Ezüstös vasárnap a CJHL-ben, 7. hely Mostban!

A csehországi tornák harmadik napjára mindkét helyszínen maradtak kérdőjelek.

Mostban az utolsó helyosztó meccs eredményének függvénye volt, hogy a csapatunk az 5., vagy a 7. helyen fejezi be a küzdelmeket, Brumov-Bylniceben viszont az volt a fő kérdés, hogy a már megszerzett bronzérmet lehet-e tovább fényesíteni?! A mieink válasza a jégen született meg; a DHK serdülő csapata ezüstérmet szerzett a CJHL 2017-18-as szezonjában! Gratulálunk GYÖRGY JÓZSEF edzőnek, a játékosoknak, a csapat stábjának, mindenkinek, akik támogatták együttesünket a nagyszerű sikerhez vezető úton! És gratulálunk SZABÓ KORNÉLnak is, aki rangos egyéni díjat kapott, ő lett a torna legjobb hátvédje! Nagyon kellett ez a győzelem és a vele járó lelki pluszok is, hiszen 04.10-én hátra van még egy nehéz helyosztó mérkőzésünk a hazai serdülő bajnokság bronzérméért.
 

NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Brumov-Bylnice (CZE)

Debreceni HK - Niedzwiadki MOSiR Sanok 0-3 (0-3, 0-0)
György József az alábbiak szerint értékelt: „A találkozón végig jobban játszottunk, mint a 4. fordulóra keményen „feltunningolt” ellenfél, a kaput eltaláló lövések aránya 13-8 volt a javunkra mindkét félidőben. A Sanok kijátszott helyzetből érte el az első gólját, a második és a harmadik alkalommal viszont mi voltunk emberelőnyben. Az okok; rossz csere, illetve korongvesztés. Végső soron az ellenfelünk a hibáinkat kihasználva szerezte a góljait, mi viszont képtelenek voltunk betalálni. Már az első félidőben is akadtak helyzeteink, a másodikban azonban legalább 5-6 tiszta lehetőséget szalasztottunk el. A mérkőzés képe alapján a három gólos különbség túlzottnak látszik.”

Debreceni HK - HKM Michalovce 1-2 bü (1-1, 0-0, 0-1)
Gólszerzőnk:
Szabó K.
„Hatalmas küzdelemben gyűjtöttük be az ezüstéremhez szükséges utolsó pontot. Mi szereztük meg a vezetést Szabó Kornél kék vonalas lövésével, 20 másodperccel a félidő vége előtt egy kipattanóból egyenlített a Michalovce. Az első játékrészben Gönczi védett, szépen dolgozott, a másodikban Antek váltotta. A 2. félidőben több lehetőséget dolgoztunk ki, mint az ellenfelünk, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Az meccs utolsó szakaszában még kaptunk két nehezen érthető kiállítást, amelyeket önfeláldozó munkával sikerült kivédekezni.

Nagyon akartuk ezt a sikert, ennek megfelelően a játékosok óriási munkát tettek bele a mérkőzésbe. Mindenki a végsőkig harcolt, küzdött és a találkozó lefújása után hatalmas energiák szakadtak fel a srácokból. Nagyon kellett ez a siker, bízom abban, hogy komoly plusz energiákat biztosít majd a keddi bajnoki mérkőzésünkre!”

A CJHL 2017-18-as szezonjának „félhivatalos” végeredménye az U 16-os korosztályban a következő:

1. SDYUSSHOR 2002-Charkov
2. Debreceni HK
3. Kryzynka Kyev
4. HKM Michalovce
5. Niedzwiadki MOSiR Sanok
6. Gladiators Dunarea Galati
7. Brumov-Bylnice
 Most (CZE)

Most (CZE)- DHK  7-2 (2-1, 2-1, 3-0)
Gólszerzőink:
Gönczi G. és Révész L.
„Két hasonló kaliberű csapat találkozott ezen a mérkőzésen. Mi nem voltunk eléggé lelkesek és harciasak. Fegyelmezetlenül védekeztünk, védhető gólokat kaptunk, elöl pedig kevés helyzetet alakítottunk ki. Összességében küszködtünk, gyakran hoztunk rossz döntéseket, de az energia, a motiváció volt az, ami leginkább hiányzott. A találkozó közben próbáltam átvariálni a sorokat, de ez sem hozott érdemi változást. Végeredményben a 7. helyen zártuk a tornát.”

A mosti helyszínen a Sparta Praha végzett az élen a Czech Sars Team és a Silver Shark (RUS) előtt, a negyedik helyet a finn Kiekkohait Salo szerezte meg. Az alsóházban Gruner Hockey (NOR), Most, DHK, Freiburg volt a sorrend. 

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok