Egyoldalú mérkőzésen nyertek a lilák

Sűrű napjai voltak junior csapatunknak a hétvégén; szombaton a Vasas, vasárnap pedig az UTE ellen léptek a jégre.

A piros-kékekkel szemben nem ment rosszul a játék, így debreceni részről titkon azért reménykedtünk, bár az előjelek csöppet sem voltak kedvezőek.

Az 1. harmad váltakozó játékkal telt el, főleg a mezőnyben folyt a küzdelem. A mieink jól védekeztek, ennél többre azonban nem futotta az erőnkből. 12.05-nél kaptunk egy emberelőnyt, de nem tudtunk vele mit kezdeni, majd sikerrel védekeztük ki Sándor Bence kiállítását.

A 2. játékrész elején Lőrincz Szabolcs került a büntetőpadra, az UTE pedig élt a lehetőséggel és 24.20-nál Balázsi góljával megszerezték a vezetést. A mieinknél komoly képzavar támadt; néhány másodperccel utóbb elveszítettünk egy bulit és a lilák Banga révén újra betaláltak. Ezután nagy fölénybe került az UTE és a 28. percben Horváth a kék vonalról beköszönt a mieinknek. A 30. percben Kovács Sebestyén 10 perces fegyelmi büntetésben részesült, röviddel később Lászlóffy is két percet kapott. Sajnos ezt a lehetőséget sem tudtuk gólra váltani; letámadtak, korongot szereztek a hazaiak, végül Szécsi emberhátrányban mattolta a mieinket. 33.22-nél György József időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben és Ambrus Leventét küldte a debreceni kapuba. A megújulás azonban nem következett be, megpróbáltunk támadni, de nem boldogultunk az erőfölényben lévő újpesti védőkkel. A 36. percben Sándor Bence 2+10 percet kapott térdhasználat miatt, így újra a védekezés lett a fő opció.

A 3. harmad elején Dorogi kiállítását védekezték ki a mieink, majd az 51. percben Sándor Bence újabb 2 percese következett. Az UTE folytatta a rohamozást, az 56. percben Simon váltotta gólra a második lila-fehér emberfórt. A játékrész további részében előbb Ördög, majd Kaskötő szállt ki a játékből, de ezeket a hátrányokat sikerült kivédekezni.

Ezen a találkozón fáradtan és idegesen hokiztak a mieink, kevés ellenállást tudtak kifejteni a sztenderd ERSTE Ligás játékosokkal jégre lépő, négy sorozó hazaiakkal szemben. Nagyon sokat köszönhetünk az óriási formát mutató Ambrus Leventének, aki 26 lövésből huszonötöt hárított, 96,15 %-os hatékonysággal védett. Sajnos, lassan be kell látni, hogy a húzóembereink nélkül, sérülésektől és betegségektől megtizedelten nem tudjuk felvenni a harcot a felnőttek között edződő ellenfelekkel szemben.

A mérkőzést György József vezetőedző értékelte.

„Az 1. harmadban már látszott az osztálykülönbség, de sikerült a lilákat megállítani a semleges harmadban így nem tudtak nagy nyomást helyezni ránk. Volt egy emberelőnyünk, amelyben még felállni sem tudtunk, illetve kivédekeztünk egy emberhátrányt. A 2. harmadra sokkal elszántabb UTE jött ki a jégre, ritmust váltottak, amire már nem volt meg a megfelelő válaszunk. Így emberhátrányba kerültünk és egy szépen kijátszott emberelőnyös góllal megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ezután rövidzárlat következett; 14 másodpercben a bekapott gól után a védőzónánkban elveszítettük egy bulit, szabadon hagytuk lőni az ellenfelet, aki nem is hibázott. Túl gyorsan jött ez a két gól, ezután nem tudtunk egyszerűen játszani; mindenki maga próbált mindent megoldani. Nem tartottuk a helyünket, a 28. perc elején egy kék vonalról ellőtt korong Tomi lábai között került a kapunkba. Az UTE nyomása egyre fokozódott, emberelőnybe kerültünk, de nem tudtunk higgadt megoldásokkal operálni, korongvesztés után a saját harmadunkba letámadtak minket és megszerezték a negyedik góljukat. Kapust cseréltem; Ambrus Levi nagyon jól állt bele a mérkőzésbe, nagyszerűen védett a mérkőzés hátralevő részében. A 3. játékrészben momentumaink sem voltak, elkezdtük felesleges kiállításokkal kompenzálni a frusztrációnkat, 8 perc emberhátrány lett a vége. Az 53. percben emberelőnyben még egyszer betaláltak. Csak Ambrusnak köszönhető, hogy megúsztuk 5 kapott góllal. Antek kezdett a meccsen, 30 lövésből 4 gólt kapott. Nem volt eléggé magabiztos és nem tudott olyan mértékben hozzátenni a mérkőzéshez amire szükség lett volna, Ambrus 27 percet védett, szintén 30 lövést kapott, ebből egy gólt, de hihetetlenül nagyot dolgozott, el is fogyott előle a csapat, sokszor teljesen ki volt szolgáltatva az ellenfélnek.

Nagyon egyoldalú volt a mérkőzés, az UTE lendületesen és célratörően játszott és ezzel mi nem tudtunk mit kezdeni. Gyorsan jött a harmadik gól is, ami még jobban megborította a pályát, esélyünk sem voltak a gólszerzésre, nagyrészt a támadások hárításával voltunk elfoglalva. Egy ilyen mérkőzésen nagyon fontos, hogy mindig higgadtak tudjunk maradni, persze az is benne volt a pakliban, hogy előző nap a Vasas elleni meccs sokat kivett a srácokból.”

UTE – Debreceni HK 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)
Gólszerzők:
Balázsi, Banga, Horváth, Szécsi és Simon

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok