Győztünk, a játék volt jobb

Ifi csapatunk hétfő délután az első meccsét játszotta le Lehel HC együttesével a negyeddöntőbe jutásért. A mieink legjobbjait pihentette Máthé Csaba vezetőedző, ám a srácok így is magabiztosan húzták be az „odavágót”.

Már néhány percnyi játék után nyilvánvalóvá vált, hogy a küzdő felek nincsenek egy súlycsoportban; a mieink úgy a fizikai erő, mint technikai tudás dolgában felülmúlják a vendégeket. A debreceni legénység eléggé álmosan kezdett, egyre-másra vezették ugyan a támadásokat, de ezekben kevés volt az átütő erő, a védekezés pedig igencsak szellősre sikeredett. Az ellenfél fokozatosan bátorodott fel, Végh Dániel így is a 10. percben kapta az első komolyabb lövést. A harmadban csupán egy gól esett, azt egy befordulás után, a 8. percben Szeferinkin Philip szerezte.

A 2. játékrészben aktívabbá vált a vendégcsapat, jóval több alkalommal veszélyeztettek, mint az előző etapban, a mieink játékfelfogása viszont keveset változott. A 24. percben kaptunk egy emberelőnyt, amit nem sikerült kihasználni. 27.31-nél Urbán Ákos vitte be a pakkot a Lehel harmadába és bedobókörből kilőtte a hosszú oldalt. A 29. percben Szeferinkin került a büntetőpadra, gond nélkül egészültünk ki, de továbbra is sok volt a kihagyott helyzet, köztük egy szólót is sikerült megúszni a jászberényieknek. 38.58-nál Bartist 2+10 percre ítélték hátulról lökésért, a kisbüntetés áthúzódott a 3. harmadba.

A szünetben Máthé Csaba joggal tett szemrehányást a játékosainak, a 3. harmad eleje mégis feledhetőre sikeredett. Még tartott Bartis 2 perces kisbüntetése, amikor Dorogit fogásért leküldték, pár másodpercig kettős hátrányban játszottunk. A vendégcsapat lelkesen támadott, 41.10-nél Sziliczei pöccintette át a gólvonalon a pattogó korongot. Fél perccel később Bécs Tibor indult meg Zilahi passzával és értékesítette a szólót. 43.10-nél Szeferinkin duplázott, de a teljesítményünk keveset javult, két szólót is vittek a vendégek. 43.39-nél a Lehel szakvezetője időt kért. A 43. percben emberfórba kerültünk, de ekkor már semmi sem akart sikerülni elöl. A mérkőzés vége monoton mezőnyjátékot hozott, a kapuk keveset forogtak veszélyben. A harmad krónikájához tartozik, hogy az 50. perc táján a jászberényiek csatára csúnyán leütközte a kapujában álló Végh Danit, a kapusunk a jégen maradt, de végül csak folytatni tudta a találkozót.

Ezen a találkozón a mieink különösebb megerőltetés nélkül szerezték meg a három pontot, a hoki szépségeiből azonban kevés ízelítőt kaptunk. Reméljük, hogy a csütörtöki visszavágó jó felkészülés lesz a hét végén kezdődő negyeddöntős összecsapásokra.

A találkozó mérlegét Máthé Csaba vezetőedző vonta meg.

„A mérkőzést megnyertük, de messze elmaradtunk az elvárható teljesítménytől. Abban az időszakban, amikor közeledik a rájátszás, nem szabad ennyire könnyelműen venni egy mérkőzést sem, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Most ez történt, nem tudtunk felpörögni a playoff-közeli szintre. Csütörtökön sokkal figyelmesebben kell játszani, ha tovább szeretnénk jutni. A mérkőzés kimenetele mindig a jégen lévő csapaton múlik, akik nevezve vannak, azoknak kell olyan szinten teljesíteni, amit elvár az edző. Minden játékosnak azon a területen kell bizonyítani, amiben a legjobb, legyen szó a korcsolyázásról, a góllövésről, vagy a blokkolásról, így áll össze a csapat ereje. Tegnap inkább az egyéni játék volt a középpontban, ezen gyorsan kell változtatni és ismét a csapategység útjára lépni, mert ebben az időszakban már nincs újabb lehetőség! Ennek tudatában dolgozunk és készülünk a csütörtöki visszavágóra.”

Debreceni HK – Lehel HC 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Gólszerzők:
Szefereinkin (2), Urbán és Bécs, illetve Sziliczei
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok