Fájó vereség a Jegesmedvéktől

Szombaton délben vívta meg az idei harmadik bajnoki mérkőzését a DHK U 18-as együttese a DVTK Jegesmedvékkel szemben.

A két csapat legutóbb felkészülési meccsen találkozott egymással, azt a derbit a miskolciak nyerték, de úgy voltunk vele; gyenge főpróba, sikeres előadás!

A mérkőzést jobban kezdték a vendégek, a mieink sok hibával játszottak. A 3. percben kezdtünk éledezni, Diószegi jó átadását Bartók perdítette a kapu mellé. Három perccel később az 1. sorunk vezetett formás támadást, Szabó Kornél kígyózott át a Jegesmedvék védelmén, de a passzát elvétették a támadók. 06.39-nél Sándor Bencét állították ki, az emberhátrányt azonban sikerrel hárította a hazai védelem. Ezután percekig a mezőnyhoki dominált, sok ütközéssel és kardozással tarkítva. 13.33-nál kavarodás támadt a miskolci kapu előtt, az ide-oda pattogó korongot végül Spakovszky kotorta be. A 14. percben 3-2-re kontráztak a mieink, de a lövés és az ismétlés is kipattant a Jegesmedvék kapusáról. Nem sokkal később Ellerbrock került tiszta helyzetbe, de Pratákot találta telibe. Az első játékrészben kiegyenlített hokit láthatott a közönség.

A 2. harmad elején előbb Antek fogott meg egy szólót, majd Galajda kapott 2 percet testre ütésért, de az előnnyel nem tudtunk mit kezdeni. 23.17-nél egyenlített a vendégcsapat, Mattyasovszky lövése az egyik védőnkről pattant a hálónkba. 23.28-nál Spakovszkyt szórták ki a játékvezetők. Röviddel azelőtt, hogy kiegészültek volna a mieink, Kunsági is a büntetőpadra került bottal lökésért, sőt, egy csapatbüntetést is kiszabtak a vendégegyüttesre. 25.46-nál kihasználtuk a dupla fórt, Bartók keresztpasszát Spakovszky vágta be. A 27. percben Tóth 2+10 percet kapott egy durva palánkra lökésért, de a fór ezúttal kimaradt. A 31. percben egyenlítettek a Jegesmedvék, a mieink védői csak szemmel verték a vendégek támadóit, a góljukat Demkó szerezte. A harmad közepén keményen megnyomtunk egy cserét; kétszer is becsengettünk a vendégeknek, Bartók lövése után a pakk két vasat érintve pattant ki a mezőnybe! 31.57-nél újra megszereztük a vezetést, Szabó Kornél szép átadását Ellerbrock emelte be. A játékrész végén sorozatban követtük el a védelmi hibákat, de a szerencsének és Antek remek védéseinek köszönhetően megmaradt a vezetésünk.

A 3. harmad 2. percében Bartók fülelt le egy átadást, üresből lőtte kapura, de a pakk nem csúszott át Praták mamutja alatt. Erősen nyomott és egyre nagyobb fölénybe került a vendégcsapat. 44.51-nél szabadon húzogattak a védekező harmadunkban, végül Tóth lőtte el a pakkot, Antek nem láthatott túl sokat a helyzetből. Néhány percig a mezőnyben folyt a játék, majd Sándor Lászlót állították ki, de a hátrányt sikeresen kivédekeztük. 54.45-nél előnybe kerültek a Jegesmedvék; a kék vonalnál Illés csapott bele a korongba, ami egy miskolci játékos testéről került a debreceni hálóba. György József azonnal időt kért, de fáradt és görcsösen hokizó legénysége nem tudott komoly helyzetet kialakítani. Egy perccel a meccs vége előtt Antek elhagyta a kapuját, azonban az eredmény már nem változott.

Ezen a találkozón nem játszott csúcsformában a debreceni legénység, de a 2. harmad végéig így is vezettünk, illetve az 54. percig döntetlenre álltunk. A pontok sorsát összességében az döntötte el, hogy a 3. sor nem bírta a rájuk nehezedő nyomást, három gólt kaptak, miközben az első sorunk támadói nem tudtak betalálni. A jövő szerdán papíron könnyebbnek ígérkező ellenfél, a Szegedi Vízmű következik, lesz tehát némi idő arra, hogy rendezzük a sorainkat!

A találkozó történéseit György József vezetőedző elemezte.

„Az első harmadban volt a legkiegyenlítettebb a játék, közel azonos számú kapura lövéssel. Egy támadó harmadban egy megnyert buli után sikerült megszerezni a vezetést is Spakovszky révén. A második harmadban nagyon sok helyzetet tudtunk kialakítani, de egy távoli lövés megpattant az egyik védőnkön, ezzel kiegyenlített az ellenfél. Nem sokkal később kettős emberelőnybe kerültünk, Bartók kitűnően vitte végig a korongot, Spakovszkyhoz passzolt, aki megszerezte a saját és csapata második gólját. A 30. percben nem voltunk elég határozottak a védekező harmadunkban, azonnal büntetett az ellenfél. Röviddel később Szabó Kornél lövése Ellerbrockról jutott a miskolci kapuba. A 3. harmadban a vendégek hokiztak fölényben, a harmadik sorunk megkapta a harmadik gólját is. Ezután nagy nyomás nehezedett a kapunkra, sokszor Antek volt a végállomás. Nekünk is megvoltak a helyzeteink és a ziccereink, gólt azonban nem tudtunk szerezni. Öt perccel a találkozó vége előtt egy kék vonalról elengedett lövés szerencsétlenül pattant meg egy miskolci játékos testén és bevágódott a hálónkba. A végére nem sok erőnk maradt, de így is mindent megtettünk az eredmény megfordításáért. Az utolsó percben 6-5 ellen támadtunk, de nem sikerült pontot szerezni. A kapunkban Antek Tamás 37 lövést kapott, remekül hárított, magabiztos védések sorával tartotta meccsben a csapatot.

Nagyon nehéz mérkőzést vívtunk. Négy hátvéddel álltunk fel, ez a mérkőzés vége felé éreztette is a hatását, mert nagyon elfáradtak. A harmadik sorunk három gólt kapott, az első sor pedig nem tudott gólt szerezni. A miskolciak élesebb voltak ezen a mérkőzésen, mi nagyon sok hibát vétettünk, lassan gondolkodtunk, támadásban nem volt megfelelő az összjáték, a befejezéseknél pedig puhának bizonyultunk. Amíg nem tudom összerakni azt a három sort, amelyik ezen a szinten képes korcsolyázni és küzdeni, addig nem sok sikerről lehet majd beszámolni. Sajnos, az U-16-ból érkezett játékosok behozhatatlan hátránnyal rendelkeznek, ezt pedig ezen a szinten minden cserében büntetik.”

U 18 16/EBJL 41
Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)
Gólszerzők:
Spakovszky(2) és Ellerbrock, illetve Mattyasovszky, Demkó, Tóth és Illés

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok