Kényelmes kezdés után feljebb kapcsoltunk

Február 26-án idegenben játszotta le második helyosztó meccsét a DHK U 14-es csapata, ellenfelük a Pesterzsébeti HC együttese volt.

Három nappal korábban a mieink nyolc gólt ütöttek a Jegesmedvéknek, a szurkolók bíztak abban, hogy ezúttal sem adják majd alább.

Kicsit elaludtak a srácok az 1. harmad elején, már a 2. percben vezetéshez jutott a hazai csapat. Fehér Ádám révén villámgyorsan egyenlített a debreceni alakulat, majd 14.48-nál emberelőnyben ugyancsak ő szerezte a DHK második találatát is. A 2. játékrészben feljebb kapcsolt a vendégcsapat, akik kihagytak ugyan két emberelőnyt, de közben folyamatosan szállították a gólokat. A sort 27.55-nél Fehér Ádám nyitotta meg, majd sorban Boldizsár Gergely, Csanády Marcell és Révész Levente következett. Magabiztos, öt gólos vezetéssel zártuk a 2. harmadot. A 3. harmadra a PHC kapust cserélt, majd 48.52-nél időt is kértek. 50.05-nél Varga Máté 2+10 percet kapott palánkra lökésért, aztán fél perccel később a hazaiaktól is leült egy játékos, Révész Levente pedig emberelőnyből belőtte a hetedik gólunkat. 51.38-nál Kovács Zsombort állították ki, de a hátrányban sikeresen védekeztünk. Ezután a PHC egymás után háromszor is emberhátrányba került, ezek közül az utolsót 57.51-nél Fehér Ádám használta ki. Az 56. percben Révész Zsuzsát Himer Kornél váltotta a mieink kapujában.

A második helyosztó mérkőzését is nyolc gólt szerezve nyerte meg a debreceni legénység, akik játékban és a hatékonyság terén is jóval felülmúlták az erzsébetieket. A mieink szombaton az Egerszegi Titánokat fogadják és bízunk abban, hogy ellenük is sikerrel veszik fel a harcot.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző ritkán elégedett, ezúttal sem volt igazán boldog:

„Nagyon puhán kezdtük a mérkőzést, nem korcsolyáztunk eleget, nem álltunk bele a párharcokba és ahogyan az ilyen helyzetekben lenni szokott, sokszor hoztunk rossz döntéseket. A játékosaim olyan kényelmi zónában voltak, amihez hasonlót ebben a szezonban még nem láttam. A második és harmadik harmadban kezdtünk el egy picit magasabb fokozatba kapcsolni, ez szerencsére gólokban is megmutatkozott, bár az utolsó két fokozatba egyszer sem sikerült felkapcsolni a mérkőzés során. Nem voltam elégedett a látottakkal, a meccs után át is beszéltük a srácokkal, hogy az ilyen találkozók nem visznek előre minket, akkor leszünk jobbak, ha megvan a megfelelő koncentráció, mindenki elvégzi a saját feladatát és végig a lehető legnagyobb tempót tudjuk diktálni.”

Pesterzsébeti HC – Debreceni HK  1-8 (1-2, 0-4, 0-2)
Gólszerzők:
Szemmelroth, illetve Fehér Á.(4), Révész L.(2), Csanády és Boldizsár

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok