Két győzelem a szezonzáró hétvégén

A DHK U 14-es együttese idegenben játszotta le az utolsó két helyosztó mérkőzését. Elsőként szombaton az UTE B csapata ellen léptek a jégre.

A lila-fehér gárda eddig nem zavart túl sok vizet a bajnokságban, várható volt, hogy a listavezető debreceniek ellen sem lesz ez másként.

A találkozó elején kicsit nehezebben érték el az üzemi hőfokot a mieink, az első gólunkra a 13. percig kellett várni. 12.53-nál Domán szerezte meg a vezetést emberelőnyös szituációból, majd a harmad hátralévő részében sikerrel védekeztük ki Juhos, illetve Kovács Soma 2 perces kiállítását.

A 2. játékrészben egyenlítettek az újpestiek, a 26. percben Borsos egyéni megmozdulás végén szépített. Röviddel később kimaradt egy emberfór, majd Czecze Hunor akciója nyomán újra vezetéshez jutottunk. Néhány másodperccel később Czecze passzát Juhos Patrik továbbította az UTE hálójába. 32.08-nál Rózsa Botondot ültették ki, 33.13-nál azonban Csanády Marcell emberhátrányban is betalált.

A 3. harmad elején Madarász gólja ismét feljebb hozta a hazaiakat, majd ezt követően egymás után kétszer is emberfórba kerültek a mieink. Az első még kimaradt, a másodikat azonban 50.31-nél Juhos Patrik értékesítette, amivel ki is alakult a találkozó végeredménye.

A többet támadó, többet veszélyeztető vendégcsapat megérdemelten nyerte meg a meccset és a B- csoportos ranglista éléről vághattak neki a vasárnapi, utolsó helyosztó mérkőzésüknek.

UTE B – Debreceni HK 2-5 (0-1, 1-3, 1-1)
Gólszerzők:
Borsos és Madarász, illetve Juhos(2), Domán, Czecze és CsanádyA hétvége második mérkőzését vasárnap kora délután a Tüskesátorban vívták a mieink. Ellenfelük, a KMH Knights ugyan csak egy ponttal szerzett többet, mint az újpestiek, de így is erősebbnek ígérkeztek a szombati vetélytársaknál.

Az 1. harmad 7. percében került először a hazai hálóba a korong, Czecze passzát emberelőnyből Juhos Patrik váltotta gólra. Egy 13.48-nál kezdődő fórunk kimaradt, majd 16.58-nál Nyers kiegyenlített, a döntetlen állás pedig megmaradt a harmad végéig.

A 2. játékrészre jobban felpörgött a vendégcsapat; 24.29-nél Juhos ismét előnyt szerzett a mieinknek, de ezt Gere egy perc múlva egalizálta. Villámgyorsan érkezett a debreceni együttes válasza; előbb Juhos Patrik, nem sokkal utána Kovács Zsombor is beköszönt, míg 30.08-nál Varga Máté volt eredményes. A második 10 percben gól már nem esett, de így is megnyugtató előnnyel várhattuk a szünetet.

A 3. harmadra Révész Zsuzsa érkezett a hazai kapuba. A 45. perc után egymás után háromszor emberhátrányba kerültünk. A szinte folyamatos védekezés sokat kivett a mieinkből, de a KMH nem tudott feljebb zárkózni. A játékrész gól nélkül zárult, megőriztük a 3 gólos vezetésünket.

Főleg a jó 2. harmadával nyert a debreceni legénység a sokat próbálkozó hazai csapattal szemben. A mieink a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül, pontveszteség nélkül nyerték helyosztó küzdelmeket a B-csoportban, a szép sikerhez ezúton is gratulálunk!

KMH SE Knights – Debreceni HK 2-5 (1-1, 1-4, 0-0)
Gólszerzők:
Nyers és Gere, illetve Juhos(3), Kovács Zs. és Varga

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző, aki a szezon során gyakran bírálta a játékosait, ezúttal kicsit engedékenyebben fogalmazott.

„Az utolsó két mérkőzésünket játszottuk az idei bajnokságban, egy kicsit felforgatott csapattal, ugyanis különböző okok miatt jó páran hiányoztak a keretből. Nem volt zökkenőmentes a hétvége, az ellenfelek eléggé megnehezítették a dolgunkat. Kintről úgy éreztem, hogy a játékosok nem koncentráltak eléggé a döntő helyzetekben, de ez a szezon végén azért nem véletlen. Voltak jó periódusaink mind a két meccsen. Néhány játékos nem a megszokott posztján játszott, külön öröm volt látni, hogy így is megállták a helyüket és eredményesen hokiztak. Bár nem tudtunk igazán magas fordulatszámon pörögni, úgy vélem, hogy a játékban mindkét napon az ellenfél fölé tudtunk nőni.

Igazából jó szezonon vagyunk túl, a játékosok csapattá formálódtak, igazi jó közösséget alkotunk. Jó párszor meg tudtuk mutatni, hogy nagyon szép dolgokra vagyunk képesek és biztos vagyok benne, hogy ez a következő években is meg fog mutatkozni.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok