Feljebb léptünk november óta

Vasárnap délután az U 16-os tabella második helyezettje, az UTE csapata látogatott Debrecenbe. Legutóbb november 22-én találkozott a két együttes, akkor a mieink egy eléggé méretes zakóba futottak bele Újpesten.

Most alkalom nyílott arra, hogy a srácok megmutassák, mennyit fejlődtek, csiszolódtak azóta.

Az 1. harmadban mezőnyfölényben játszott ugyan a vendégcsapat, de a mieink is bátran és agresszíven hokiztak. Két kiállítást kaptunk az első 20 percben, ám mind a kettőt ki tudtuk védekezni. 08.28-nál Polónyi révén szerezték meg a vezetést a lila-fehérek, de több találatra nem futotta az erejükből.

A 2. játékrész legelején az ellenféltől Mátyást vitték ki a játékvezetők, a fórt nem tudtuk gólra váltani, mivel rövidesen Fehér Ádám is kiült. A 26. és a 28. percben két gólt ütöttek a lilák, Kulcsár és Laskawy találtak be. A mieink azonban továbbra is elszántan küzdöttek. 28.50-nél Tóth Zoltán, míg a 36. percben Juhos Patrik került a büntetőpadra, de az eredmény nem változott, jól védekeztünk.

A 3. harmad elején, 5 perc elteltével Szabó Rácz góljával növelte az előnyét az UTE. 47.08-nál Kulcsár ültették ki, 15 másodperccel később Horváth is követte, 2+10 percet kapott fejre irányuló támadásért. A kettős emberfórt kihasználták a mieink, Révész Levente átadását Fehér Ádám lőtte be. 55.10-nél ismét emberfórba kerültünk. Okos Csanád időt kért, hogy eligazítsa az első sort, de sajnos, nem sikerült tovább faragni a hátrányunkból. A 3. harmadban aktívabban hokiztak a mieink, többet támadtak, többet lőttek kapura, mint az újpestiek, de befejezések nem igazán sikerültek.

A két csapat előző mérkőzéséhez képest a debreceniek jól tartották magukat, sokkal bátrabban és agresszívebben hokiztak, mint korábban. A védelmünk jól oldotta meg az emberhátrányos szituációkat, a támadók is aktívak voltak, többször is nyomást tudtak helyezni az ellenfélre, míg a kapunkban Gergely Hunor 38 lövést hárított.

A találkozót Okos Csanád vezetőedző elemezte.

„A mérkőzés előtt kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk a mentális felkészülésre. Mindezt azért, mert a korongbedobás pillanatától fejben is készen kell állni mindenkinek, nincs idő a pályán ébredezni. Az előző találkozónkhoz képest a fő célunk az aktívabb játék volt. Örülök, hogy bátrabban és sokkal fegyelmezettebben sikerült beleállni a mérkőzésbe. Jóval agresszívebben  játszottunk a védekező zónánkban, kevesebb teret engedtünk azt ellenfélnek. A támadások építésében, főként az első sorunk nyújtott jó teljesítményt, szép kontrákat vezettek és többször nyomás alá helyezték az ellenfelet, viszont a befejezések még nem igazán akarnak működni. Összességében jó mérkőzést játszottunk, Gergely Hunor is szép védéseket mutatott be a kapuban.”

Debreceni HK – UTE 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)
Gólszerzők:
Fehér Á., illetve Polónyi, Kulcsár, Laskawy és Szabó Rácz
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok