Hétvégi krónika

Két győzelem, két vereség és egy döntetlen a mérleg, nem kevés tanulsággal.

A pénteki nap a junioroké volt, akik a Kisstadionban meccseltek a MAC együttesével szemben és szoros mérkőzésen szenvedtek egy gólos vereséget.

U 20
2017.06.18. 14.00 MAC-DHK 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Gólszerzők: Kuleshov és Lányi


Szilágyi Levente edző helyszíni beszámolója szerint az 1. harmadban jobban játszottak a mieink, agresszíven, fegyelmezetten, ugyanakkor egyszerűen hokiztak, betartották a taktikai utasításokat. A találkozó elején sikerült is két góllal ellépniük. A 2. játékrészre mindezeknek nyoma sem maradt; fegyelmezetlenül, könnyelműen, sok hibával játszottak, fölösleges kiállításokat szedtek össze. Nem véletlen, hogy a MAC fél perc alatt kiegyenlített. A 3. harmadban javult a játék képe, újabb gólt azonban nem sikerült elérni, bár a végén lehoztuk a kapusunkat is. A MAC újra betalált (már másodszor emberelőnyből) így a találkozót az emberhátrányos játékunk döntötte el. Éppen az a játékelem, amelynek gyakorlására mostanáig kevés ideje volt a mieinknek. Az eredmény megfelel a csapatunk napi felkészültségének.


Szombaton négy felkészülési mérkőzést vívtak utánpótlás csapataink, ebből három alkalommal a Jegesmedvék korosztályos együtteseivel csaptak össze. A négy meccs mérlege két győzelem, egy döntetlen és egy vereség, így ezt a napot sikeresnek értékelhetünk. Következzék egy-egy összefoglaló a szombati találkozók alakulásáról.

U 18
2017. 08.19. 12.15  DHK-Jegesmedvék  3-2 bü (0-0, 0-0, 2-2, 0-0, 1-0)


A találkozó elején változatos játék folyt a pályán. Mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, a kapusok azonban jól teljesítettek. A debreceni legénység eléggé szétesően, sok hibával, a szükséges agresszivitás és koncentráció nélkül játszott.

A második játékrészben kezdték összeszedni magukat a mieink, de még mindig sok volt a technikai hiba, rossz passzok állították meg az akciókat. Hat perccel a harmad vége előtt 3-1-re mentek a vendégek, Gönczi Lajos azonban a sokadik bravúrját mutatta be.

A 3. harmadra az eddigieknél jóval aktívabban jöttek ki a hazaiak. A 7. percben szép háromszögelés után nagy helyzetet hagytunk ki. Alig egy perccel később megszereztük a vezetést; Nagy Zalán lövése kijött a miskolci kapusról és Rácz Kristóf nem hibázott. Röviddel ezután egyéni akcióból újra Rácz Kristóf veszélyeztetett. A 13. percben Nagy Dániel értékesített egy szólót, egyenlítettek a vendégek. Egy perccel később emberelőnybe került a miskolci alakulat, Nagy Dániel szerezte meg a borsodiaknak a vezetést. Alig több, mint 2 perc volt már csak hátra a harmadból, amikor előnybe kerültek a mieink; Szigeti belőtte Filep átadását, egalizáltuk az eredményt.

Öt perces hosszabbítás következett 4 a 4 elleni játékkal. A ráadásban egyre nagyobb fölényt harcoltak ki a mieink, az eredmény azonban nem változott, így büntetőlövések következtek. Az első két párt követően 1-1-re állt a büntetőpárbaj, a harmadik párban aztán Filep betalált, a vendégek viszont nem; ezzel 3-2-re megnyertük a mérkőzést.

A gyenge első harmad után aktívabb második, majd jó játékot hozó harmadik harmad következett. A hosszabbításban és a büntetőpárbajban egyre jobban kidomborodott a debreceniek fölénye, végül megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Csapatunk legjobbja hálóőrünk, Gönczi Lajos volt, aki számos kiváló védéssel járult hozzá a győzelemhez.


U 14 A
2017.08.19.  12.25 Jegesmedvék-DHK  2-2
Gólszerzők: Csanády Marcell és Fehér Ádám

U 14 B
2017.08.19.  13.40 Jegesmedvék-DHK  1-2
Gólszerző: Domán Péter (2)


Salánki Attila edző gyorsértékelése szerint mindkét mérkőzésen a hokié volt a főszerep, csak kevés kiállításra került sor. A mieink játékán van mit javítani, de a találkozókon sok szép megoldást is láthattunk. Sokat köszönhetünk a kapusainknak, úgy Petruska Olivér, mint Végh Dániel nagy formában védtek.


U 16
2017.08.19.  16.00 UTE-DHK  4-1 (0-1, 4-0, 0-0)


A csapatok 3x30 percet játszottak futó órával. A mieink kapuját a találkozó első felében Antek Tamás védte (23 lövés 2 kapott gól), a második „félidőben” Gönczi Bence következett (9 lövés 2 gól). György József együttese erre a meccsre több helyen megváltozott. A pályára lépett Ellerbrock és Spakovszky, valamint a sérüléséből nem teljesen felépült Szabó Kornél is. Az első harmadban érződött némi hazai előny, ami elsősorban a több kapura lövésben nyilvánult meg. Ezek jobbára távoli lövések voltak,  Antek Tamás azonban kiválóan hárított. A vezetést Spakovszky góljával szereztük meg, aki egyéni akció végén a kapus lábai között juttatta az újpesti hálóba a pakkot.

A második harmadot jóval agresszívebben kezdte az ellenfél, gyorsan kaptunk is két gólt, mindkettőt egyéni védekezési hibák sorozata előzte meg. A két hazai találat rányomta bélyegét az egész második harmadra, teljesen összezavarodtunk, nem tudtuk átvenni a játék szervezését és csak ritkán jutottunk el kapura lövésig. A harmad felénél a DHK kapust cserélt; Antek Tamás helyére Gönczi Bence állt be. Számára rosszul kezdődött a mérkőzés, két gólt kapott két egymást követő akcióból.

A harmadik harmadra sikerült kicsit felrázni a csapatot, sokkal összeszedettebben játszottunk, már a semleges harmadban megszűrtük a újpesti támadásokat. Sajnos, mindez csak a kapura lövési statisztikában jelentkezett (8-3 volt „ide”), gólt azonban nem tudtunk szerezni. Egy szerencsétlen ütközést követően Tuza Benedek megsérült, utólag kiderült, hogy csuklótörést szenvedett.

György József edző a találkozó színvonalát úgy tempóban, mint megoldásokban hullámzónak értékelte. Úgy fogalmazott, hogy ez a mérkőzés rávilágított a számos játékosunknál jelentkező technikai hiányosságokra, elsősorban a korcsolya és a bottechnika terén. Ezeket kell elsősorban fejleszteni a jövőben, mivel a játékosaink fizikailag megfelelő állapotban vannak.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok