Jó hangulatban telt a szezonzáró

Kellemesen meleg, napos idő várta május 25-én, szombaton délután egyesületünk szezonzáró rendezvényének vendégeit.

Fél kettő tájban szinte teljesen megtelt a parkoló, különösen azok érkeztek sietve, akik arra vállalkoztak, hogy kulináris örömökben részesítik a résztvevőket. Hogy aztán az „egyenkötényben” sürgölődő szakácsok és kukták látványa, vagy az íncsiklandó illatok keveredése vonzotta inkább az érdeklődőket, az eldöntendő kérdés, a magunk részéről inkább az utóbbira tippelnénk.
 


A délután persze nem csupán a gyomor örömeiről szólt, a testmozgás hívei gyorsan birtokba vették az aktivitások szintereit; az 1-es csarnokban a floorball kedvelői vertek tanyát, míg a rekortán- és a műfüves pályákon a foci került előtérbe. A kosárlabdázás sem maradt ki a programból, sőt, a 2-es csarnokban kialakított tollaslabda pályákon is játszottak mérkőzéseket.  A nap fénypontját hagyományosan az Edzők-Szülők labdarúgó meccs jelentette és nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindkét fél alaposan felkészült a mérkőzésre. A meccs első részében az edzők villogtak, Farkas Zozi két gólt is berámolt az ellenfél hálójába. A közönség biztatásától támogatott edzők három góllal megléptek, de a szülők szívósan tapadtak rájuk és sikerült is egyenlíteniük. Végül kemény csatában 8-5-re nyertek a trénerek, edzőpárosuk, Prakab Szilárd és Gönczi Csaba pedig a következőképpen értékelte a nagy összecsapást.

„Eleinte tapogatózó játék folyt a jégen (pardon a műfüvön), majd a mieink kerültek fölénybe, a jól focizó szülők azonban egyenlíteni tudtak. Ezután a kiváló edzői instrukcióknak és a jó cseréknek köszönhetően az együttes szárnyakat kapott és biztosan győzött. A csapat egyik legjobbja a kapusunk, Köllő Pisti volt, aki bravúrok sorozatát mutatta be.”

A felnőtt meccs után a résztvevők és a szépszámú közönség java része visszatért a bográcsok mellé, ahol óriási választék várta őket. Az étlapon Jókai-bableves, kétféle pörkölt, paprikás krumpli, slambuc, valamint gyros és hamburger mellett a Fitness-sarok napernyője alatt többféle pácban grillezett csirkemell is szerepelt és az ízekre sem lehetett panasz. - „Próbáltunk egy jót főzni, reméljük, ízlett mindenkinek, aki megkóstolta!” – mondta Kecskés Karina, a Jókai-bableves egyik kitalálója – „Most egy kicsit fáradtak vagyunk, mert éjjel kettőig a zöldséget pucoltuk, de megérte.”

Közben egy csoportkép kedvéért összeállt a „Cike bácsi Fan Club” népes tagsága is. Bár a fekete póló hátrészén a szigorú Cike bácsi egyik mondása (Nem kell engem szeretni!) volt olvasható, az elejére került a lényeg: We Love Cike! A edzői kar korelnöke nehezen palástolta meghatottságát. „Nem vártam, nem is gondoltam ilyesmire! – kommentálta a történteket – „Meglepett…” Arra a kérdésre pedig, hogy milyen érzés volt átélni, röviden válaszolt; Jó!... Nagyon jó!”

fotók: www.civishir.hu

Ez a jelző a szezonzáró rendezvény egészére is érvényes. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 35 perccel a hivatalos záróra után még tele volt valamennyi pálya és az „étkező” is. Köllő István edző azt emelte ki, hogy a gyerekek minden sportágat kipróbáltak, amit csak lehetett, miközben folyamatosan ismerkedtek, barátkoztak egymással, ezért tartja nagyon fontosnak az ehhez hasonló rendezvényeket.

Szalontai Adél elnökségi tag továbbvitte a gondolatot. „Szerintem ez a sikeres, közös délután nem csupán idényzáró rendezvény volt. Sok-sok jókedvűen mosolygó gyermeket és felnőttet láttam, mindez jó alapot adhat a következő szezonra is.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok