Feljöttünk a második-harmadik helyre

Junior csapatunk kevesebb, mint 2 napos szünet után folytatta a győri együttes üldözését.

A srácok Dunaújvárosban meccseltek, négy sztenderd játékosunk nem tarthatott a többiekkel. A debreceni kaput Gönczi Bence védte, rajta kívül 13 mezőnyjátékost neveztünk a mérkőzésre.

Az 1. harmad komoly debreceni nyomással és két gyors góllal indult. A második és a negyedik percben egyaránt Szabó Dávid volt eredményes, előbb Jakabfy, majd Karmaev átadásából. A 9. percben Glotov „belenézett” csapattársa lövésébe, a kórházban 4 öltéssel kellett a sérülését összevarrni, nem tudta folytatni a találkozót. Piszmann kiállítása után 11.40-nél Kovács Roland már a harmadik vendégtalálatot szerezte. 19.21-nél Somogyi révén szépítettek a hazaiak, a pakkot kiszúrták Gönczi kesztyűje alól és a játékvezetők gólt ítéltek. A harmad utolsó percében Karmaev kapott egy óriási passzt Bartóktól, majd üres kapus góllal alakította ki az első etap végeredményét. A nyitó harmadban 9-16 volt a kapura lövések száma.

A 25. percben Bartók remek átadásából Dorogi talált be a hazai csapatnak. 29.57-nél a hazaiak kapust cseréltek; Kamondy állt be Jason Ferreira helyére. A meccs ezen szakaszában erősen támadtak az újvárosiak, sok dolga volt a debreceni kapusnak. 33.06-nál Kókai kapott 2 percet, a csapat pedig emberhátrányban egy gólt, ezt Kabataev szerezte. 37.14-nél Diószegit ültették ki, az emberhátrányt sikerült kivédekezni. A 2. harmad váltakozó játékot hozott, a hazaiak kicsivel többet próbálkoztak a gólszerzéssel.

A 3. harmad 1. percében Smirnov került a büntetőpadra, az újabb hazai fórt Zsiga használta ki, aki beleszúrt egy távoli lövésbe. Ezt követően azonban csak debreceni találatokat jegyezhettünk fel; a harmad fele táján Jakabfy Samu egymás után kétszer is mattolta az újvárosiakat, míg az utolsó gólunkat 55.45-nél, egy szóló után Smirnov szerezte. A meccs 3. etapjában is komoly fölényt harcoltunk ki, 7-17 volt a kaput eltaláló lövések száma. Sajnos, az 50. perc környékén Kókai combjába beletérdeltek, számára is véget ért a meccs.

A szurkolók közül többen is féltették egy kicsit ettől a meccstől a számos játékosát nélkülöző debrecenieket. A srácok azonban bátran és jól játszottak, nyolc gólt ütöttek az újvárosiaknak, éppen annyit, mint szeptember 25-én Debrecenben. A mai győzelmükkel a mieink pontszámban beérték a második helyezett Győri ETO HC-t, a következő meccsüket október 7-én játsszák le, az FTC-Telekom ellen.

A találkozó után György József vezetőedző méltatta csapata kiváló teljesítményét.

„Nagyon örülök a győzelemnek, mert igencsak rövid cserepaddal utaztunk el erre a mérkőzésre. Eleve csak 4 hátvéddel tudtunk kiállni, a csapatból Glotov és később is Kókai is kiesett. Voltak pillanatok, amikor úgy láttam, hogy nem sok szufla maradt a srácokban, de szerencsére most idejében meglőttük a góljainkat, így magabiztosan tudtuk irányítani a meccset. A kapunkat Gönczi Bence védte, 36 lövést kapott és megint nagy szerepe volt a 3 pont megszerzésében. Sajnos, megint nagyon könnyű síppal kaptuk a kiállításokat, a hazaiak már kevésbé. Elszomorító, hogy az újvárosi játékosoktól a találkozó vége felé olyan megnyilvánulásokat is láttam, amelyek nem valók sportpályára.”

Kíváncsiak voltunk a meccsen remekül teljesítő Szabó Dávid véleményére is.

„Szerencsére jól kezdtünk és hamar meglőttük az első góljainkat. Kemény feladat volt, mivel az újvárosiak végig a nyakunkban loholtak. Sok kiállítást kaptunk, ami tovább nehezítette a dolgunkat. Nagyon örülök a góljaimnak, köszönöm a srácoknak a jó passzokat! Végig igyekeztem védekező munkával, blokkolásokkal is hasznára lenni a csapatomnak. Nagyon kevesen voltunk, de mindenki maximálisan elvégezte a rábízott munkát, így tudtuk hazahozni a 3 pontot.”

Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni HK 3-8 (1-4, 1-1, 1-3)
Gólszerzők:
Somogyi Kabataev és Zsiga, illetve Szabó D. (2), Jakabfy (2), Kovács R., Karmaev, Dorogi és Smirnov

 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok