Jó játék, 4. hely az Easter Cup Nemzetközi Tornán

Újabb rangos nemzetközi korosztályos tornán szerepelt a Debreceni HK U 14-es csapata, melyet 2017. április 17-20-a között a csehországi Most városában rendeztek meg.

A tornán 13 csapat vett részt Csehország, Szlovákia és Németország képviseletében, Erdélyből a székely válogatott érkezett, míg hazánkat a mieink mellett az Óbuda Hockey Academy együttese reprezentálta. A résztvevőket két négyes és egy ötös csoportba sorolták a szervezők, a debreceni srácok az A-csoportba kerültek, a HC Most, a Czech Stars Team és a HMS Slovak Select társaságában. A székelyek és az óbudaiak a B-csoportban kaptak helyet, a legmagasabban rangsorolt együttesek pedig a C-csoportban mérték össze erejüket, közöttük a Eislöwen Dresden, valamint a Slovan Bratislava, az Avantgarde Hockey egyik csapata és két cseh válogatott.

A meglehetősen bonyolult sorsolás szerint az A és a B csoportba sorolt együttesek a csoportkör erősorrendjében „összemérkőztek” a döntőbe jutásért. A csapatok kisdöntő helyezési sorrendjének megfelelően kerültek be a döntő fordulóba, ahol a C-csoport kiemeltjeivel játszottak a tornagyőzelemért és a helyezésekért.

A csoportkör első napján a hajdúságiak a nyugat-szlovákiai válogatott, majd a Czech Stars együttese ellen léptek a jégre, szerdán reggel pedig a helyi csapatok egyike, a HC Most következett.


EREDMÉNYEK:

Debreceni HK-HMS Slovak Select 4-2 (2-0, 0-0, 2-2)
Gólszerzők: Mihalik A. (2), Mihalik G. és Szabó Kornél (1-1)

Ezen a mérkőzésen egy árnyalatnyival jobban játszott az ellenfél, a fiaink azonban jobban használták ki a helyzeteiket. Valamennyi játékosunk nagyot küzdött, az első két harmadban Antek Tamás védett és shutout-al zárt. A mérkőzés legjobb játékosa címet Mihalik András érdemelte ki.

György József edző így értékelte az összecsapást: „Az első harmad során egy emberelőnyös szituációban Bartók szolgálta ki Mihalik Gergőt, aki az üres kapuba pofozta a korongot. A harmad végén Szabó Kornél lefülelte az ellenfél indítását és szép akcióból megszerezte a második gólunkat. A második harmadban nem született gól, bár a szlovák csapat nyomott, több helyzetük is volt, Antek azonban állta a sarat. A harmadik harmadban kettős emberhátrányban kaptunk egy gólt, erre Mihalik András szép egyéni megoldással válaszolt. A két gólos vezetést nem tudtuk megtartani, védekezési hibát követően egy találatra jött fel a HMS. Ezután megint Mihalik András villant és beállította a végeredményt. Nagyon jó mérkőzésen sikerült nyerni a csoport legerősebb csapata ellen, mindenki nagyot küzdött és kihozta magából a maximumot. Antek Tamás két harmadot védett, 18 lövést hárított. A harmadik harmadban Petruska a bravúrjai mellett 7 lövésből 2 gólt kapott, de ekkor már fáradtabban mozgott a csapat és sok hibát követtünk el.”


Czech Stars Team-Debreceni HK 0-1 fsz (0-0, 0-1, 0-0)
Gólszerző: Bartók András

A mérkőzést a mieink irányították, uraltuk a játékot, azonban nehezen ment a góllövés. Antek Tamás a kapuban kiváló teljesítményt nyújtott. A mérkőzés a 3. harmad közepén a cseh együttes kapusának sérülése miatt félbeszakadt. A mérkőzés legjobbjának Antek Tamást választották.

„Ez volt az a mérkőzés, ahol jobbak voltunk, de nem ment be semmi, egyik helyzet a másik után maradt ki.” – mondta a találkozó után György József edző. Két emberhátrányt is kivédekeztünk, aktívabbak voltunk, aztán a második harmadban Bartók egyéni akcióból megszerezte a vezetést. A harmadik harmadból még 10 perc volt hátra, amikor egy korong szerencsétlenül találta el az ellenfél kapusát, aki kulcscsonttörést szenvedett. Mivel nem volt cserekapusuk, a cseh együttes feladta a mérkőzést. Ezen a találkozón nem voltunk elég élesek, elszórakoztuk a helyzeteket és néhány játékosunk a tudása alatt teljesített. Antek Tamás nagyon jól védett, 11 lövést hárított, mi 22 alkalommal céloztuk meg az ellenfél kapuját.”


HC Most-Debreceni HK 3-9 (1-1, 1-3, 1-5)
Gólszerzők: Mihalik A. (4), Mihalik G., Szabó K., Diószegi, Bartók és Szeferinkin (1-1)

A DHK biztosan győzött, végig nagy különbség mutatkozott a két csapat között. A kapunkat ezúttal Petruska Olivér őrizte és magabiztosan tette a dolgát. A mérkőzés legjobbja címet Szabó Kornél szerezte meg.

A debreceniek edzője így kommentálta a történteket: „Végig mi domináltunk a mérkőzésen. Sok helyzetet hagytunk ki, így az ellenfél szerezte meg a vezetést, amit Bartók révén sikerült kiegyenlíteni. A második harmadban megnyugtató előnyre tettünk szert, egyre jobban játszottunk, a mérkőzés utolsó harmadában pedig szép megoldásokkal vívtuk ki a nagy gólarányú győzelmet.”

A mieink pontveszteség nélkül végeztek az A-csoport élén, így az április 20-ai kisdöntőben a B-csoport első helyezettjével, a kiváló játékerőt képviselő WTT Slovakia Talents együttesével meccseltek a nagydöntőbe jutásért.


Debreceni HK-WTT Slovakia Talents 2-4 (0-0, 2-3, 0-1)
Gólszerző: Mihalik A. (2)

A képzett, jó játékosokat felvonultató ellenfél nagy iramot diktált az elején, az első harmad arra ment el, hogy a mieink felvegyék a mérkőzés tempóját. Az első találatunkat emberelőnyből szereztük, a második igazi bombagól volt. A szlovák csapat egy gólos vezetése után támadtunk az egyenlítésért, de kihagytunk egy üres kapus helyzetet, a kontrából pedig ismét betaláltak, ami eldöntötte a meccset. Számos helyzetet, köztük több ziccert is kihagytunk, a 3. harmadban volt egy kihasználatlan emberelőnyünk is. Ezzel együtt nagyot küzdött, jól hokizott a csapat, Antek Tamás pedig újra nagy formában védett. A mérkőzés legjobb játékosa címet Bartók András érdemelte ki.

Mivel a döntőbe jutás nem sikerült, a délutáni tornazáró meccsen a bronzérem megszerzése volt a tét. A körülmények az ellenfélnek kedveztek, mivel ők pihentek a nap folyamán, míg a mieinknek a regenerálódásra mindösszesen 4 óra állt rendelkezésére.


Debreceni HK-HC Slovan Bratislava 2-3 bü (0-1, 0-0, 2-1, 0-1)
Gólszerző: Mihalik A. (2)

Együttesünk ezen a találkozón is kiváló játékot produkált. Végig nagy küzdelem folyt a jégen, a mieink egyenlő partnerei voltak a szlovák topcsapatnak. Antek Tamás ezúttal is nagyszerűen védett. Ahogy telt az idő, úgy hokizott egyre keményebben az ellenfél, egyre többször lépték túl a szabályok adta kereteket. Mivel a játékvezetők szemet hunytak a kirívó szabálytalanságok felett, a pályán elszabadultak az indulatok. A 3. harmadban tömegverekedés kezdődött és a kedélyek csak nehezen csillapodtak le. A meccsből még 10 perc volt hátra, amikor Mihalik András passzát Bartók kapásból szépen a felső sarokba emelte. 1-1-re állt a találkozó, amikor Zilahi Zsombort kiállították (nem tudni pontosan, hogy miért), de hátrányban is sikerült a vezetést megszerezni; Bartók szép passzát Mihalik András lőtte be a kapus lábai között. Négy perccel a mérkőzés vége előtt egy kiemelt korong szerencsésen landolt a kiálló szlovák játékos előtt, Antal Simon azonban utolérte és szabályosan szerelte. A korong valahogy mégis a kapu elé keveredett és az akció során kisodródott; Antek már nem tudott hárítani. A rendes játékidő döntetlen állással ért véget, a szlovák együttes végül büntetőlövésekkel szerezte meg a győzelmet. Közismert, hogy a büntetőlövés lutri, majdnem kizárólag a szerencse dolga, ám ez a mai napon ellenfelünket segítette bronzéremhez. A mérkőzés legjobb játékosa Sándor Bence lett. A torna legjobb kapuvédőjének Antek Tamást választották.

György József edző a következőképpen értékelte a történteket: „Ezen a tornán nagyon sok jó ellenféllel szemben sikerült megmérettetni magunkat. Jó volt látni, hogy nem vagyunk messze a topcsapatoktól, sőt a közelükben tanyázunk, úgy fizikailag, mint technikai téren. A srácok hamar felvették a ritmust, harcosan és alázattal küzdették végig a torna minden egyes percét. Úgy gondolom, hogy tovább öregbítettük klubunk jó hírnevét, letettük névjegyünket, a gyerekek pedig kiváló lehetőséget kaptak a fejlődésre. Egyúttal módom nyílt arra, hogy felmérjem, hol is állunk az európai csapatokhoz képest.”

A csehországi siker egyértelműen bizonyítja, hogy György József tanítványai nem kényelmesedtek el a magyar bajnokság bronzérmének elnyerése után. Az ”Easter Cup” nemzetközi tornán ugyanazt az egységes, harcos, kiváló szellemiségű társaságot láthattuk a pályán, mint a hazai bajnoki küzdelmek során. A jó játék és az elismerésre méltó eredmény egy újabb biztató jel a jövőre nézve. Gratulálunk az edzőknek, a játékosoknak, a segítőknek és köszönjük a támogatást U 14-es csapatunk szponzorának, az NI Hungary Kft-nek!

Az EASTER CUP végeredménye:
1.    N.P. Hockey (CZE)
2.    WTT Slovakia Talents
3.    HC Slovan Bratislava
4.    Debreceni HK


Debreceni Hoki Klub (U 14)

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok