Hatpontos hétvégét zárt az U 14-es csapat

Két idegenbeli meccset vívott a hét végén a mieink U 14-es csapata. A debreceni srácok szombaton a Gepárd Jégcsarnokban vendégeskedtek, vasárnap pedig az országjáró túra második állomásán a győriek ellen léptek jégre.

A szombati találkozó előtt a mieink pontveszteség nélkül álltak a B- csoportos tabella élén, a szurkolók nem véletlenül vártak győzelmet a sereghajtó óbudaiakkal szemben.

Kemény fizikai hokival indított a hazai csapat, úgy tűnt, hogy a mieink erre nem igazán voltak felkészülve. 20 másodperccel a kezdés után a hazai csapat Tóth révén a vezetést is megszerezte. Gyorsan összekapták magukat a debreceni srácok, 06.37-nél Révész Levente egalizált, majd rátett egy lapáttal és emberelőnyben is betalált. A gólszerzőnket pár perc múltán kiállították, Csanády Marcell azonban a hátrányban is eredményes tudott lenni. 18.37-nél Révész Levente „triplázott”, 4-1-es vendég vezetésnél ért véget az 1. harmad.

A 2. harmadban kevés jegyzőkönyvbe kívánkozó eredmény történt, fölényben játszott György István legénysége, csaknem háromszor annyit lőttek kapura, mint a hazaiak, de a góljaink száma nem gyarapodott.

43.54-nél Fehér Ádám növelte a debreceni találatok számát, majd két emberhátránnyal is szembe kellett nézni. A 48. percben Fehér Ádám ismételt, kialakítva ezzel a meccs végeredményét.

Kicsit nehezen indult a találkozó, de aztán egyre nagyobb fölénybe került a hajdúsági alakulat, akik magabiztosan szerezték meg a 3 pontot. A mindig kritikus GYÖRGY ISTVÁN értékelésében ezúttal a pozitívumok domináltak.

„Semmiképp nem volt egyszerű ez a mérkőzés, mivel az ellenfél nagyon odatette magát és a kemény fizikai hokival eléggé meg is leptek bennünket. A játék elemeiben jobbak voltunk náluk, de elég sokszor akadozott a csapatunk gépezete. Szerencsére a befejezéseknél sokszor jó döntéseket hoztunk, ami a gólokban is megmutatkozott. A csapat szerkezete felborult a találkozó elején; két játékosom is kidőlt a sorból sérülés miatt. Akik a sérültek helyére kerültek, azok a legjobb tudásuk szerint igyekeztek pótolni a csapattársaikat.”

Óbuda Hockey Academy - Debreceni HK A 1-6 (1-4, 0-0, 0-2)
Gólszerzők:
Tóth M., illetve Révész L. (3), Fehér Á.(2) és CsanádyA vasárnap reggel már a győri jégpályán találta a mieinket, akik a Győri ETO HC együttesével mérkőztek meg a bajnoki pontokért.

Az 1. harmadban jegyzőkönyvi esemény egy győri kiállításon túl nem történt, a debreceni együttes nagy fölényben hokizott, a hazaiak szívósan védekeztek és a kapusuk is kiválóan teljesített. A 2. játékrészben végig nyomasztó fölényben játszottak a mieink. 23.36-nál Tóth Zoltán góljával a vezetést is megszereztük, de a 35. percben Palla Maximilián egyéni akció végén kiegyenlített. A 3. harmadban a játék képe nem változott, sikerült viszont 3 újabb gólt szerezni. 44.02-nél Fehér Ádám emberhátrányban volt eredményes, majd a 46. percben Révész Levente emberfórban talált be. 48.25-nél Czecze Hunor is beköszönt, ezzel kialakult a találkozó végeredménye. A győri szakvezető még időt kért, de azt követően csak két hazai kisbüntetésre került sor.

Ezen a meccsen 77-20-ra nyerték a „kapura lövési versenyt” a mieink,  ami világosan mutatja a debreceni gárda óriási fölényét. A hazai csapatot a kapusuk mentette meg a még nagyobb arányú vereségtől. A mieink 6 mérkőzés lejátszása után 6 ponttal vezetik a B- csoport rangsorát.

GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző ezúttal fenntartás nélkül dicsérte a játékosait, ami egyébként nem túl gyakori nála.

„Sajnos ez előző napon lesérült játékosaimat nem sikerült "összedrótozni", ezért nem a jól összeszokott ötös-fogatok léptek a jégre. A kezdeti aggodalmaim pár perc elteltével elillantak, mivel a helyettesítő játékosokon nyoma sem volt sem a megilletődöttségnek, sem az összeszokottság hiányának, keményen beleálltak a munkába. Az egész találkozó során nagyon nagy mezőnyfölényben játszottunk, azonban a házigazdák kapusa fantasztikusan védett, sokszor kellett bravúrokat bemutatnia. Rengeteg támadást vezettünk, nagyon sok gólhelyzetet dolgoztunk ki, folyamatosan nyomás alá tudták helyezni az ellenfelet. A kemény munkának és erőfeszítéseknek köszönhetően sikerült négy gólt is szerezni. Az volt a legjobb az egészben, hogy az eddig kiegészítő-embernek számító játékosok is megmutatták oroszlánkörmeiket és kiváló teljesítménnyel járultak hozzá a győzelemhez.”

Győri NEMAK-DANA ETO HC - Debreceni HK  A  1-4 (0-0, 1-1, 0-3)
Gólszerzők:
Palla, illetve Tóth Z., Fehér Á., Révész L. és Czecze

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok