Feledhető nyitónap

U 14-es együtteseink szeptember 19-én, idegenben kezdték meg az új szezont. A B2-es csoportba sorolt második csapatunk Jászberénybe látogatott, míg az első csapat a Tüskesátorban lépett pályára, a KMH Knights ellenében.

Minthogy az A1-es és a B2-es csoport számára egyaránt ez volt a bajnokság első játéknapja, az ellenfelek játékerejéről vajmi keveset tudtunk, reális várakozásokat sem lehetett megfogalmazni. Természetesen örültünk annak, hogy sikerült a meccseket lejátszani, az eredmények azonban már jóval kevesebb okot adtak a vidámságra.

A jászberényi találkozón néhány perc múltán nyilvánvalóvá vált, hogy kis létszámú és hiányos kerettel felálló debreceniek sajnos, nincsenek egy súlycsoportban a hazai együttessel. A Lehel játékosai már a meccs 2. percében betaláltak, majd nyolc másodperccel később növelték a különbséget. Az 1. harmadban több gól nem esett, a mieinknek a védekezésre összpontosítottak, a kaput eltaláló lövések száma 12-3 volt a hazaiak javára.

A 2. játékrészben még nagyobb fölénybe kerültek a jászberényiek. A vendéglátók a 7. percben újabb gólt szereztek, ettől fogva 2-3 percenkét növelték az előnyüket, a 2. etap végén 9-0 állt az eredményjelző táblán.

A 3. harmad egy picit kiegyenlítődött a játék, az 50. percben Csóka Bernát egyéni akció végén kozmetikázott az eredményen. Utána viszont megint csak hazai találatok következtek, szám szerint négy, ezzel kialakult a végeredmény, ami egyértelművé tette, hogy a jövőben rengeteg munka vár még a mieinkre.

A nem túl acélosra sikeredett mérkőzésről a szakvezetőt, Köllő Istvánt kérdeztük, aki a következőket válaszolta.

„Alig több, mint két sor játékossal érkeztünk Jászberénybe, néhányuknak ez volt életük első mérkőzése. Az 1. harmadban viszonylag elfogadhatóan hokiztunk. Az elején maradtak ki helyzeteink, miközben az ellenfél kihasználta, hogy a védőink a kelleténél jobban betömörülnek a kapunk elé. A 2. harmadban fejben is elfáradtunk, az első sorunk próbálta tartani magát, de a másodiknak ez nem sikerült. A záró harmadban lőttünk egy pár kapuvasat is, de ahogyan az lenni szokott, szerencsénk sem volt. A magam részéről azért szorosabb eredményre számítottam. A játék képe alapján nem volt akkora különbség a két együttes között, amint azt az eredmény mutatta.”

2020.0919. 12.00 Jászberény
U 14 70/ B2-es csoport
Lehel HC – Debreceni HK B 13-1 (2-0, 7-0, 4-1)
Gólszerzőnk:
Csóka B.
 A Tüskesátorban az első harmad 10. percéig nem esett gól, akkor viszont egymás után kétszer is beköszöntek a hazaiak. A mieink eleinte nem találták a játékukat, sok hibát vétettek, de aztán lassan belemelegedtek a játékba. A harmad egészét tekintve a fővárosi csapat hokizott fölényben.

A 2. harmadban feljebb kapcsoltak a mieink, de hiába alakítottunk ki ígéretes helyzeteket, nem tudtunk az ellenfélnek betalálni. A játékrész vége táján kétszer is emberhátrányba kerültünk, amelyeket sikerült kivédekezni, de ezalatt nem tudtunk a támadó játékra összpontosítani. Sajnálatos módon az utolsó percben növelte előnyét a hazai gárda, így már három góllal vezettek.

A 3. harmadban sikerült sebességfokozatot váltani a mieinknek, bár a játékrész első találatát a fővárosiak szerezték. A 48. percben Máthé Miklós értékesítette Vincze Dávid átadását, majd 55. percben szerepcsere történt, ezúttal Vincze Dávid talált be Máthé Miklós passzából. Debreceni időkérés után folytatódott a találkozó, de a további felzárkózás nem sikerült; a KMH kontrából ismét elhúzott 3 góllal, majd egy 2 perces kisbüntetés nyomán végleg elszálltak a reményeink.

A találkozó tapasztalatairól Borbát Norbert edzőtől érdeklődtünk.

„Nem indítottuk jól a mérkőzést, - kezdte a szakvezető - az első tíz percben volt némi zavar a játékosokban; nem sikerültek a passzok, rendre rossz döntéseket hoztunk. Mindez betudható lehet annak, hogy ez volt az első bajnoki meccse a csapatnak és izgultunk egy kicsit. Sajnos, ezt az időszakot nem úsztuk meg gól nélkül, az ellenfél kétszer betalált. Úgy látszott, hogy a két gól jót tett a csapatnak; kezdtünk magunkra találni és a harmad hátralevő részében már oda-vissza játék folyt a jégen.

A második harmadban sikerült több helyzetet kialakítani, nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, több nagy gólszerzési esélyünk is volt, de nem tudtuk gólra váltani. A harmad vége felé történt két buta kiállítás megtörte a lendületünket, újra az ellenfél vette át az irányítást és a harmad végén ismét betaláltak. A 3. harmad elején egy gyors kontra után megint gólt szerzett a KMH. Ezek után sem adtuk fel, aminek meg is lett az eredménye; egyéni akcióból gólt szereztünk, ami adott még egy lökést; rövidesen értékesítettünk egy szépen kijátszott helyzetet. Ezután próbáltunk nyomást helyezni az ellenfélre a védekező harmadukban, de sajnos, egy kontratámadás nyomán ismét gólt szereztek és eldöntötték a találkozót.”

2020.09.19. 12.15 Tüskesátor
U 14 2/A1 csoport
KMH SE Knights – Debreceni HK 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)
Gólszerzők:
Lengyel, Porubcsánszki, Kis, Rábel és Takács, illetve Máthé és Vincze D.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok