Jobban kell akarni a győzelmet

U 14 B csapatunk szombaton délután a szegedieket fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. A bajnokság során egyik csapat sem tudott még pontot szerezni, a mieink számára itt volt a jó alkalom, hogy javítsanak a mérlegükön.

A mieink számára nem indult valami fényesen a meccs, a 7. percben Kovács Balázst és Tóth Zalánt is kiállították, a szegediek Peceric révén dupla fórban szerezték meg a vezetést. 10.39-nél Salánki Attila vezetőedző időt kért, hogy rendezze együttesének sorait. 17.03-nál Árva László egyéni játék után kiegyenlített, sőt sikerült kivédekezni Tassi Patrik kisbüntetését is. A 2. játékrész is hazai kiállítással indult, Kovács Balázst ültették ki, az emberelőnyt Gyenge értékesítette. A harmad hátralévő részében egymást érték a kiállítások, előbb a szegediek kerültek kétszer emberhátrányba, majd Tóth Ákos 2+2, Doros pedig 2 percet töltött a büntetőpadon. A 37. percben Gyenge szerzett újabb gólt, majd Tóth Ákos szépítése következett. A 3. harmad kilencedik percében Lékó Marcell egyéni akció végén kiegyenlített, de nem sokkal később Pallós kihasznált egy emberelőnyt, ismét vezettek a vendégek. Néhány másodperccel ezután Kató Richárd újra egalizálta mérkőzés állását. Felcsillant a remény a pontszerzésre, azonban 52.15-nél Vörös értékesített egy szegedi emberelőnyt, majd röviddel később Pallós is betalált, a kétgólos hátrányból pedig már nem tudtak visszazárkózni a mieink.

A mérkőzés során jórészt a vendégcsapat játszott fölényben, az első két harmadban sokkal többet lőttek kapura, mint a debreceni srácok. A 3. periódus jóval inkább kiegyenlített játékot hozott, de szegedi együttes hatékonyabban hokizott és többet tett a győzelemért.

Salánki Attila vezetőedző nem volt igazán megelégedve csapata teljesítményével.

„Végre sikerült szorosabb meccset játszani, nem voltunk esélytelenek a pontszerzésre sem. Ehhez kellett a jó kapusteljesítmény is, de Somogyi-Szabó Balázs meccsben tartott minket, miközben rengeteg kiállítást kaptunk és az ellenfél kétszer annyi lövést küldött a kapunkra, mint mi. A mérkőzés nem úgy indult, ahogyan kértem a játékosoktól, sőt, éppen az ellenfél játszotta azt a hokit, amit a mieink oldalán szerettem volna látni. Sajnos, megint nem akaródzott megküzdeni a korongokért, a párharcokat rendre a szegediek nyerték. Így ismét vereséget szenvedtünk, jelen esetben egy előkészítősökkel megtűzdelt csapattól. Végre meg kell értenie a játékosoknak, hogy kemény, önfeláldozó hoki nélkül nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Reméljük, a következő találkozón már minden játékos úgy lép a jégre, hogy meg akarja nyerni a meccset és hajlandó is mindent megtenni ezért.”

Debreceni HK – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 4-6 (1-1, 1-2, 2-3)
Gólszerzők:
Árva, Tóth Á., Lékó és Kató, illetve Gyenge(2), Pallós(2), Peceric és Vörös

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok