Hatgólos különbséggel nyertünk

Újabb helyosztó mérkőzést játszott szombaton délben a DHK U 14-es csapata. A mieink a csoportjuk éléről vágtak neki a találkozónak, míg ellenfelük, a MAC B csapata az 5. helyről várta a folytatást.

Az 1. harmad elején hátrányba került a hazai együttes, 01.15-nél Ekker a fővárosiaknak szerezte meg a vezetést. Az előnyük nem sokáig élt, az 5. percben Tóth Zoltán egyenlített, majd 09.16-nál Révész Levente találatával átvettük a vezetést is. A harmadban jóval többet kezdeményezett a hazai gárda, kétszer annyit lőttek kapura, mint az ellenfél, a játék azonban néha akadozott egy kicsit.

A 2. játékrész Tóth Zoltán újabb góljával indult, majd Fehér Ádám emberelőnyben volt eredményes. A periódus közepén Domán Péter talált be, majd Révész Levente duplázott, így ötgólosra hízott a gólkülönbség. Az utolsó másodpercben szépített a MAC, végül is 6-2-es eredménnyel zárult a középső harmad.

A 3. harmad negyedik percében közelebb lopakodott a vendégcsapat, kihasználva Domán Péter kisbüntetését, a 45. percben azonban Révész Levente visszaállította a négygólos különbséget. A 48. percben Csanády Marcell 2+10 percet kapott palánkra lökésért, ám Révész Levente emberhátrányban is betalált. Az 51. perc egy vendéggólt hozott, ám 2 perccel később Révész Levente válaszolt, majd rögtön utána Fehér Ádám másodszor is feliratkozott a gólszerzők közé.

A találkozón magabiztos játékkal, megérdemelten győzött a hazai együttes. A mieink sokat kezdeményeztek, 40 alkalommal vették célba az ellenfél kapuját, akik mindössze huszonötször próbálkoztak a gólszerzéssel. GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző a játék képére koncentrálva értékelt.

„Az elmúlt mérkőzéshez képest nagyobb sebességet, kombinatív és kreatív játékot kértünk a játékosoktól, illetve azt, hogy merjenek vállalkozni, ne féljenek a hibáktól. Az első harmadot leszámítva a kért dolgokat vissza is kaptuk, ugyanis sok hibával játszottunk, de ezek mind abból fakadtak, hogy rengeteget próbálkoztunk. Én személy szerint az ilyen mérkőzéseket favorizálom, ahol a játékosok megpróbálják kiadni magukból azt, amit tudnak, meghúzzák a cseleket, bátran lépnek fel a támadásokkal és mindezeket jó volt viszontlátni a találkozón. Természetesen még mindig van jó néhány játékos, aki szerényen áll bele a mérkőzésekbe, de hiszem, hogy előbb-utóbb ők is váltani fognak. Az eredményt továbbra is másodlagosnak tartjuk, próbálunk fejlődni a játék elemeiben és ezt a trendet szeretnénk folytatni a következő időszakban is.”

Debreceni HK – MAC B 10-4 (2-1, 4-1, 4-2)
Gólszerzők:
Révész L.(5), Fehér Á.(2), Tóth Z.(2), Domán P., illetve Ekker, Őrsi, Gál és Kováts B.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok