Elől és hátul is sok volt a hiba

U 14 B csapatunk szombaton délben Győrben játszott bajnoki mérkőzést. A találkozó előtt a mieink az V. csoport 2. helyét foglalták el 17 szerzett ponttal, míg az ellenfelünk 5 pontja csak az utolsó helyezésre volt elegendő.

Az 1. harmadban valamivel gólra törőbben játszottak a hazaiak; akik a 6. percben Nagy révén a vezetést is megszerezték. Alig több, mint 2 perc múltán Doros Lukács kiegyenlített, majd 10.25-nél Somossy gójával a győriek visszavették a vezetést. A 14. percben elcserélték magukat a hazaiak, a fórunk azonban kimaradt, az ellenfél pedig Papp emberhátrányos találatával kétgólos előnybe került. Az első etapban a mieink sokat lőttek kapura, miközben a helyzeteink többségét nem tudtunk értékesíteni.

A 2. játékrész jobban játszott és jóval többet veszélyeztetett a debreceni alakulat. 27.53-nál azonban mégis a győriek lőttek gólt, megint Somossy talált be. A 33. percben néhány másodperces eltéréssel kétszer is eredményesek voltak a mieink, előbb Rozsos Áron, majd Tóth Zalán köszönt be a győriek kapusának. Nem sokáig maradt szoros az állás, a 39. percben Béres kiugrása után az ötödik hazai gól is megszületett. A játék képe debreceni fölényről árulkodott, ezt a lőlap (4-13) is alátámasztotta.

A 3. harmad elején tovább nőtt a gólkülönbség, 46.31-nél Szigeti-Kovács szerzett gólt. 52.44-nél a mieink szakvezetője, Köllő István időt kért. Az 56. percben megint kihagyott a debreceniek védekezése, Nagy belőtte a helyzetét, 57.21-nél Doros Lukács csak szépíteni tudott.

A mérkőzésen végig a mieink domináltak a mezőnyben, számos kidolgozott gólhelyzetünk azonban kimaradt, a védekezésünk is eléggé szellősnek bizonyult, ezen kívül 61,11 %-os kapusteljesítménnyel sem egyszerű nyerni. A vereség nyomán a kaposváriak megelőztek bennünket, visszacsúsztunk a tabella 3. helyére.

 A találkozó alakulását debreceni részről Köllő István edző értékelte.

„Már korábban is feltűnt nekem, hogy a győri csapat jobban teljesít, például nyertek a Kaposvár ellen is.  Rájöttem, hogy a győriek új kapust hoztak, aki velünk szemben is nagyon jól védett, csak nagy nehézségek árán tudtunk neki gólt lőni. Az első harmadunk egy kicsit gyengébbre sikeredett, utána azonban felvettük a szokásos fordulatszámot. Összességében hoztuk, amit tudunk, elégedett is vagyok a társasággal. A tanulság az, hogy nem szabad egyénileg próbálkozni, hanem csapatként kell dolgozni, kijátszani a helyzeteket, úgy ahogyan a győri meccs második és harmadik harmadában is tettük.”

Győri NEMAK ETO HC – Debreceni HK B 7-4 (3-1, 2-2, 2-1)
Gólszerzők:
Somossy (2), Nagy (2), Papp, Béres és Szigeti-Kovács, illetve Doros (2), Tóth Z. és Rozsos

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok