Hatgólos különbséggel nyertünk

Négy nappal az idényelejei játékot hozó szezonkezdés után a fővárosban vendégeskedett a mieink U 18-as csapata.

A debreceni srácok ellenfele az OHA együttese volt. Szerdai vetélytársaink az első játéknapon alulmaradtak a jászberényiekkel szemben, ami arra utalt, hogy az ifi csapatunktól természetes elvárás lehet a magabiztos győzelem és az eredményes játék.

Debreceni kisbüntetéssel kezdődött el mérkőzés, 02.02-nél Ördög Rolandot állították ki. A hazai fórban két találat esett, az elsőt hátrányból Bíró-Dobi Benedek szerezte, fél perccel később azonban az óbudaiak Wührl révén kiegyenlítettek. 04.31-nél a vendéglátóktól is kiült egy játékos, a fórt másfél perccel utóbb Váraljai Ádám váltotta gólra. A harmad közepe táján egymás után kétszer játszhattunk emberfórban, Aranyos Attila mind a kettőt értékesítette. 16.32-nél Aranyos passzából Bartis István volt eredményes, beállítva a harmad végeredményét. A debreceni srácok végig nagy fölényben játszottak, a kaput eltalált lövések száma 7-31 volt a javunkra. Érdekesség, hogy az első etap hat góljából csak egy született létszámegyenlőség mellett.

A 2. játékrészt gyors debreceni gól vezette be, az óbudai emberhátrányt Bartis István használta ki. 25.10-nél Kovács Balázs szerzett gólt, négy perccel később Pajor szépített, majd a 32. percben Szeferinkin gólja tovább növelte a két csapat közötti különbséget. A 2. harmadban továbbra is meggyőző fölényben hokiztak a mieink, 3-27 volt a kapura lövések száma.

A 3. harmad ugyanúgy folytatódott, ahogyan a második abbamaradt, 40.48-nál Bartis István már a harmadik találatát szerezte. Ezután két óbudai kisbüntetés következett, majd Váraljai Bencét is leültették két percre, ám az eredmény nem változott. 58.15-nél Patonai használta ki Váraljai Ádám kiállítását és 3-9-re módosította az eredményt, amivel le is zárult a találkozó.

Az első soruk nélkül érkező debreceni együttes végig óriási fölényben hokizott; a meccs végén a mieink oldalán 81, az óbudaiaknál mindössze 14 kapura lövést jegyeztek fel a statisztikusok. A játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtó debreceniek ebben az arányban is megérdemelten nyertek a szerényebb képességű ellenféllel szemben. Szombaton jóval nehezebb dolguk lesz, a MAC HKB csapata érkezik Debrecenbe, akik szerdán idegenben verték hat góllal a fehérvári akadémistákat.

Máthé Csaba vezetőedző visszafogottan értékelte az eseményeket.

„Ezen a találkozón a 3 pont megszerzése volt számunkra a legfontosabb, ezért utaztunk Budapestre. Már az első harmad vége felé kitűnt, hogy a győzelem nem lehet kérdéses, a srácok ennek megfelelően álltak bele a mérkőzésbe. Sokkal többet lőttünk kapura, mint az ellenfelünk és a sok lövésből jöttek a gólok is. Az öt találat ellenére is el kell azonban ismerni, hogy van mit javítani a támadó játékunkon. A 2. és 3. harmadban tudat alatt visszavettünk egy kicsit a tempóból, nem sikerült olyan hatékonyan befejezni az akcióinkat, mint korábban. A tanulság az, hogy az első perctől az utolsóig 100 %-os teljesítményt kell produkálnunk! Ennek tudatában készülünk a szombati mérkőzésre, amely egészen más lesz, mint a szerdai, erős ellenfél érkezik majd hozzánk, de készen állunk a fogadásukra. Ebben fontos szerepet játszhatnak azok a játékosok, akiket pihentettem a hétközi meccsen, mivel hosszú lesz a szezon és nekik több fronton is helyt kell állniuk.”

U 18 47/Kvalifikáció A 1.
OHA – Debreceni HK 3 – 9 (1-5, 1-3, 1-1) 
Gólszerzők:
Wührl, Pajor és Patonai, illetve Bartis(3), Aranyos(2), Bíró-Dobi, Váraljai Á., Kovács B. és Szeferinkin

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok