Három gól nem volt elég

Kölyök csapatunk kedden délután a Tüskesátorban játszotta le utolsó középszakasz mérkőzését. A találkozó előtt a debreceni brigád a II. csoport középmezőnyében foglalt helyet, ellenfelük, a KMH Knights mindössze egy ponttal előzte meg őket.

Az 1. harmad javarészt mezőnyjátékkal telt el, a kapuk viszonylag ritkán forogtak veszélyben. A 6. percben Boros juttatta vezetéshez a hazaiakat, további jegyzőkönyvi eseményre nem került sor.

A 2. játékrész már több izgalmat hozott. A 22. percben emberfórba kerültünk, ezt azonban nem tudtuk kihasználni. 24.02-nél Kása góljával növelte előnyét az ellenfél, majd Vona Balázs kiállítását kellett kivédekeznünk. 32.14-nél György István vezetőedző kapust cserélt, Himer Kornél váltotta fel Dorogi Vincét. A 33. percben Kovács Somát küldték ki, a hátrányban Szlovicsák már a harmadik hazai találatot szerezte. Alig több, mint egy perccel később Czecze Hunor góljával szépített a debreceni legénység. A 36. percben újra kimaradt egy emberfór, az utolsó percben pedig Bodnár Bence kapott 2+10 percet palánkra lökésért. Részünkről a 2. harmad is eléggé szenvedősre sikeredett, mieink nem találták a játékukat, nem bírtak tartósan a KMH fölé kerekedni.

A 3. harmadra összekapták magukat a debreceni srácok, nagy nyomás alá helyezték az ellenfelet, 46.14-nél Szűcs Martin akciógóljával egy találatra zárkóztak fel. Az 55. percben előbb szimpla, majd dupla fórban hokiztunk, az egyenlítés azonban megint nem akart összejönni. 59.52-nél György István időt kért és a kapusát is lehívta a jégről. A kockáztatás sikeresnek bizonyult, egy másodperccel a harmad vége előtt Máthé Miklós hosszabbításra mentette a meccset. A 3. játékrészben jól játszottak a mieink, számos ígéretes helyzetet dolgoztak ki, a gólszerzéssel azonban egy kicsit még mindig hadilábon álltak.

A ráadásban a 3 a 3 elleni játék az ellenfélnek ment jobban, 63.45-nél Schneider talált be, ezzel a KMH otthon tartotta a bónusz pontot. A találkozón nehezen találták meg önmagukat a mieink, de a 3. harmadban már nagy fölényben játszottak. Sajnos a 20 percnyi jó játék és a 42 kapura lövésből megszerzett 3 gól ezúttal kevés volt a győzelemhez.

György István vezetőedző nem volt elégedett a látottakkal.

„Nem kezdtük jól a meccset, az első két harmadban csak szenvedtünk; egyszerűen nem akartak menni a lábak, szabadultunk a korongoktól, ami eddig nem volt jellemző ránk. A 3. harmadnak némileg felbolygatott sorokkal vágtunk neki és szerencsére egészen más arcunkat mutattuk. Odaszögeztük az ellenfelet a kapuja elé, rengeteg szép helyzetünk volt és ismét a megszokott jó játékot láttam a csapatomtól. Nagyon bosszús vagyok az első 40 perc miatt, egyszerűen nem értem, hogyan tudunk ennyire passzívak lenni! Az egész szezonban azon dolgoztunk, hogy a játékunk kialakuljon, most valahogy megcsúsztunk, de biztos vagyok abban, hogy a folytatásra össze fogjuk szedni magunkat! A középszakasz lezárult, következnek a helyosztók, ahol a Vasas SC, DAB, a MAC B, DVTK Jegesmedvék és a KMH SE csapatai lesznek az ellenfeleink. Nagyon kiegyenlített a mezőny, 10 igen komoly mérkőzés vár ránk. Szeretnénk kiegyensúlyozottan és jól játszani, a helyezés másodlagos számomra.”

KMH SE Knights – Debreceni HK 4-3 hu (1-0, 2-1, 0-2, 1-0)
Gólszerzők:
Boros, Kása, Szlovicsák és Schneider, illetve Czecze, Szűcs és Máthé

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok