Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

A DHK együttese szombaton délben játszotta le utolsó mérkőzését az U 18-as bajnokság alapszakaszának A2-es csoportjában. A tét nélküli találkozón az FTC-Telekom csapata volt a mieink ellenfele.

Az 1. harmad java részt közepes iramú játékot hozott, a küzdő felek elsősorban a mezőnyben gyűrték egymást. A harmad végéhez közeledve a mieink néhányszor beszorították a harmadukba az ellenfelüket, ezeken kívül meglehetősen eseménytelenül telt el az első 20 perc.

A 2. játékrészben is folytatódott a váltakozó játék, kapusunk, Antek Tamás a 6. perc táján kapta az első nehezebb lövést, ám akkor nagyot kellett tornáznia. A vendégek viszonylag gyakran próbálkoztak, de az erőtlen kísérleteket biztosan hárította a debreceni védelem. 32.42-nél Ördög hozta ki a pakkot egy palánk melletti kardozásból, középre adását Mihalik Gergő értékesítette. 34.04-nél korongot szereztünk az ellenfél harmadában, Kovács Balázs váratlan lövésével szemben tehetetlen volt a vendégek hálóőre. A harmad vége felé kezdtünk fokozatot váltani, ezt már nehezebben tudták lekövetni a vendégek. 39.28-nál Ábrahám szabálytalankodott, ami a mérkőzés első kiállítását hozta, majd az utolsó másodpercekben Máté és Aranyos összecsapása is két percet ért.

A 3. etapban megtalálták egymást a játékosok, sorozatban jöttek a kiállítások. A harmad kezdetén kihagytuk az emberfórt, majd hátrányba kerültünk Révész Csongor kisbüntetése nyomán. 45.16-nál Szeferinkin és Sándor keveredett összetűzésbe, ám alighogy visszatértek a büntetőpadról, Kovács Kristófot állították ki, majd Polgár 2 perce következett. A találkozó állása sokáig nem változott, 56.05-nél azonban Ördög Roland a védőjétől szorongatva lőtte be Váraljai Ádám átadását.

A debreceniek könnyed játékkal nyertek, és csoportjukban kilenc pontos előnnyel az élen zárták az alapszakaszt. Antek Tamás 33 lövést hárított és 100 %-os teljesítményt nyújtott a debreceni kapuban. Sok pihenésre nincs módja a mieinknek, hétfőn indul a középszakasz és első ellenfélként a Lehel HC érkezik.

A mérkőzés végén Prakab Szilárd másodedző készített mérleget.

„Az 1. harmad kezdetétől oda-vissza ment a játék, mind a két csapatnak akadtak helyzetei. Mi eléggé puhán kezdtünk és a lövéseink minősége sem volt megfelelő. A 2. játékrészt 0-0-ról indítottuk, a harmad feléig a korábbiakhoz hasonlóan nézett ki a játék, aztán Mihalik Gergő betalált, ezzel megtört a jég. Innentől a mieink akarták jobban a győzelmet, de továbbra is szükség volt Antek Tamás kiváló védéseire. Attól függetlenül, hogy tét nélküli meccset játszottunk, összességében sikerült a találkozót az alapszakaszunkhoz méltó módon befejezni.”

Debreceni HK – FTC-Telekom 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Gólszerzők:
Mihalik G., Kovács B. és Ördög
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok