Hét góllal nyertünk Óbudán

U 14-es együttesünk csütörtök délelőtt az OHA csapatával játszott bajnoki mérkőzést. A találkozó előtt a mieink 15 szerzett ponttal a csoport élén foglaltak helyet, de két meccsel kevesebbet játszottak, mint a velük azonos ponttal álló győriek.

A mérkőzés elején közepes tempóban folyt a játék. A 6. percben Ficzere révén vezetéshez jutott a hazai alakulat, de két percen belül Máthé Miklós góljával sikerült kiegyenlíteni. A 13. perc elején Takács visszaszerezte vezetést az óbudaiaknak, azonban gyorsan érkezett a mieink válasza is, ismét Máthé Miklós volt eredményes. Az utolsó perc végén elcserélte magát az ellenfél, az emberelőnyünk java része áthúzódott a következő periódusba.

A 2. játékrészben rákapcsoltak a mieink, lendületesen hokiztak, aminek meg is lett az eredménye. 15 másodperc elteltével Kiss Máté találatával átvettük a vezetést, majd a következő két emberfórt is gyorsan gólra váltottuk, Kuti Balázs és Szűcs Martin rezgette meg az óbudaiak hálóját. A harmad feléhez közeledve Szűcs Martin ismét betalált, majd 30.59-nél kapust cseréltünk, Dorogi Vincét KutiTamás váltotta. 33.06-nál Máthé Miklós hétre növelte a debreceni gólok számát. A harmad végéig három emberelőnyünk maradt ki, lehet, hogy a biztos vezetés birtokban a srácok tudat alatt elkényelmesedtek egy kicsit.

A 3. harmad elején Takács góljával szépített az OHA, de ezután már csak debreceni találatok következtek, sorban Máthé Miklós, Szűcs Martin, majd Kiss Máté volt eredményes.

A mérkőzésen végig jobban hokizó és a középső harmadban öt gólt szerző vendégek magabiztosan nyertek és megőrizték vezető helyüket a csoportjukban.

György István vezetőedző szokásához híven, kritikusan értékelte a meccset.

„Újfent puhán kezdtük a mérkőzést, a lábak egyáltalán nem úgy jártak, mint amit megkövetel egy ilyen mérkőzés, vagy akár edzés. Nagyon gyenge színvonalú első harmadban volt részünk, amit szerencsére a másodikban, illetve a harmadikban sikerült valamelyest fejleszteni. Egy kicsivel magasabb iramot diktáltunk, illetve elkezdett mozogni a korong is, ami rengeteg lehetőséget teremtett nekünk. Igazából akkor vagyunk jók, ha sokat mozog a korong, és megbecsüljük, illetve nem félünk tartani azt, így bármelyik ellenfelünket nehéz helyzetbe tudjuk hozni. A probléma azzal van, hogy mindig emlékeztetni kell őket arra, hogy ezt kell csinálni, mert ebben lelik örömüket és ez az, ami működik. Nem gond, ha becsúszik egy hiba a passzoknál, vagy nem elég pontos a lövés, de ha eldobáljuk a korongokat és az ellenfelünket nem késztetjük mozgásra, ami által területek nyílhatnak előttünk, akkor teljesen élvezhetetlen lehet a játék.

Igazából azért vagyok ennyire kritikus a csapattal szemben, mert tudom, hogy stresszhelyzeten kívül mennyire pontos és kombinatív játékot tudnak játszani, ezért folyamatosan próbálom belekényszeríteni őket ebbe a stílusba stresszhelyzet esetén is. Mindez nem megy egyik napról a másikra, a fejlődés nem egyik hétről a másikra történik, hanem hónapok, évek kellenek hozzá, de tudom, hogy csak idő kérése és menni fog.”

OHA – Debreceni HK 3-10 (2-2, 0-5, 1-3)
Gólszerzők:
Máthé (4), Szűcs (3), Kiss (2) és Kuti B., illetve Takács (2) és Ficzere

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok