Elveszítettük a szezonzáró mérkőzést

U 14-es együttesünk játszotta az idény utolsó hazai találkozóját a Győri ETO HC ellen. A szezonzáró meccs előtt mindkét együttes a csoportjuk élmezőnyében foglalt helyet, de a mieink egy ponttal jobban álltak az ellenfélnél.

Rosszul kezdődött a találkozó a debreceni legénység számára, a győriek Balogh révén már a 2. percben megszerezték a vezetést. 03.36-nál Liszkai Zétény került a büntetőpadra. Az emberhátrányban nem változott az eredmény, egyenlő létszám mellett azonban Wunder újra betalált a mieinknek. Röviddel később Pőcze szerzett újabb gólt, 15.50-nél azonban Máthé Miklós szépített. Az utolsó percekben Varga Csanád kétszer is bevette Dorogi Vince kapuját, négygólos győri előnynél kezdődött el az első szünet. Az 1. harmadban a győri csapat akarata érvényesült, jóval motiváltabban hokiztak, mint a mieink.

A 2. játékrész elején Varga Csanád folytatta a gólgyártást, aztán Pőcze, illetve Balogh is betalált és még mindig csak a 24. percben jártunk. 38.37-nél ismét Máthé Miklós volt eredményes. A harmad utolsó másodperceiben Kovács Balázst, majd Kiss Mátét is kiállították, kettős hazai emberhátrányban vonultak a csapatok pihenőre.

A 3. harmad elején Varga kihasználta a dupla fórt, az eredményjelző nem azt az állást mutatta, amit látni szerettünk volna. Még a harmad első felében Kovács Balázs kétszer is betalált a vendégeknek, de további felzárkózásra már nem került sor.  A záró etapban kiegyenlített hoki folyt a jégen, ám a vendégek így is biztosan tartották az előnyüket.

Az utolsó fordulóban tehát helycsere történt a csoport 2. helyén, a győriek feljöttek a 2. helyre, míg a mieink a harmadik, összesítésben a 7. helyet szerezték meg.

A mérkőzést a mieink vezetőedzője, György István értékelte.

„Azt kell mondanom, hogy a győriek 40 percen keresztül azt csináltak a pályán, amit akartak, sajnos, ehhez mi csak asszisztálni tudtunk; sokkal jobbak voltak korcsolyázásban, játékban, de még az elszántság terén is. A 3. harmadra egyenlítődött ki a játék, ehhez nyilván ők is kellettek, mert már alacsonyabb fordulatszámon pörögtek. Természetesen nem búslakodunk, egyáltalán nem volt rossz a szezonunk, mindenkinek sikerült egyénenként feljebb lépni, persze ennek mértéke mindenkinél más és más, ez igy van rendjén. Az építkezéshez nagyon hosszú időre van szükség, és mi nem akarjuk ezt az időt megkerülni. Fejlesztjük a játékosokat minden téren, hogy a lehető legjobbak lehessenek a későbbiek során.”

Debreceni HK – Győri NEMAK ETO HC 4-9 (1-5, 1-3, 2-1)
Gólszerzők:
Máthé (2) és Kovács B. (2), illetve Varga Cs. (4), Balogh (2), Pőcze (2) és Wunder
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok