Háromgólos hátrányból fordítottunk

Harmadik középszakasz mérkőzését játszotta szombaton délután a mieink U 14 B csapata. Ellenfelük a Szigeti Bikák együttese volt, akik a legutóbbi megmérettetésükön két góllal nyertek a kaposváriakkal szemben.

A debreceni alakulat 11 mezőnyjátékossal érkezett meg a találkozóra, betegségek miatt több kerettag csak otthonról szurkolhatott a többiekért.

Meglehetősen gyengén kezdték a mérkőzést a mieink, az ellenfél már a 3. percben vezetéshez jutott Sallai-Rudnay révén, majd kétszer is emberfórba kerültünk, de egyiket sem sikerült kihasználni. A harmad utolsó percében újra betaláltak a Bikák, két góllal nyerték az első periódust, miközben a játék kiegyenlített képet mutatott.

A 2. játékrészben jobban hokizott a debreceni csapat, de ez a számszerű eredményben nem mutatkozott meg. Számos jó helyzetet teremtettünk, ám az esélyeket nem tudtuk gólra váltani, így a 39. percben Vas találatával már három góllal vezettek a pályaválasztók.

A harmadközi szünetben Köllő István edző elől és hátul egyaránt átalakította a sorokat, ami gyorsan éreztette is a hatását. A 44. percben Doros Lukács szerezte az első gólunkat, röviddel később Tóth Zalán folytatta a gólgyártást. A harmad felénél Derzsi Csanád kiegyenlített, majd 55.03-nál Tóth Zalán újabb találatával már mi vezettünk. 55.58-nál az ellenfél szakvezetője időt kért, de ez sem hozott fordulatot a Bikák számára.

A 3. harmadban produkált jó játékkal megérdemelten fordították meg az eredményt a mieink, akik a záró harmadban már nagy fölényben hokiztak, ötször annyiszor annyit lőttek kapura (3-16), mint a vetélytársaik. A fordításban komoly szerepet játszott az, hogy a srácok az ellenfél három gólos vezetésénél sem omlottak össze, hanem küzdöttek tovább.

A találkozó legfontosabb momentumait Köllő István edző elevenítette fel.

„Az 1. harmadunk eléggé gyengére sikeredett, védelmi hibákból eredően két gólt is kaptunk. A 2. játékrészben már sokkal jobban játszottunk, a szerencse azonban nem állt mellénk ebben a periódusban. A 3. harmadra kicsit átalakítottam a sorokat, ami gyorsan eredményt is hozott. A srácok is nagyon összeszedték magukat, mentek előre, sok helyzeteket teremtettek, melyek közül négyet sikerült gólra váltani. Nagyon örültem annak, hogy a csapatként működtünk és nem adtuk fel a küzdelmet egy percre sem. Jobban akartuk a győzelmet, mint az ellenfelünk, ami végül döntőnek bizonyult. Kapusunk, Léhi Viktor is dicséretet érdemel, mivel nehéz helyzetekben tisztázott, szólókat fogott.”

Szigeti Bikák – Debreceni HK B 3-4 (2-0, 1-0, 0-4)
Gólszerzők:
Sallai-Rudnay, Rákóczy és Vas, illetve Tóth Z.(2), Doros és Derzsi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok