Izgalmas mérkőzést nyertünk

Pénteken este a HK Beograd együttese látogatott a Debreceni Jégcsarnokba. A két csapat eddig háromszor találkozott a MOL Ligában és minden alkalommal az újoncok hagyták el vesztesen a jeget.

Intő jel volt viszont, hogy a belgrádiak néhány jelentős skalpot is begyűjtöttek már az alapszakasz során, elegendő, ha csak a miskolci és a fehérvári bravúrjukra gondolunk. Mindezektől függetlenül a mieink voltak a találkozó esélyesei, akik nyugodtan készülődtek az újabb összecsapásra. A nyugalom azonban nem tartott sokáig. A bemelegítés alatt érkezett a hír, hogy a rendkívüli időjárás miatt két játékvezető késve érkezik, mindenki azt latolgatta, hogy a kényszerpihenő milyen hatással lesz majd játékosainkra. A meccs végül majd 40 perces késéssel vette kezdetét. A hazaiak padján nem volt ott a sérült Dancsfalvi és Sadikov, pályára lépett viszont Schultz mellett a másik Jesse, azaz Jesse Ray Dudás, és még egy ifjú tehetség, Darabos Krisztofer is.

A két együttes taktikája már a mérkőzés elején világosan kirajzolódott; a hazaiak támadtak, a vendégcsapat kontrajátékra rendezkedett be. Húsz másodperccel a kezdés után Saluga tesztelte Trifonov kapust, pár pillanattal később viszont leindítottak minket a szerbek, Pleszkánnak kellett nagyot védeni. A harmad első felében a vendégek megszállták a kapujuk előtti teret, a mieink néha úgy kevergettek a támadó harmadban, mintha előnyben lettünk volna. A hetedik percben a hét játékosának választott Németh Attila adott egy pontos keresztpasszt, ám a korong elpattant Saluga botjáról. 08.49-nél jött a hidegzuhany: védelmi hiba után a korong a tisztán érkező Despotovic elé került, aki gondolkodás nélkül belőtte, vezetett a Belgrád. Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a bemelegítés utáni kényszerpihenő a mieinket viselte meg jobban, néha dekoncentrált és pontatlan volt a játékunk. A 13. percben Godó kapta tisztán a pakkot a belgrádi harmad közepén, Trifonov azonban nem hibázott. Egy perc múltán újabb veszélyes kontrát vezettek a szerbek, belefért még két ismétlés is, Pleszkán azonban óriási bravúrral hárított. A harmad utolsó percében előbb a Németh-Saluga duó veszélyeztetett, majd Schultz lőtte el a vasat, de az eredmény nem változott.

A 2. játékrész első percében rosszul cseréltünk, ismét megleptek minket a vendégek, de nem tudták növelni az előnyüket. Eztán egyre inkább összekapta magát együttesünk, nyilvánvaló volt, hogy a szünetben Morgan edző nem hagyta szó nélkül a történteket. 22.09-nél Saliji szabálytalansága nyomán emberelőnybe kerültünk, de az előnyt még nem tudtuk gólra váltani. 24.20-nál Sabados-nak kellett elhagynia a jeget. A fórt jól játszották meg a mieink, Piskunov palánkról visszapattanó korongjára Németh Attila érkezett és egyenlített! Pörgős, oda-vissza hokival folytatódott a meccs. 29.15-nél a játékvezetők úgy látták, hogy a palánknál küzdő Németh Attila hátulról lökte ellenfelét és 2+10 percre kivonták a forgalomból. 1.09 másodperccel később Brkusanin gáncsolása nyomán odalett a belgrádiak előnye, az egyenlő létszámban pedig a mieink voltak eredményesek. 30.59-nél Brown érkezett menetrendszerű pontossággal Schultz átadására és megszerezte a vezetést! Az akció közben a belgrádi kapu elmozdult, a vendégek hosszasan reklamáltak, de a játékvezetőket nem sikerült meghatniuk. 32.24-nél nem figyeltünk a büntetőpadról visszaérkező szerb játékosra, 2-1-re mentek el a vendégek, Pleszkán azonban éber maradt és ismét nagyot mentett. Mintegy 3 perccel később újabb 2-1 következett, de Pleszkán (meg a hoki Istene) egyesült erővel hárított. Öt perccel a harmad vége előtt Kosourov nagy szólóját fogta meg Trifonov. 36.44-nél Dudás mérnöki pontossággal indította el az elől portyázó Schultz-ot, a kanadai támadó pedig elegáns mozdulattal elhúzta, majd a hálóba vágta a pakkot! Aztán Dudás tört be a belgrádi harmadba, okosan hagyta a korongot a mögötte érkező Schultz-nak, aki ezúttal mellé bombázott. A 2. harmadban nagy fölényt harcoltak ki a mieink, 3 gólt szereztek, 16-4 volt a kaput eltaláló lövések mutatója. A vendégek ügyesen kontráztak, Pleszkán azonban nagy formában védett.

A 3. harmad elején jobbára oda-vissza hullámzott a játék. 42.08-nál növeltük az előnyünket; Bezrukov kék vonalas bombája felpattant Trifonov-ról, Kosourov pedig a levegőből ütötte be a pakkot. 43.43-nál Dudásnál láttak botfogást a játékvezetők, emberhátrányba kerültünk. A hátrányban eleinte jól védekeztünk, 45.23-nál azonban Bjelogrlic mégiscsak betalált. 50.21-nél Padost állították ki, de az újabb emberhátrányt kiváló védőmunkával hárítottuk. Alig egy perccel később azonban szabadon maradt Turcotte, és a légiós góljával veszélyes közelségbe került a Beograd. 55.05-nél Schultz kapott két percet fogásért. A hátrányban Brown lépett el szólóban, Arvay húzta-vonta, a szerb játékos is a büntetőpadra küldték. Éppen kezdtünk megnyugodni, de 56.57-nél Piskunovot állították ki. Még tartott az emberhátrány, amikor újra Brown ugrott ki, de a ziccere kimaradt. 58.20-nál a szerbek edzője időt kért, majd lehozta Trifonovot is. Többszöri próbálkozás után Schultz szerzett korongot és 58.59-nél üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Izgalmas mérkőzésen, kiváló kontrajátékot bemutató együttes ellen diadalmaskodtak a mieink. 42-29 volt a kaput eltaláló lövések aránya, ez is mutatja a debreceni alakulat fölényét. Sajnos a mérkőzés folyamán a mi oldalunkon elég gyakran lazult a koncentráció, lanyhult a figyelem, amit a szerbek is büntettek, de erősebb ellenfelekkel szemben végképp nem engedhetünk meg magunknak. Mindezt a meccset követő interjúban Morgan edző határozottan kijelentette. Megdolgoztunk tehát a 3 pontért és tovább loholhatunk a Dunaújváros nyomában, akik már csak 2 pont előnnyel rendelkeznek. Vasárnap este újra csak a rendes játékidőben kell nyerni a Fehérvári Titánok ellen és akkor jó esetben az „előzésre” is sor kerülhet.

Debreceni HK-HK Beograd 5-3 (0-1, 3-0, 2-2)


 

 

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok