Jó egyéni teljesítmények az első erőpróbán

Hétfőn este lejátszotta első felkészülési meccsét a DHK junior csapata. A mieink szükségből némileg felforgatott sorokkal léptek a jégre, az ellenfél összeszokottabb együttes benyomását keltette.

A debreceni csapat kicsit belealudt a mérkőzésbe, már négy perccel a kezdés után 2 könnyen szerzett góllal vezetett a Miskolc. A 8. percben szép akció végén Borbát kapásgóllal szépített, de változatlanul sok volt a hiba a védekező harmadban. A 2. harmadban jóval kiegyensúlyozottabb lett a játékunk, több időt töltöttünk az ellenfél védő harmadában. Ennek ellenére megint elléptek a Jegesmedvék, előbb egy kontrából, majd egy megpattanó révén voltak eredményesek. A játékrész vége viszont a miénk volt, előbb Takács Benedek szerzett szép gólt, majd Ivanov vágtatott végig a pályán és kilőtte a hosszú alsót. A 3. harmad legelején emberelőnyben játszhattunk, de a miskolciak örülhettek, Ambrus ellenfélhez passzolt egy előre vágott korongot, a Jegesmedvék üres kapura szerezték meg az újabb találatukat. Alig fél perccel később Bartók jó átadását Ivanov vágta be, ismét lőtávolságba kerültünk. A hátralévő időben sokat támadtak a mieink, az eredmény azonban nem módosult.

A találkozón idény elejei formát mutattak a mieink, különösen az 1. harmadban akadt számos védelmi megingás, koncentrációs probléma. Ugyanakkor nem egyszer remekül kombináltak a mieink, különösen a 2. sorunk volt elemében, mind a négy gólunkat ők szerezték.

György József megbízott vezetőedző így értékelte a mérkőzést:

„Az 1. harmadban gyorsan kaptunk két gólt; mindkét esetben nagyon komoly védelmi- és helyezkedési hibát vétettünk, könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. Sajnos, a meccs elején Fórián Balázs megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A harmadra jellemző volt a sok helyezkedési hiba, ami annyiban érthető, hogy ez volt az első felkészülési mérkőzésünk. A harmad vége felé a zseniálisan játszó második sorunk szépített; remek akció végén Takács passzát Borbát értékesítette. A második húsz percben egy kicsit összeszedettebben játszottunk, de egy miskolci kontra után megint két gól volt a különbség, majd egy hosszabb lefolyású támadásuk végén „kiálltunk” a blokkból, a korong megpattant Ambrus előtt és már nem tudott védeni. A harmad vége előtt két szép emberelőnyös találattal feljöttünk egy gólra, az elsőt Takács szerezte, majd Ivanov vitte végig a pályán a pakkot és kilőtte a hosszú alsót. A (12 perces) harmadik harmad legelején kaptunk egy emberelőnyt, de ebből a Miskolc jött ki jobban; Ambrus rossz indítását lefülelték és betaláltak az üres kapuba. Még ugyanebben az előnyben Bartók szolgálta ki Ivanov-ot, a légiós csatár találatával felzárkóztunk egy gólra, de a meccs végéig az eredmény már nem változott. Ambrus Levente 42 percet védett, 42 lövésből 5 gólt kapott. A találkozó elején nem volt eléggé magabiztos, kijöttek ki róla a korongok, utána azonban nagyon nagy védésekkel tartotta meccsben a csapatát. Antek Tamás 10 percet töltött a kapuban, 4 lövésből nem kapott gólt, nem volt sok tennivalója.

Hasznos edzőmérkőzésen vagyunk túl, sorainkban voltak kimondottan jó egyéni teljesítmények, de akadt példa az ellenkezőjére is. Kiemelném a második sor, az Ivanov-Bartók-Borbát csatártrió, valamint a Takács-Smirnov hátvédpáros teljesítményét, akik kiemelkedően játszottak a találkozón.”

U 20-as felkészülési mérkőzés
DHK – DVTK Jegesmedvék 4-5 (1-2, 2-2, 1-1)
Gólszerzőink:
Ivanov (2), Borbát és Takács, illetve Farkas (3), Lövei és Schupler

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok