Eredménykényszer nélküli, élvezhető játékra törekedtünk

A debreceni U 14-es CJHL tornával egy időben, két helyszínen folytatódtak az U 16-os korosztály küzdelmei is. A mieink a Sasok Divízió Piros csoportjában voltak érdekeltek, ők a 3. forduló során Nagymihályban léptek a jégre.

Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, a srácok pénteken a HK Mládez Michalovce és a Kryzhynka Kyev csapataival kerültek szembe, de bőven maradtak izgalmak a következő játéknapokra is. A hétvége eseményeit Okos Csanád vezetőedző értékelte.

Eredmények

Sasok Divízió/Piros- csoport
3. forduló
Nagymihály (SVK)

2. játéknap
2020.02.07. (szombat)

SDUSHOR Minsk - Debreceni Hoki Klub 7-1 (0-0, 7-1)
Gólszerzőnk:
Kovács Balázs

„Ezen a meccsen a torna egyik legerősebb csapatával kerültünk szembe. Az első játékrészben sikerült felvenni a ritmusukat, veszélyesek voltunk a kapujukra, de betalálni nem tudtunk. Próbáltuk felvenni a harcot a testjátékban is, ami részben sikerült, közben kaptunk három kiállítást, de ezeket sikeresen kivédekeztük. A 2. etapra már nem sok energiánk maradt, teljesen ők uralták a játékot, pár perc alatt nagy hátrányba kerültünk és ettől kezdve már nem tudtunk mérkőzésben maradni.”

Debreceni Hoki Klub - MSKM Trebisov 2-1 (1-0, 1-1)
Gólszerzőink:
Révész Levente, Fehér Ádám

„Két azonos játékerővel rendelkező csapat találkozott egymással. A mérkőzés nagyobb részében mi domináltunk, viszont a második periódusban eléggé hullámzóvá vált a játékunk, minden cserénk másképpen alakult. Előfordult, hogy a támadó zónában remek játékot produkáltunk, aztán a következő cserében alig tudtunk kijönni a harmadból. Védekező játékosaink önfeláldozó munkájának köszönhetően azonban csak egy gólt tudott szerezni az ellenfél.”

3. játéknap
2020.02.08. (vasárnap)

Debreceni Hoki Klub - HK Partizan Beograd 1-4 (1-3, 0-1) 
Gólszerzőnk:
Tóth Zoltán

„Hiába dolgoztunk ki jó pár helyzetet, beleértve három szólót is, az átütőerőnk nem volt az igazi. Az első  sorunk támadó játéka nem működött igazán hatékonyan, a támadásépítés akadozott, a korongok nem álltak meg az ütőn, vagy a passzok nem voltak pontosak. A második és harmadik sorunk próbálkozásai tetszettek, hasznos letámadásokat hajtottak végre, igyekeztek célratörően hokizni. Petruska Olivér kiválóan teljesített a kapunkban.”

Debreceni HK - STS UKS Niedzwiadki MOSiR Sanok 6-3 (2-2, 4-1)
Gólszerzőink:
Csanády Marcell (2), Révész Levente, Fehér Ádám, Urbán Ákos és Varga Máté

„Pörgős, izgalmas és érzelem-gazdag mérkőzésre számítottunk, mivel a sanok-i együttes a miénkhez hasonló játékerőt képviselt. Az 5 az 5 elleni játékban az esetek többségében dominálni tudtunk, mentek a lábak, sokkal aktívabb voltunk a letámadásoknál, mint a reggeli mérkőzéseken. A támadó zónában igyekeztünk megtartani a korongot, takartunk és próbáltuk alkalmazni a visszaforgatást kapu mögé. Ez sikerült is, három gólunkat kipattanó, vagy beléérés után szereztük. A 2. játékrészben akadt egy pár érdekes ítélet, kezdték kirakni a mieinket a büntetőpadra, emiatt elég sok lövést kaptunk. Azonban az önfeláldozó blokkoknak és a jó kapusteljesítménynek köszönhetően a Sanok már csak egyszer tudott betalálni.”

Okos Csanád a tornán szerzett benyomásait a következőképpen értékelte.

„Ezen a tornán végig 3 csatársorral és 5 hátvéddel játszottunk. Elsősorban az volt a célunk, hogy minden játékos minden meccsen megfelelő jégidőt kapjon. A találkozók többségében sikerült végig 3 sorral hokizni, a két kapusunk meccsenként váltotta egymást, nem igazán foglalkoztunk a számszerű eredménnyel. Nyomás nélkül játszottunk, az volt a legfontosabb, hogy mindenki élvezze a játékot és kicsit kizökkenjen az otthoni menetelésből. Annak ellenére, hogy jó pár kulcsjátékosunk hiányzott, a játékunk képével a képességeinkhez mérten elégedett voltam. A kapunk előtti területen történő emberfogásra és a helyezkedésre fektettük a fő hangsúlyt. E téren láttam is a fejlődést, remélem, hogy mindezt a magyar bajnoki mérkőzéseken még magasabb szintre tudjuk emelni.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok