Értékes győzelem a miskolciak ellen

Az U 14 B bajnokság élcsoportjához tartozó két együttes találkozott pénteken este a Debreceni Jégcsarnokban. A mienk a DVTK Jegesmedvéket fogadták és a korábbi eredmények alapján igencsak szoros mérkőzésre volt kilátás.

Az 1. harmad elején kicsit benn maradtunk az öltözőben, 21 másodperccel a korongbedobás után Kunsági góljával vezetést szerzett a vendégcsapat. A harmad további részében főként a mezőnyben folyt a küzdelem, mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, több gól már nem esett. A 2. játékrészben feljebb kapcsolt a debreceni alakulat, ennek nyomán sikerült megfordítani az eredményt; a 26. percben Bodnár Bence egyenlített, majd Szalontai Lázár találata meghozta a vezetést is. A 2 periódus végén a miskolci csapat kapust cserélt, de az újonnan beállt hálóőr sem tudta „lehúzni a redőnyt”, 46.30-nál Czecze Hunor egyéni akció végén növelte az előnyünket. A harmad fele táján előbb Vona Balázs kapott egy kisbüntetést, majd újabb két hazai emberhátrány következett. A fórban erősen nyomtak és sokat lőttek kapura a vendégek, gólt azonban nem tudtak elérni. A harmad végén aztán két alkalommal is emberhátrányba kerültek, ezzel elszállt az esélyük az egyenlítésre.

A debreceni srácok jó játékkal újabb értékes győzelmet arattak, amivel a csoport tabelláján átvették a vezetést. A találkozó eseményeire György István vezetőedző tekintett vissza.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk a miskolci csapat ellen. Vártuk már ezt a találkozót, mert tudtuk, hogy a korábbi ellenfeleiknél jóval erősebb csapat érkezik hozzánk. Kiegyensúlyozott meccset vívtunk, mindkét együttes előtt adódott lehetőség szép számmal. Annyiban feltétlenül jobbak voltunk náluk, hogy képesek voltunk kontrollálni és jó irányba terelni az érzelmeinket, továbbá nagyobb volt bennünk az átütőerő a kritikus szakaszokban. Jól dolgoztunk a koronggal és korong nélkül is, ami nagyon tetszett. A mérkőzés során akadtak olyan időszakok is, amikor bajban voltunk a védekezéssel, de a kapusunk, Dorogi Vince tartást adott és mindig átlendítette a csapatot a nehéz pillanatokon. Büszke vagyok a srácokra, hangsúlyozva, hogy nem elsősorban a végeredmény, hanem a mutatott játék miatt.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Gólszerzők:
Bodnár, Szalontai és Czecze, illetve Kunsági

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok