárult a csapat eredményeihez.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok