Igazából csapatként alkottunk nagyot

DVTK-DHK mérkőzést rendeztek október 13-án délben Miskolcon, a magyar bajnokság U 14-es korcsoportjában. Izgalmas találkozóra volt kilátás, melynek tétjét tovább emelte, hogy része volt a „két szomszédvár” non-stop csatározásának.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző a számszerű eredmény ellenére is rendkívül pozitívan értékelte a találkozót: „Picit rosszul indult számunkra a mérkőzés, már a második percben emberhátrányba kerültünk. Ám fegyelmezettek és rendkívül koncentráltak voltunk, így nem nagyon tudtak fogást találni rajtunk, ami nagy erőt adott nekünk a folytatásra; gyorsan sikerült a vezetést is megszerezni Csanády Marcell révén. Az 1. harmadban összeszedettebbek voltunk, mint a házigazdák, mégis sikerült nekik megfordítaniuk az állást. Nem figyeltünk kellőképpen a kapu előtti zónában két lecsorgó korongra, amit az ellenfél kíméletlenül kihasznált.

A 2. harmadban egy emberelőnyt követően sikerült kiegyenlíteni, Fehér Ádám remek passzából Gönczi Gergő volt eredményes. Rá két percre pedig már megint nálunk volt az előny, Domán Péter hatalmas bombája a hosszú felsőben kötött ki. Sajnos, nem tudtuk sokáig megőrizni az előnyünket, ismét csak a védekező zónában voltunk kicsit puhák és  büntetett a DVTK. Tizenegy másodperccel a harmad vége előtt jött a hazaiak vezető gólja is; gól sohasem jön jókor, a vége előtt pár másodperccel meg pláne…

A 3. harmadban is kiegyenlített a játék folyt a jégen, szerencsére mi voltunk pontosabbak a támadó harmadban, így Fehér Ádámnak sikerült egyenlítenie. Ha egy kevéssel  pontosabbak vagyunk, akár el is dönthettük volna a találkozót a javunkra. Mivel nem sikerült, jöhetett a hosszabbítás, ahol gól nem született, bár számtalan lehetőségünk adódott, nem sikerült betalálnunk! A rávezetéseknél pedig ezúttal nekik kedvezett a szerencse, két büntetőjüket is értékesítettek, mi csak egyet, így övék lett a győzelem.

Mindent összevetve nagyon büszke vagyok a játékosaimra, olyan játékkal, olyan munkával rukkoltak elő, ami megsüvegelendő. Az valósult meg, amit én elképzelek a hokiról. Csapatként játszottunk, jobbnál jobb helyzeteket dolgoztunk ki, érett emberelőnyös játékot mutattunk be.  A hosszabbításban, a 3 a 3 elleni játék során momentumot sem hagytunk az ellenfélnek, ezzel bizonyították a fiúk, hogy van bennük spiritusz. A vereség egy dolog, számunkra fontosabb az, hogy fejlődjünk és a szezon végére kombinatív, élvezhető hokit játszva leljük örömünket a játékban. Nagyon sok jó egyéni teljesítményt láthattunk ezen a mérkőzésen, de igazából csapatként alkottunk nagyot.”

DVTK Jegesmedvék - Debreceni HK 5-4 bü (2-1, 2-2, 0-1, 0-0, 1-0)
Gólszerzők: 
Pásztor (3), Bak és Oláh, illetve Csanády, Gönczi G., Domán és Fehér Á.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok