Kemény csatában nyertek a mieink

Junior csapatunk szombaton játszotta le a harmadik meccsét a bajnokság középszakaszában, ellenfelük a B csoport pillanatnyi listavezetője, a Vasas SC együttese volt.

A mieink három sorral álltak fel a találkozóra, a keretből hiányzott a gyógyulófélben lévő Sándor Bence, Mihalik András pedig a DEAC keretébe kapott meghívást. Azoknak, akik nagy küzdelmet és szoros eredményt vártak, nem okozott csalódást a mérkőzés.

A találkozó nagy iramú, oda-vissza hullámzó játékkal indult. Az első percekben a vendégek voltak enyhe fölényben, majd a mieink játszottak veszélyesebben. A 6. percben Bécs Tibort állították ki, a hátrányban azonban remekül bekkeltek a mieink, a fővárosiak nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. 10.24-nél a Vasasból Kucsma került a büntetőpadra, a debreceni legénység pedig 12.23-nál érdekes találattal szerezte meg a vezetést; Spakovszky korongja felpattant az ellenfél hálóőrének mamutján és behullott a gólvonal mögé. A 15. percben közvetlen közelről tüzeltek a vendégek csatárai, Ambrus Levente óriásit védett. 16.17-nél Diószegit szórták ki, de az emberfórral ismét nem tudtak mit kezdeni az angyalföldiek. Három perccel a harmad vége előtt korongot szereztünk az ellenfél alapvonalánál, többször is kapura húztuk a pakkot, de helyén volt a Vasas kapusa, majd nem sokkal később egy 2 az 1 elleni kontra végén a csatáraink lekéstek a beadásról.

A 2. játékrészben folytatódott a jó iramú, váltakozó játék. 24.37-nél Bartis kapott két percet magas bot miatt, az ellenfél azonban nem talált rést a mieink védekezésén, Ambrus Levente nagy spárgával hárított egy veszélyes Vasas-szólót. 27. 04-nél növeltük az előnyünket; egy kontratámadás végén Bartók kipattanóját Borbát szúrta kapura, az újabb kipattanót Bartók maga értékesítette. A játékvezetők elkezdték szórni a kiállításokat; előbb Horácskót vitték ki, majd Benedek Norbert kapott 2+2 percet magas bot miatt. Az állás eközben nem változott, a mieink nagyszerűen védekezték ki a 4 perces emberhátrányt, Ambrus Levente pedig újabb hatalmas védést mutatott be a gólvonalon. A 39. percben a vendégektől Gál ült ki bottal lökésért, az etap végéig azonban az eredmény változatlan maradt.

A 3. harmad elején nagy kavarodás támadt Ambrus Levente ketrece előtt, a debreceni hálóőr újabb bravúrt mutatott be. 42.03-nál Ellerbrock ült ki, de ebből a hátrányból is viszonylag simán kiegészültünk. 45.32-nél a Vasasból Horváth, majd Diószegi kiállítása következett, a debreceni játékos 2+10 percet kapott palánkra lökését. A hátrányban Bécs rajtolt rá egy előre vágott korongra, majd a vas mellett a kapuba tuszkolta. A játékvezetők először félreérthetetlenül gólt ítéltek, majd rövidesen felülbírálták a döntésüket. 53.17-nél éppen a vendégek voltak emberhátrányban, amikor egy eladott koronggal Horácskó indult meg és jól fejezte be a szólóját. A jégen azonnal paprikás lett a hangulat, az 54. percben a hazaiak, az 58. minutumban a vendégek kértek időt. 58.02-től üres volt a Vasas kapuja, az angyalföldiek 6 az 5 ellen támadtak. 58.23-nál Bartók korongja kirepült a nézőtérre, ettől kezdve 6 a 4 ellen hokiztak a vendégek. A mieink jól tömörültek, sokat blokkoltak és végül sikerült a dudaszóig megőrizni a vezetésünket.

A várakozásoknak megfelelően, kemény és szoros meccsen végül megérdemelten nyertek a mieink. A srácok nagyszerűen védekeztek, az emberhátrányokat különösen jól oldották meg. Ambrus Levente nagy formában védett, számos bravúrt mutatott be, összességében 96,67 %-os hatékonysággal hárított. A mieinknek még három meccse van hátra a középszakaszból, legközelebb szerdán az Acélbikákat fogadják.

A találkozót debreceni részről György József vezetőedző elemezte.

„Nagyon jól kezdtünk és meccs 70%-ában mi voltunk azok, akik a korongot birtokolták, attól függetlenül, hogy 15 mezőnyjátékossal álltunk ki erre a mérkőzésre, de csak 14-et tudtam a jégre küldeni. Kivédekeztünk egy hátrányt, majd emberelőnyös góllal sikerült megszerezni a vezetést; Kovács lövésébe jól ért bele Spakovszky. A 2. játékrészben nagyon fegyelmezetten hokiztunk, több lehetőségünk is volt gólt szerezni, de ezek kimaradtak, majd egy jó támadást követően kihagytuk a tiszta ziccert, a kipattanót azonban Bartóknak sikerült belőni. Ebben a játékrészben voltak előnyös szituációink, amelyeket jól játszottunk meg, de nem tudtuk befejezni. A hátrányokat elég könnyedén sikerült kivédekezni, bár akadtak olyan periódusok ebben a játékrészben, amikor a Vasas odaszegezett minket a kapunkhoz. A 3. harmadban is sikerült tudatos és magabiztos játékot nyújtani, mindkét oldalon volt 2-2 kiállítás, de mi kaptunk egy 2+10 percet is. Emiatt az 5 hátvédből megint kiesett egy, a létszámkülönbség miatt megjelent a fáradtság is, így egy kicsit nehezebben teltek az utolsó percek. Az 54. perc elején emberelőnyben voltunk, amikor egy kontrát követően betalált a vendégcsapat, nagyon nehéz percek következtek, de ezeket is jól kezelték a srácok. A meccs végén 6-5 ellen majd 6-4 ellen támadott a Vasas, de több gól nem született, így megérdemelten húztuk be a 3 pontot. Nálunk Ambrus Levente védett, 38 lövést kapott a mi statisztikánk szerint, komoly tartást adott a csapatnak, végig nagyon magabiztos volt.

Nagyon jó és dinamikus mérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel szemben, akik nem tudták elviselni, hogy mi irányítjuk a mérkőzést; a vége felé megjelentek a sportszerűtlen megnyilvánulások is, de szerencsére ezeket sikerült idejében megfogni a bíróknak. Mi elsősorban a játékkal foglalkoztunk és ennek meg is lett az eredménye. Mind a 14 mezőnyjátékosnak sikerült keményen beleállni a mérkőzésbe és 60 percen keresztül fókuszálni.”

Debreceni HK – Vasas SC 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Gólszerzők:
Spakovszky, Bartók, illetve Horácskó
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok