Izgalmas, kemény csatában szétlövésben nyertünk

Teljes fordulót játszottak csütörtökön az U 18-as bajnokságban, melynek keretében a mieink az UTE csapatát fogadták. A találkozó előtt az újpestiek a tabella élcsoportjában tanyáztak, míg a debreceni együttes a 6. helyen foglalt helyet.

A két csapat legutóbb október 19-én Újpesten találkozott egymással, akkor a lila-fehérek egy góllal nyertek.

A találkozó kezdetén grundhoki jelleggel folyt a küzdelem, a mieink figyelmetlenül, sok hibával játszottak. Az UTE valamivel összeszedettebben dolgozott, a 10. percben Révász góljával meg is szerezték a vezetést. 18.58-nál formás debreceni támadás végén Bartók átadását Mihalik András váltotta gólra, de nem volt időnk megnyugodni; 14 másodperccel a harmad vége előtt a jobb szélen elhúzó Kedvest nem támadták a mieink és az újpesti csatár kilőtte a hosszú felsőt.

A harmadközi szünetben alapos fejmosást kaphattak a mieink, mert agresszivitás és akarat terén egyaránt jóval magasabb szinten indítottuk a 2. játékrészt. A változás a játék képében és az eredményben is megmutatkozott; a 25. percben Mihalik remek átadását Bartók lőtte be, majd fordult a kocka; ezúttal Mihalik András volt a befejező csatár, Bartók kipattanóját vágta a hálóba. A 12. percben Mihalik jól húzta el az ellenfél kapuja előtt a pakkot, de közeli lövése kipattant a lilák hálóőréről. Az utolsó percben Bartis tört be a jobb oldalon, de a befejezésbe hiba csúszott. A debreceni gárda egyre javuló teljesítményt nyújtott, kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfelük. Az vendégcsapat próbált az egyenlíteni, de mieink megőrizték az egy gólos előnyüket.

A 3. harmadban a kiállításoké volt a főszerep. A 43. percben Révész Csongor és Zahorecz akadtak össze, 4 a 4 ellen folytatódott a meccs. 46.04-nél Ördög Rolandot küldték ki egy bulinál elkövetett szabálytalanság miatt. 47.47-nél Antek „eltakarított” a látóteréből egy újpesti játékost, Révász azonban közbelőtt és a korongja utat talált a hálónkba. Intenzív támadásokba kezdtek a mieink, az újpestiek beszorultak a harmadukba, a kapusuk tartotta bennük a lelket. 52.58-nál Aranyos Attilát küldték ki, a lila-fehérek pedig elérkezettnek látták az idő az egyenlítésre. Erősen megnyomták a fórt, sokat lőttek kapura, a mieink azonban önfeláldozóan védekeztek, Antek is remekül hárított. A 16. percben az UTE kapuja előtt támadt óriási tumultus, a korong azonban nem jutott át a gólvonalon… Az eredmény eldöntetlen maradt, a 4-19-es lövési statisztika adatai azonban a debreceni oldalon nagyon kevésnek tűnnek.

A hosszabbítás első percében Dorogi ütközött frontálisan, a játékvezetők akadályozás miatt küldték a büntetőpadra, a debreceni cserepad hiába reklamált, bár jogosan tették. Az újpestiek azonnal időt kértek, de nem boldogultak a mieinkkel a 4 a 3 elleni játékban. Két és fél perccel a harmad vége előtt Mihalik vezette rá a korongot a vendégek kapusára, de már nem tudta eléggé megemelni. Már csak 10 másodperc volt hátra, amikor a kitörő Mihalik Andrást akasztották a kapu előtt, büntetőlövés következett, ami sajnos, kimaradt. Jöhettek a rávezetések, melyek során a debreceniek kétszer találtak be, az ellenfél csak egyszer. A 2. harmadtól egyre magasabb színvonalon hokizó hazaiak megérdemelten győztek, a bónusz pont sorsát eldöntő gólt Diószegi Bencének jegyezték be.

Az 1. harmadban annyira önbizalom és elképzelés nélkül hokiztak a mieink, hogy arra nagyon nehéz logikus magyarázatot találni. Antek Tamás kiváló védéseinek és Mihalik András találatának köszönhetően azonban a vendégek csak egygólos előnyre tudtak szert tenni. A szünetben eléggé hangos volt a debreceni öltöző, de Máthé Csabának sikerült felrázni a tanítványait. A 2. játékrészre egy jóval agresszívebb, elszántabb hazai gárda érkezett a jégre, két góllal meg is nyertük ezt az etapot. A 3. harmadban három kiállítást fújtak be ellenünk, kiegyenlített az UTE, hosszabbítás következett. A ráadás sem volt piskóta, már a 61. percben kaptunk egy kiállítást, kimaradt egy büntetőlövés, végül a szétlövés döntött a mieink javára.

Máthé Csaba vezetőedző még mindig feszülten, de összességében elégedetten nyugtázta a végeredmény alakulását.

„Egy harmadon keresztül kaptuk a pofonokat és szinte nem is akartunk reagálni rá. Az első szünetben „átbeszéltük” a helyzetet és attól kezdve méltó ellenfelei voltunk a vendégeknek. Sokkal erőszakosabban, határozottabban játszottunk két harmadon át és a hosszabbításban is, ami elengedhetetlen egy ilyen szintű csapat ellen. A jégkorongot szabályosan, de keményen kell játszani, hosszú távon csak ez hozhat eredményt. A rávezetések mindig kétesélyesek, de bíztam abban, hogy a magunk javára tudjuk fordítani a meccset! Sajnos, a mérkőzésen Zilahi Zsombor megsérült, mielőbbi gyógyulást kívánunk neki és mielőbb várjuk vissza! Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttek!”


Debreceni HK – UTE  4-3 bü (1-2, 2-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők:
Mihalik(2), Bartók és Diószegi, illetve Révász(2) és Kedves

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok