Hiányos kerettel is szép győzelmet arattunk

A Dunaújvárosi Acélbikák csapata elleni, szombati mérkőzésről a mieink számos alapembere hiányzott, néhányan sérüléssel, betegséggel küzdöttek, de volt, akit György József vezetőedző iskolai elfoglaltság miatt nem vehetett számításba.

Mindezek ellenére hajtós, parázs kis meccs kerekedett ki a találkozóból.

Az 1. harmad elején sokat támadtunk, az ellenfél szórványos próbálkozásai nem jelentettek veszélyt Gönczi Bence kapujára. 11.08-nál megtört a jég, Kovács Kristóf egyéni akció végén az alapvonal mögül húzta kapura a pakkot, amelyik végül a hálóba csúszott. A következő hazai támadás végén Szabó Kornél juttatta a vendégek hálójába a pakkot, eközben a kapu elmozdult és a DAB cserepadja hevesen reklamált. A játékvezetők tanácskozást követően a kezdőkörre mutattak. 11.32-nél Borbát Gebeivel tusakodott egyet, mindketten 2 percre kiültek a büntetőpadra. A vendégek kezdték elveszteni a türelmüket, egyre több volt az adok-kapok. A 15. percben Borbát térdére csaptak oda, a játékos csak nehezen, segítséggel hagyta el a jeget, sípszó azonban nem volt. 17.53-nál Piszmann dolgozta meg az egyik debreceni csatárt, ő viszont a kiállítás sorsára jutott. Az emberfórban keményen támadtak a mieink, a palánkról levágódó koronggal azonban elindult a vendégcsapat és Kis révén szépítettek.

A 2. játékrészben oda-vissza ment a hoki, számos átadási hibával egyik és másik oldalon. A 25. percben kerültünk újra emberelőnybe, Márkust állították ki gáncsolásért. Alig több, mint egy perccel később Szabó Kornél is kiült, de ő kényszerhelyzetben volt, üresben indult meg előtte az ellenfél. A harmad közepén eladtuk a korongot, két újvárosi játékos ugrott ki, de Gönczi nagyot mentett. A 33. percben Kovács Roland középtávoli lövése átment a tömörülő vendégvédőkön, növeltük az előnyünket. 34.46-nál gyanús körülmények között feljebb lopakodott a vendégcsapat; a kapunk előtt pattogott a korong, Gönczit visszahúzták, nem tudott védeni, a gólt Gebei jegyezte. Ezúttal a mieink reklamáltak (jogosan), de a játékvezető hajthatatlan maradt. A 38. percben újra Piszmann töltött két percet a büntetőpadon. A harmad hátralévő részében több komoly védekezési hibát követtünk el, Gönczi azonban többször is ügyesen hárított.

A 3. harmadra kezdett elfáradni az újvárosi csapat. 42.34-nél Borbát passzát Diószegi éles szögből, látványosan a felső sarokba vágta. A következő időszakban sokat támadtunk, de gólt nem sikerült elérni, a vendégek kapusa is nagyokat védett. Az 51. percben Kovács Kristóf kapott 2 percet bottal akasztásért, de az emberhátrány nem zavarta a mieinket; Szabó Kornél remek cselsorozat után visszatette a pakkot a kapu mögül, a pontosan érkező Diószegi pedig egyből a hálóba bombázta. 55.56-nál a vendégcsapat időt kért, nem tudni miért, mert a jégen már minden eldőlt.

Ideig-óráig tartotta magát a dunaújvárosi együttes, de aztán elfogytak a mérkőzés végére. A debreceni srácok végig fölényben hokiztak, rengeteget lőttek kapura és a 3. harmadban időnként szemre is tetszetősen játszottak. Komoly előrelépés ez az utóbbi meccsek megpróbáltatásai után, az aktuális összeállítás mellett különösen.

György József
vezetőedző összességében elégedetten idézte fel a mérkőzés történéseit.

„Betegségek, sérülések és iskolai elfoglaltságok miatt nagyon hiányos csapattal álltunk fel a mérkőzésre. Tudtam, hogy nagyon nehéz meccs következik egy olyan csapat ellen, akik jól védekeznek és csak a kontrákra építenek. Mind a három játékrészben fölényben játszottunk, sokkal többet lőttünk kapura, de a helyzeteinkből csak keveset tudtunk értékesíteni. Az 1. harmadban Kovács Kristóf a sarokból, az alapvonal mögül húzta rá a korongot és a pakk a kapus lába között csorgott be a hálóba. A következő cserében Szabó Kornélnak kiszorított helyzetből sikerült 2 gólosra növelni az előnyünket. Majd emberfórban játszottunk, egy ajtó- ablak helyzetből a hosszú felsőt céloztuk meg. A lövés annyira erős volt, hogy a megszerzett koronggal 2 az 1 ellen tudott támadni az ellenfél és góllal fejezték be az akciót. Emberhátrányos találattal szépített tehát a Dunaújváros. A 2. játékrészben is nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de a góllövés elmaradt, túljátszottuk, túlpasszoltuk, illetve csak a felső sarkot akartuk kilőni. Aztán Kovács Roland volt eredményes, ám nagyon hamar válaszoltak is rá, egy kipattanót értékesítettek. A 3. játékrészben két sorra álltunk át és Diószegi nagyon szépen lőtte ki a rövid felsőt, majd emberhátrányból megint ő volt eredményes. A kapunkat Gönczi védte, 20 lövést kapott és hozta a kötelezőt. Az első gólt emberelőnyben egy kontrából kaptuk, amit nagyon szépen feltettek a lepkés felsőbe, a második gólnál pedig elzárták a kapusunkat, ezért nem tudott védeni. Így is volt néhány kimondottan magabiztos védése. Ezen a meccsen hiányos kerettel is hoztuk a kötelezőt. Nagyon örülök, mert egy-két olyan játékosom is elkezdett éledezni, akik eddig nem hozták a szintjüket, vagy a tudásuk alatt teljesítettek. Remélem, hogy a közeljövőben csak sikerül majd teljes kerettel kiállni és az egyéni teljesítmények is javulni fognak.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)
Gólszerzők:
Diószegi(2), Kovács Kr., Szabó K. és Kovács R., illetve Kis és Gebei

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok