Győztek az ifik, a junioroknak nem sikerült

A hétvégén tovább folytatódott a pontvadászat az osztrák bajnokságban.

Az ifik január 14-én Miskolcon találkoztak az UPC Vienna Capitals csapatával, a juniorok programja két idegenbeli mérkőzéssel folytatódott, a Vasas-Continental, illetve az EC VSV (Villach) ellenében.

EREDMÉNYEK

U 18

DEBMIS Select-UPC Vienna Capitals 5-2 (2-0, 1-2, 2-0)

A DMS jól kezdte a mérkőzést, 01.36-nál már vezettek Futó Máté góljával, majd a 10. percben Jaroslavov emberhátrányban duplázta meg az előnyünket. A 2. játékrész első találatát Rácz Kristóf szerezte emberelőnyből, de ezután két gólt ütött és felzárkózott a bécsi együttes. A 3. harmadban Pós Bertalan révén újra két gólos előnybe került a közös csapat, a Capitals azonban nem adta fel. 56.34-nél Jaroslavov kapott 2 perces kiállítást, a vendégek pedig azonnal lehozták a kapusukat és 6-4 ellen támadtak az egyenlítésért. A kockáztatás azonban nem segített, a büntetőpadról visszatért Jaroslavov üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Mayer Péter vezetőedző így értékelte a mérkőzést: „Készültünk arra, hogy a bécsiek gyors, dinamikus, agresszív hokit fognak játszani. Ezért a célunk az volt, hogy egyszerűbbé, határozottabbá tegyük a játékunkat a védekező harmadban, különös tekintettel a harmadból való kijövetelekre. Mivel emberelőnyben precízebbnek tűnt az ellenfél, arra törekedtünk, hogy ne legyen túl sok emberfórjuk. Mindez egyre inkább teljesült, a játékban mi voltunk az ötletesebbek, több nagy helyzetet dolgoztunk ki. Szerencsére a góljaink is egyenletesen jöttek. Az 5-2-es végeredmény összességében megfelelt a játék képének, de ez nem volt könnyen kiharcolt győzelem.


U 20
Vasas Continental-DEBMIS Select 6-3 (3-0, 0-1, 3-2)


A DMS szempontjából eléggé gyengére sikeredett az első harmad, csak Vasas-találatok estek, abból viszont három is. A 2. harmad kiegyenlítettebb játékot és egyetlen gólt hozott, azt emberhátrányban Kuleshov szerezte. A 3. játékrészben egy ideig felváltva estek a gólok; Salló és Fazekas találataival 5-3-ra még felzárkóztak a mieink, az 54. percben azonban hatodszor is betaláltak a hazaiak. A meccs képe alapján a közös csapat szorosabb eredményt is kiharcolhatott volna. A küzdő felek igen sokat lőttek kapura; Garbacz Máté 43, Nagy Péter 44 védést mutatott be.

EC VSV-DEBMIS Select 3-2 (0-2, 1-0, 2-0)

Egy nappal a Vasas elleni mérkőzés után a közös csapat Villach-ban lépett pályára, a C-csoportban szereplő EC VSV ellen. Jól kezdtük a találkozót, az 1. harmadban Márton Koppány és Ivacson Roland góljaival vezettünk és jobban játszottunk az ellenfelünknél. A 2. játékrészt egy góllal a hazaiak nyerték, de még mindig a mieink álltak jobban. A 3. harmadban viszont kétszer is betalált a villach-i csapat, akik ezzel megfordították az eredményt. A hazai kapus 29 lövést kapott, míg Nagy Péter 24-et. A játék képe alapján a DMS megnyerhette volna a mérkőzést.

György István vezetőedző véleménye a következő volt: „A Vasas ellen gyengén kezdtünk, a fő gond az volt, hogy a kapu előtti zónában nem tudtuk sikeresen felvenni a harcot. A 2. harmad jobban sikerült, de csak egy gólt értünk el. A harmadik kiegyenlített játékot hozott, azonban az 1. harmadban összeszedett hátrányt már nem tudtuk ledolgozni. A Villach ellen egyértelműen jobbak voltunk, nagy energiákat mozgósítottunk és végig mi domináltuk a meccset. Sajnos csak két találatig jutottunk el, miközben elkerülhető gólokat kaptunk. Ennek ellenére ez a mérkőzés sokkal jobb volt, mint a szombati találkozó.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok