Elszántan küzdöttek a srácok

Augusztus 27-én, délidő tájt játszotta le kölyök csapatunk az eddigi első felkészülési mérkőzését, a DVTK Jegesmedvékkel szemben.

Nem volt elegendő információnk a két csapat tényleges játékerejéről, de mint valamennyi Debrecen-Miskolc összecsapás, ez is izgalmasnak ígérkezett. A találkozó a várakozásoknak megfelelően, nagy küzdelmet és szoros eredményt hozott. A meccs elején többet támadtak a miskolciak és az első negyedórában el is húztak Spisák duplájával, valamint Kojsza találatával. A mieink azonban nem adták fel, dicséretesen küzdöttek és a 34. percben Nábrádi góljával sikerült szépíteni, ezzel el is hoztuk a 2. harmadot. 44.02-nél Szecsődi használt ki egy emberelőnyt, majd alig több, mint egy perccel később Borbás volt eredményes. Komoly mentális erőről tett bizonyságot a csapat, ennek köszönhető, hogy a háromgólos hátrányt sikerült ledolgozni. Nagy harc folyt a győztes gól megszerzéséért, ami végül a vendégeknek sikerült; Kojsza lőtt a felső sarokba, a Jegesmedvék minimális előnnyel nyertek.

György István tanítványai kifogástalan harci szellemről tettek tanúbizonyságot, folyamatosan küzdöttek, így sikerült 0-3-ról visszahozniuk a találkozót. A döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

György István
vezetőedző a saját speciális nézőpontjából vizsgálta meg a történteket.

„Augusztus hónapban az edzésprogramunk túlnyomó részét a korcsolyázás töltötte ki, a csapattól is azt kértük, hogy ne csináljanak semmi különöset, csak korcsolyázzanak sokat, függetlenül attól, hogy támadásban, vagy védekezésben vagyunk. Ez hellyel-közzel meg is valósult, sajnos, voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amikor leálltak a lábak, de ezt a helyzetet a játékosoknak még szokniuk kell. Meg is beszéltük a meccs végén, hogy az U 14-ben sokkal több mezőnymunkára van szükség, nagyobb odafigyelés kell és ha magasabb polcra szeretnének kerülni, akkor mindezt alapként kell kezelni. A játékelemek közül is csak az alapokat kértük a játékosoktól, mégpedig azt, hogy próbáljunk teret nyitni, ha birtokoljuk a korongot, ha pedig védekező pozícióban vagyunk, akkor szűkítsük a teret az ellenfél előtt. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de már most is voltak biztató jelek. Összességében jó meccsen vagyunk túl, biztató előjelekkel. Játékosaink túlnyomó többsége elszánt volt, nagyon akart és ez nekünk, edzőknek kezdésként elég is volt.”

Madura Armand a mezőnyjátékosként tekintett vissza mérkőzésre.

„A találkozó elejétől nagyon igyekeztünk, de kezdetben egy kicsit még bátortalanok voltunk, hiszen most játszottuk az első edzőmeccset az idén. A szünetben Isti bá’ bátorított minket és ezután már jobban ment a játék. Miután megszereztük az első gólunkat, még lelkesebben küzdöttünk és sikerült is kiegyenlíteni. A mérkőzés végén sem voltunk elkeseredve, mindannyian jól éreztük magunkat.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 3-4 (0-3, 1-0, 2-1)
Gólszerzőink:
Nábrádi, Szecsődi és Borbás, illetve Spisák(2) és Kojsza(2)

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok