Győzelemmel nyitottuk az EBEL Nemzetközi Tornát

Szeptember 6-án elkezdődtek az osztrák bázisú U 16-os nemzetközi torna küzdelmei. A sorozatra összesen 22 csapat nevezett, 10 osztrák, 7 magyar, 3 szlovén, valamint egy-egy cseh, illetve horvát.

Közülük négy kiemelt együttes - a Klagenfurt, a Villach, a Fehérvár és az UTE - automatikusan bekerült a negyeddöntőbe, míg a többieknek selejtezőt kell játszaniuk. A debreceni srácokat a MAC-al és a Vasassal együtt a magyar A-csoportba sorolták, akik a zalaegerszegi előcsatározások során az osztrák B-csoport tagjaival (EAC Junior Capitals, EHC Lions és az Okanagan) kerültek szembe. A mieink a nyitónap estéjén a bécsi fiatalokkal találkoztak.

Az 1. harmadban gyorsan vezetéshez jutottak a mieink. 01.05-nél az osztrák csapatból Poisinger 2+10 percet kapott palánkra lökésért, az emberfórt 01.41-nél Révész Levente váltotta gólra. Sajnos a szabálytalanság nyomán Gönczi Gergő megsérült, nem tudta folytatni a játékot. A 3. percben Rózsa Botondot állították ki, ezt azonban kivédekezték a debreceniek. A harmad hátralévő részében végig fölényben hokiztunk, de két nagy helyzetünk is kimaradt, így végül egy gólos előnnyel zártuk az első periódust.

A 2. játékrész legelején a srácok növelték az előnyüket; 21.41-nél szép egyéni akció nyomán Révész Levente a kapust is kicselezve talált be a bécsiek hálójába. A harmadban fölényt harcolt ki debreceni együttes, a kapura lövések aránya 12-8 volt a javunkra, több gól azonban nem esett. A két gólos vezetés kulcsa az volt, hogy sikerült egymás után három emberhátrányt kivédekezni.

A 3. etapban gyorsan szépített Junior Capitals, a gólt a 43. percben Sheard szerezte, 52.02-nél azonban Aranyos átadásából Szeferinkin visszaállította a 2 gólos különbséget. Gyorsan pörögtek az események; nem egészen két perccel később Schorna találatával feljebb zárkózott a vetélytárs. 56.24-nél az ellenfél lehozta a kapusát, Novák Benedek pedig gyorsan kihasználta a kínálkozó lehetőséget. A meccs vége igencsak izgalmasra sikeredett; 57.20-nál Szeferinkint ültették ki, de ebből a szituációból is a mieink jöttek ki jobban; az 58. percben Révész Levente indult rá egy előre vágott korongra és újabb üres kapus találattal beállította az 5-2-es végeredményt.

A találkozó után Okos Csanád vezetőedző elégedetten nyilatkozott.

„Az első perctől kezdve jól álltunk bele a mérkőzésbe és végig domináltunk. Jól védekeztünk, határozottak voltunk támadásban is, végül teljesen megérdemelten húztuk be a győzelmet. A 3. harmad elején egy kicsit magunkra engedtük az ellenfelet, de ez a meccs végeredményét nem befolyásolta.”

U 16 Nemzetközi Torna
Debreceni HK – EAC Junior Capitals 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)
Gólszerzők:
Révész L.(3), Szeferinkin és Novák, illetve Sheard és Shorna

További eredmények:
MAC Budapest - EHC Lions 7-1 (4-0, 2-1, 1-0)
Vasas SC – Okanagan HCE  8-4 (2-1, 3-2, 3-1)

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok